Skip to main content

Bursă de Excelenţă în Jurnalism. Înscrieri până în martie

 

jurnalisti_52523800Jurnaliştii români pot aplica la Bursa pentru Excelenţă în Jurnalism, un program al Fundaţiei ERSTE, Open Society Foundations şi Balkan Investigative Reporting Network (BIRN).

Publicitate

Jurnalişti cu experienţă din 11 ţări (Albania, Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia şi Grecia) se pot înscrie la cea de-a opta ediţie a Bursei pentru Excelenţă în Jurnalism, până pe 5 martie.

În fiecare an, în cadrul acestei competiţii, zece jurnalişti sunt selectaţi să primească sprijin profesional şi financiar pentru a investiga o temă regională de interes european.

"Generaţii" - tema competiţiei din acest an. 2.000 de euro valoarea bursei

Bursa are o valoare de 2.000 de euro şi presupune, în plus, ocazia de a beneficia de instruire profesională în străinătate şi de sprijin financiar pentru cercetare şi deplasări, precum şi de a avea articolul publicat în intreaga Europa.

Jurnaliştii selectaţi de un comitet independent vor primi şi anul acesta burse de câte 2.000 de euro şi fonduri pentru cercetare şi deplasări în valoare de până la 2.000 de euro.

Zece articole vor fi publicate în presa regională şi internaţională, atât în limba engleză, cât şi în limba maternă a fiecărui jurnalist selectat.

Ulterior, juriul va desemna cele trei articole câştigătoare ale competiţiei, iar autorii acestora vor primi premii în valoare de 4.000, 3.000 şi respectiv 1.000 de euro.

Formularul de înscriere precum şi alte informaţii despre condiţiile de participare sunt disponibile pe site-ul: www.fellowship.birn.eu.com.

Vlad Odobescu (Casa Jurnalistului) şi Elena Stancu (Marie Claire România), câştigătorii români de anul trecut

Concursul de anul trecut a avut doi câştigători din România. Vlad Odobescu (Casa Jurnalistului) a primit premiul întâi şi 4.000 de euro pentru articolul său despre politicieni acuzaţi de corupţie şi despre comunităţile care îi susţin, în loc să-i condamne, în vreme ce Elena Stancu (Marie Claire România) a câştigat premiul trei şi 1.000 de euro pentru un material despre mită la angajarea în sistemul medical.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus