Skip to main content

Cristoiu, Nistorescu, Dinescu şi Iaru, buni de plata în cazul unei sanctiuni CNA. Îşi plătesc singuri amenzile

 

SONY DSCCONTRACT. Ion Cristoiu, Cornel Nistorescu, Florin Iaru, Mircea Dinescu, Ion M. Ioniţă, la fel ca majoritatea noilor realizatori de la Televiziunea Română, sunt obligaţi prin contract să plătească din buzunarul propriu eventualele amenzi aplicate de CNA postului public din cauza emisiunilor prezentate de ei.

Publicitate

"Cu mare greutate am reuşit să le impunem că dacă se întâmplă ceva şi luăm amendă de la dumneavoastră (membrii CNA - n.r.) din cauza lor ei sunt obligaţi să plătească. Nu au dorit acest lucru şi le-am explicat nu se poate, dacă faceţi ceva ce nu e în regulă nu poate plăti TVR. Nu acesta este rolul şi scopul nostru", a declarat Irina Radu, director de programe la TVR, în faţa membrilor CNA, în şedinţa de ieri.

Reprezentanţii Televiziunii Române au spus că au le-au explicat noilor veniţi că postul public nu se angajează să plătească amenzile de la CNA, dacă ei încalcă legislaţia audiovizualului. Jurnaliştii consacraţi aduşi de Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, au acceptat să semneze contracte prin care se angajează să respecte legislaţia audiovizualului şi să plătească eventualele amenzi primite de la CNA.

Această clauză se regăseşte, în proporţie de 90%, în contractele noilor vedete din echipa Televiziunii Române.

Care sunt noile vedete de la postul public?

Ion M. Ioniţă, Mircea Dinescu, Cornel Nistorescu, Timea Bereczki, Daniel Apostol şi Miruna Munteanu sunt figurile noi care vor realiza emisiune din această primăvară la TVR 1.

În noua grilă TVR 1 se vor găsi şi emisiuni realizate de Irina Păcurariu ori prezentate de Nicolle Stănese, Eda Marcus şi actorul Dragoş Huluba.

În cazul TVR 2, noile vedete ale postului sunt Ion Cristoiu, cu emisiunea "Om cu carte", Florin Iaru ("Mistere şi conspiraţii"), Mircea Dinescu ("De la Dinescu... citire") şi Ducu Betzi ("Omul cu chitara"), potrivit unui comunicat de presă.

Reamintim că noua grilă de programe a posturilor TVR 1 şi TVR 2, anunţată de Stelian Tănase la începutul acestei săptămâni, nu a fost votată de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Aceste grile erau programate să intre pe posturile publice de la 1 martie, dar neavând un aviz din partea CNA, conducerea TVR a hotărât amânarea lansării lor.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • MIRA MIRA
    Domnul Ducu Bertzi nu se mai satura de banisorul vaduvei si al orfanului http://www.srr.ro/alexandru_ducu_bertzi-11959

    Se pare ca consilierii sai financiari si de imagine, Radu Dobritoiu - varul fostului ministru al apararii si membru in comitetul director al SRR, si Andras Demeter http://www.srr.ro/andras_istvan_demeter-12056
    nu au alte idei de imbogatire decat exercitarea a cat mai multe activitati remunerate din bani publici. In privinta calitatii muncii domnilor ma abtin de la comentarii pentru ca nu am competenta necesara. Probabil ca fac treaba buna altfel nu s-ar justifica plata lor.
  • mary mary
    Ar fi fost culmea ca romanii sa plateasca si amenzile CNA. Ma bucur ca nu i-a iesit pasenta lui Scatiu, un individ lipsit de orice scrupul. Si, daca il vedeai la televizor, zicea-i ca e blandul Ben. Asa ca, nu va luati niciodata dupa aparente. Iar prietenii, tovarasii-traseisti, sunt la fel, niste aroganti antipatici. Afara cu ei!
  • nadia nitov nadia nitov
    daca nu era pus tanase tartor peste tvr, imi spune si mie cineva unde isi faceau astia grila lor? exista legea de organizare si functionare a srtv, legea 41! bai, pomanagiilor, ati fost imaginea a oricui v-a platit mai mult si acum faceti pe ziaristii deontologi? spalati-va intai ca de nu aveti la culori pe voi! :( cate partide atatea culori. :(
  • steven steven
    Mi se pare o masura de bun simț.

Trimite un comentariu

sus