Skip to main content

6 Februarie. Jurnaliştii acreditaţi la Soci „amendează“ pe Twitter dezastrul organizatoric

 

Jurnalisti la Sochi
Foto: Twitter

Publicitate

JURNALIŞTI LA SOCI. Jurnaliştii internaţionali care au ajuns ieri la Soci (Rusia) pentru Olimpiada de Iarnă, care începe vineri, s-au confruntat cu situaţii tragico-comice în ceea ce priveşte condiţiile de cazare. Mulţi dintre reporteri au folosit reţeaua Twitter pentru a publica mărturii fotografice ale incompetenţei organizatorilor ruşi, scrie Adevărul.
Delegaţia jurnaştilor americani de la postul CNN a anunţat pe Twitter că din cele 11 camere rezervate la hotel, doar una singură este disponibilă. Alţi ziarişti au descoperit că unele hoteluri sunt încă în faza de construcţie. Doar şase din cele nouă hoteluri pregătite pentru vizitatori sunt finalizate, însă detaliile –precum lipsa apei, a becurilor, a clanţelor sau chiar a recepţiei- lasă mult de dorit.


FOTO Jurnaliştii acreditaţi la Soci „povestesc“ pe Twitter dezastrul organizatoric


SOLICITARE. Valentin-Alexandru Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), face apel public, la ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, solicitându-i acestuia din urmă să introducă educaţia media între materiile şcolare, notează Mediafax.
"Anul trecut, în data de 8 martie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a organizat la Palatul Parlamentului o dezbatere ce a avut ca temă impactul televiziunii asupra minorilor. La această reuniune a participat şi ministrul educaţiei naţionale Remus Pricopie, prilej cu care am propus public introducerea în curicula şcolară a materiei «educaţie media».
Un membru al CNA face apel la ministrul Pricopie pentru introducerea educaţiei media în şcoli


RESTRUCTURARE. Grupul de media american Time Inc., care deţine revistele Time, Sports Illustrated, Fortune şi People, va concedia aproximativ 500 de angajaţi, ceea ce reprezintă 6% din numărul total de salariaţi al Time Inc, scrie Mediafax.
Această restructurare ar urma să aibă loc înainte de listarea la bursă a companiei, prevăzută pentru acest an, potrivit The Wall Street Journal.
Grupul de media american Time Inc. va concedia 500 de angajaţi, înainte de listarea la bursă


NOKIA, TRANZIŢIA CĂTRE MICROSOFT. Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia România, a vândut toate părţile sociale către Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operaţiunea fiind parte a procesului de pregătire a diviziei de telefoane a grupului finalandez pentru tranziţia către Microsoft, aprobată în noiembrie 2013
"Această schimbare face parte din pregătirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranziţia către Microsoft. Ne vom continua activitatea în România", au declarat reprezentanţii grupului Nokia la solicitarea Mediafax.
Nokia a vândut subsidiara din România către altă entitate din grup pentru 18,8 milioane euro


ÎNŢELEGERE. Google a ajuns la un acord amiabil cu UE pentru încheierea unei anchete antitrust care datează de trei ani, după ce proprietarul celui mai utilizat motor de căutare online s-a angajat să afişeze în rezultatele căutărilor alături de propriile servicii specializate şi pe cele ale rivalilor, scrie Mediafax.
Angajamentul, cu o durată de cinci ani, permite Google să adauge noi servicii sau să modifice pagina de căutare, atâta timp cât asigură concurenţilor trei link-uri alături de propriile servicii specializate, precum Google Shopping, Google News sau Google Finance, a informat Comisia Europeană.
Google a ajuns la un acord cu UE pentru încheierea unei investigaţii privind căutările online

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • comentar1u comentar1u
    a fost super deschiderea olimpiadei.foarte reusita
  • Adi Adi
    Daca tu vei scrie la ziar Milosevici in loc de Milosevic te da afara unul ca CTP a doua zi !!Cu toata grafia ta transliterara !
  • Filip Filip
    In caz ca tot nu te-ai dumirit pana acum, grafia non-latina (ex: slavona, ebraica, araba, cambodgiana etc.) trebuie transliterata. Adica unui sunet trebuie sa i se atribuie o litera din alfabetul propriu limbii. Problema e ca prietenii nostri occidentali folosesc alte variante pentru a translitera grupuri fonemice din lipsa unor litere dedicate (ț si ș, de exemplu).
    Din acest motiv, in limba romana avem Miloșevici, nu Miloshevich sau Miloschevitch. Si, te-ai prins, din acelasi motiv avem Soci, nu Sotchi, Sochi sau alte variante (corecte, de altfel, in limbile in care s-au transliterat).
  • Adi Adi
    Dupa tine inseamna ca in 2002 JO au fost la Solt Leic Siti !!
  • Kius Kius
    He he he. Alt destept. Olandezii care sunt acolo scriu Sotsji. Englezii scriu Sochi, la fel cum scriu si Chechenya. Francezii scriu Sotchi. Pentru ca se scrie fonetic.
  • Adi Adi
    Mai bine taceai. Se scrie Sochi. Beleste ochii la felul in care au scris oamenii care sunt acolo.
  • Robert Robert
    Pentru americani singurul scop al acestei Olimpiade e cum sa gaseasca motive sa-i critice pe rusi
  • Kius Kius
    Probabil va referiti la Soci. Nu e nici Sochi si nici Soki.

Trimite un comentariu

sus