Skip to main content

Libertatea, autoironie pentru că i-a “pus” Andrei opt degete la o mână: “Sigur ar fi ieşit o superpianistă”

 

Andra 8 degete lucrata

Publicitate

Tabloidul Libertatea se autoironizează, astăzi, într-un articol, după ce o greşeală de editare foto a făcut ca Andra să apară pe coperta ghidului TV cu patru degete în plus la o mână.

Retuşul foto neinspirat de pe coperta ghidului este ironizat chiar de Libertatea, într-un material pe o pagină întreagă în interiorul ziarului.

Sigur ar fi ieşit o superpianistă!” titrează autoironic ziarul, despre greşeala pe care a făcut-o. Titlul continuă: Andra are 4 degete în plus la o mână?

Pagina specială din Libertatea trece în revistă şi alte greşeli de editare din photoshop de la ziare internaţionale: Natalie Portman, într-o fotografie editată în care are patru degete la o mână, Kylie Minogue fără o parte din picior pe coperta Elle, regretata Whitney Houston are trei mâini într-o fotografie.

Ce spune articolul?

Andra a intrat fără să vrea în galeria vedetelor “greşite” în poze. Şi chiar noi, Libertatea, suntem de vină. Sincer, nu am avut ce să prelucrăm la Andra, pentru că ea arată excelent.

Singurul păcat a fost că am dorit ca mâna ei să stea, cuminte, peste titlul de pe coperta ghidului TV. Şi a stat. Dar nu cuminte.

Pentru că înainte de a vedea lumina tiparului, mâna Andrei a plecat puţin la plimbare… Aşa se face că cititorii Libertăţii au văzut azi dublu şi probabil s-au gândit că Andra, înzestrată astfel cu încă patru degete – câte se văd în plus în poză – ar fi devenit, dacă ar fi ales să studieze pianul, o superpianistă.

Din păcate, timpul nu ne-a permis să retipărim suplimentul. Aşa că ne-am asumat greşeala şi nu am ascuns-o sub preş, cum fac alţii."

Ne cerem scuze, Andra, iar dacă vrei să ne cerţi, fă-o cântând, ca să ne bucuri cu vocea ta de aur!”

Articolul nu precizează dacă art directorul lucrează în continuare la Libertatea.

Materialul din Libertatea:

Libertatea Andra 8 degete

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus