Skip to main content

Broşura Kaufland, mult mai răsfoită decât cel mai citit tabloid. Publicaţia magazinului, peste trei milioane de cititori

 

KauflandBroşura Kaufland este „la milioane de cititori distanţă” de majoritatea publicaţiilor din România auditate de BRAT.

Publicitate

Potrivit celui mai recent studiu de audienţă publicat de Biroul Român de Audit Transmedia, "revista" lanţului de magazine este mult mai răsfoită decât cel mai citit tabloid - Click!, care a avut 587.000 de cititori, în medie pe ediţie, în perioada 23 ianuarie 2012 - 22 decembrie 2013.

Broşura săpămânală Kaufland are o audienţă de 3.290.000 de cititori, în medie pe ediţie, potrivit studiului SNA Focus.  Publicaţia are peste 20 de pagini color şi prezintă, evident, reclame cu produsele din magazin.

Aceasta este, de altfel, şi singura publicaţie de acest gen care se regăseşte în topul BRAT.

PRECIZARE. Este necesar de precizat că publicaţia Kaufland este o broşură de autopromovare, distribuită săptămânal, în mod gratuit, la nivel naţional. În timp ce Click!, tabloidul editat de Adevărul Holding, este un ziar plătit, cu apariţie cotidiană şi distribuţie naţională.

În urmă cu aproximativ un an de zile, Cătălin Tolontan semnala aceeaşi "anomalie" - ziarul cu cel mai mare tiraj înregistrat la BRAT, la momentul respectiv, era săptămânalul Kaufland (3,5 milioane de exemplare difuzate).

Topul ziarelor centrale, cu apariţie cotidiană, îl găsiţi AICI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Da, au tiraj de peste 3 milioane. Asta inseamna ca infunda 3 milioane de cutii postale cu spam, nu ca 3 milioane de persoane citeste continutul sau vad reclamele. Hai sa fim seriosi, stirea asta e de reclama mascata, ca sa poata ei sa vanda spatiu publicitar in revista la suprapreturi.
  • dfghkj dfghkj
    sincer acum, eu citesc saptamana de saptamana pliantul din lidl... la fel de des citesc pliantele din carrefour si din cora. pe de alta parte, libertatea sau click nu am mai cumparat de prin mai anul trecut... si atunci am aruncat ziarul si am pastrat doar programul tv de pasti...
  • Andrei Andrei
    Lumea e interesata de aceea brosura pentru ca au cele mai mici preturi cel putin aici in Constanta ei alaturi de Auchan au cele mai bune oferte
  • Kius Kius
    Ar trebui sa isi faca si o televiziune :)
  • nyko nyko
    a retinut ce s-a mai scumpit si ce NU, ca sa nu se mai lase informat de reporteri isterici. Eu lucrez in presa scrisa, si tot revistele Penny, Profi, Mega Image, Cora, le citesc cu mai multa placere.
  • reporter reporter
    daaa, se mototolește ușor, e drept... dar se ia vopseaua :)
    dacă o găsești în cutia de poștă, înseamnă că o citești?
    ia zi, andrei, ce-ai reținut din ultimul număr?
    :)
  • Andrei Andrei
    Nu numai ca e citita de atat de multi oameni, dar e si de-o calitate editoriala net superioara celorlalte publicatii.

Trimite un comentariu

sus