Skip to main content

VIDEO. Profilul câştigătorilor din TVR. Cornel Mihalache, creatorul „Stegozaurilor”, Mihai Rădulescu, în presă din 1992.

 

cornel-mihalache-cinemagia
Cornel Mihalache - Foto: Cienemagia

Publicitate

Cine sunt cei doi jurnalişti aleşi să reprezinte angajaţii TVR în conducerea instituţiei? Cornel Mihalache este regizor şi jurnalişti, iar anul trecut a realizat o pastilă antologică: "Stegozaurii", pe care o puteţi revedea, o reacţie la cel mai mare steag din lume, făcut de Antena 3. Celălalt câştigător, Mihai Rădulescu lucrează în TVR din 1996, dar şi-a început cariera la cotidianul Libertatea, la începutul anilor 90.

Paginademedia.ro îi prezintă, în continuare. pe cei doi câştigători. Reamintim că angajaţii i-au acordat lui Cornel Mihalache 598 de voturi, iar Mihai Rădulescu a fost votat de 584 de persoane, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Cei doi sunt jurnalişti cu ştate vechi în televiziunea publică. Cornel Mihalache este regizor şi jurnalist, iar Mihai Rădulescu este realizator al emisiunilor La vârf şi Ultima ediţie (emisiune prezentată alternativ de Rădulescu, Claudiu Lucaci şi Ramona Avramescu).

Cornel Mihalache lucrează în Televiziunea Română din 1997, unde a realizat emisiunile „Cu ochii în patru" şi „Curat Caragiale! Parol!". În calitatea de regizor, el a lucrat la filmele „Căpşuni în aprilie" şi „Brâncuşi". A primit un premiu UNITER pentru Cel mai bun spectacol de teatru (2002), dar şi premiul Clubului Român de Presă pentru ancheta "1989. Sânge şi catifea" (2005).

Cornel Mihalache este creatorul clipului „Stegozaurii”, un răspuns la campania Antenei 3 de a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare steag din lume. Mihalache a realizat filmul steagului pe bob de orez, cu un final „încărcat" de mesaj: „Un steag pe un bob de orez se vede pe un televizor la fel de mare ca un steag de cinci tone şi şapte hectare. Dragostea de ţară nu se măsoară în cantitatea de pânză."

VIDEO. Stegozaurii de Cornel Mihalache

mihai-radulescu-voluntar-la-galati--p9200731_85789800Mihai Rădulescu, cel de-al doilea reprezentant al angajaţilor în TVR, şi-a început cariera ca jurnalist, în 1992, pentru cotidianul Libertatea, unde 3 ani mai târziu, era şeful secţiei politice. A condus apoi, timp de un an, departamentul politic de la ziarul Curierul Naţional. În TVR a intrat în toamna lui 1996, în urma unui concurs.

După şase luni petrecute la Jurnalul TVR Internaţional, ca redactor-prezentator, a trecut la Departamentul de Ştiri al canalului TVR 1, unde ulterior a devenit realizator de emisiuni. A absolvit Centrul pentru Jurnalism Independent, Colegiul NATO, Colegiul Naţional de Apărare. A urmat cursuri de perfecţionare în televiziune, în ţară şi în străinătate, precum şi burse de documentare la sediile UE şi NATO de la Bruxelles.

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ţtirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ThinkAgainRo ThinkAgainRo
    Nu vă supărați de ce merg jurnaliștii la Colegiul Național de Apărare și apoi studii NATO? Vor să devină ofițeri acoperiți SIE și dă bine la CV?
  • nadia nitov nadia nitov
    mihalache e talentat de cand il stiu si nici nu mai stiu de cand il stiu! :( asta e! poate pentru ca-l duce mintea! :) are forta in ce face si chiar e regizor nu un terchea-berchea adus de vreo conducere politica. spre deosebire de unul ca burtea care face niste emisiuni groaznice, de un penibil rar intalnit dar isi permite sa se dea realizator tv, mihalache e talentat! om de creatie din sculare in culcare! in deriva asta in care profesionistii sunt dati afara si in locul lor sunt angajati lichele, datatoare de limbi in locuri umede, sa te reprezinte unul care stie meserie e un bun punct de pornire! mihalache mai are si meritul de-a fi refuzat sa fie sortator la acea asa-zisa selectie de personal la care premiantii au zburat in proportie de 80% si au ramas pilele majoritar :( ma refer la editorial ca pe ala il cunosc. cine avea activitate DELOC a ramas si cine muncise non-stop, pana in ziua in care munca a fost interzisa de gandacul de bucatarie saftoiu, a fost epurat! :( pentru gestul asta mihalache a castigat respectul angajatilor care stiu meserie si-si doresc sa faca ce stiu de-o viata: emisiuni de calitate! conducerea srtv este deja data in judecata pentru zecile de incalcari ale tuturor legilor de functionare srtv dar si ale celor din codul muncii si stiu ca niciun judecator nu va sterge cu pasta alba o lege dintr-un cod si va trece cu pixul una pe gustul nemernicilor astia!

Trimite un comentariu

sus