Skip to main content

Conferinţă cu ghicitori. Preşedintele CNA spune că a făcut mai multe plângeri, dar nu spune cui şi de ce

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

GHICI GHICITOAREA MEA! Laura Georgescu, preşedintele CNA, a convocat o conferinţă de presă pentru a anunţa, printre altele, că face toate demersurile pentru a se constata starea de incompatibilitate a unor membri, dar fără a preciza despre cine este vorba.

Decizia de a face declaraţii a venit după ce, în timpul şedinţei de astăzi, Valentin Jucan, membru CNA, a pus pe masă un obiect pe care scria „Presa liberă” în lanţuri de opt membri CNA. „Astăzi am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de şedinţe, care poartă numele lui Ralu Filip, cineva şi-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu postura de realizator de emisiune, de radio sau de televiziune”, a declarat Laura Georgescu.

Jurnaliştii, invitaţi să găsească răspunsurile

Conferinţa a început cu imagini dintr-un interviu cu preşedintele Traian Băsescu, la B1 TV, în care acesta făcea afirmaţii despre CNA. „Sunt în faţa dumneavoastră să apăr demnitatea unei instituţii independent care reglementează audiovizualul”, şi-a început preşedintele CNA prezentarea.

Aceasta a făcut afirmaţii legat de presiunile pe care le-ar face anumiţi membri, dar fără a da nume. „Sunt mandatată să solicit public şi impedios instituţiilor abilitate să constate starea de incompatibilitate a unor actuali ocupanţi ai acestor posturi”  a declarat Laura Georgescu. Întrebată la cine face referire, aceasta a evitat să facă vreo lămurire, invitând jurnaliştii să facă o anchetă pe acest subiect. Dânsa a precizat că solicitările au fost trimise către Comisiile de specialitate din Parlament, la Registrul Comerţului, la Agenţia Naţională de Integritate şi la Consiliul Superior al Magistraturii.

În plus, Laura Georgescu a spus că funcţionari ai CNA au fost ameninţaţi, însă nici de această dată nu a spus cine a fost vizat şi nici despre ce fel de ameninţări este vorba, întrucât "va fi o anchetă în derulare a organelor abilitate".

După încheierea conferinţei, doi dintre membrii CNA, Narcisa Iorga şi Valentin Jucan, au declarat că se simt vizaţi de acuzaţiile de incompatibilitate.

Narcisa Iorga  făcut referire la alţi doi membri CNA - Christian Mititelu şi Răsvan Popescu - declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate. În plus, aceasta a mai declarat: „Sunt incompatibilă pentru că nu am luat de pe masă acea butaforie, în locul lui Valentin Jucan."

Valentin Jucan, membru CNA: „Doresc să-mi cer scuze pentru faptul că aţi fost chemaţi la o conferinţă de presa la care nu vi s-a spus nimic sau vi s-au spus lucruri tip ghicitoare. Prin acest însemn (cu "presa libera" in lanturi - n.red.), am tras un semnal de alarmă în legătură cu lucruri concrete pe care le-am spus în acest Consiliu. Nu ştiu de când preşedintele CNA are drept de veto asupra comunicării mele cu presa. Am libertatea de a ma exprima si de a avea o pozitie. (...) Noi am tras un semnal de alarma si acest obiect este un semnal de alarma pentru ce va fi sa fie in acest an. Iar presedintele CNA va raspunde cum? Si la ce? Una spunem noi si altfel se raspunde - intr-un mod calomnios."

semn
Obiectul pus de Valentin Jucan pe masă în timpul şedinţei de astăzi, 18 februarie

Din declaraţiile Laurei Georgescu:

  • Povestea mea începe în 22 ianuarie anul acesta, când CNA a reuşit performanţa să fie corect măsurat şi să apară doar în raportul tehnic al comisiei.
  • Când am intrat în această instituţie am aflat că cinci membri încercaseră printr o scrisoare trimisă la Bruxelles să sancţioneze CNA.
  • E o practică de a pune presiune în funcţie de contextul care este în acel moment mai interesant. Genul acesta de presiuni, fie sunt făcute prin scrisori în afara ţării, fie sunt făcute prin comunicate trimise fără acceptul acestei instituţii.
  • Astăzi 18 februarie, am avut de-a face cu o nouă tehnică de intimidare. În sala de şedinţe care poartă numele lui Ralu Filip, cineva şi-a permis să producă butaforie, neavând nimic în comun cu realizatorii de TV, de radio sau de jurnalist.
  • Ce vreau să vă rămână foarte clar, aceste presiuni nu ţine nici de 3013 nici de 2014, ele ţin de mult timp.
  • Ca să nu existe discuţii, vă rog să împărţiţi presei situaţia voturilor în 2013 şi vă las pe dumneavoastră să decideţi pe ce criteriu se fac aceste voturi.S-a încercat partizanatul public privat cu un jurnalist. În 2009, Victor Ciutacu – Radu Moraru - 10.000 de lei. Tot în 2009, Gabriela Firea solicită drept la replică.
  • Vă anunţ public că până la finele mandatului meu, vom avea o probă video în legătură cu ce se întâmplă la CNA. Sunt mandatată să solicit public şi impedios instituţiile abilitate să constate starea de incompatibilitate a unor actuali ocupanţi ai acestor posturi.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    laura georgescu, inca o sluga a varanului felix turnatorul, aceasta face parte din acea adunatura numita uselista facuta si construita pe placul securistului felix.
  • Ionuț Ionuț
    Doamna Georgescu. Poate ne comunicați in viitoarea conferință de presa cine este Monica Gubernat, câte clase are, la ce se pricepe, si cu excepția PSD , cine si ce a recomandat o pentru ca sa face parte din CNA.....
  • reporter reporter
    nu, nu e așa...
    Laura Georgescu, președintele CNA, nu a făcut plângeri, ci a plâns... acuma speră să aibă mai mulți bani :)

Trimite un comentariu

sus