Skip to main content

Chiar aşa? Organizatorii de la Soci: trei miliarde de oameni au urmărit deschiderea. O cifră discutabilă

 

Sochi-1GREU DE CREZUT. Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice de la Soci a anunţat că aproximativ trei miliarde de telespectatori din întreaga lume au urmărit, vineri seară, ceremonia de deschidere a competiţiei de iarnă, potrivit Mediafax. Aceeaşi cifră, din acelaşi comunicat este avansată şi de un site franţuzesc de media, ozap.com.

Publicitate

„Ceremonia a fost urmărită de 40.000 de spectatori prezenţi la stadionul Fişt şi de trei miliarde de telespectatori din întreaga lume", se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Cifrea avansată este, însă, greu de crezut: ar însemna că jumătate din planetă a urmărit ceremonia. Nu se precizează dacă această cifră reprezintă ratingul (numărul mediu de peroane), reach-ul (câţi oameni au văzut cel puţin un minut din spectacol) sau acoperirea potenţială (numărul total de deţinători de televizoare care ar fi putut să vadă ceremonia).

De altfel, comentatorii de site-ul franţuzesc îşi expimă îndoiala legată de cifrele prezentate de organizatori:

Din comentariile de pe site-ul din Franţa:

  • "Această cifră este complet aberantă. Trei miliarde... Este aproape imposibil, nu?"
  • "C'est la Russie... C'est la Russie... Ar trebui să ştiţi din timpurile când toate cifrele erau trucate."
  • "Este un fals. Dacă am vorbi de totalul spectatorilor care au văzut doar câteva minute din ceremonie, ar fi undeva la un miliard maximum."
  • "Cum spuneaţi şi voi, cifra îmi pare departe de adevăr. În America, numai 31 de milioane de oameni dintr-o populaţie de 314 milioane de oameni au văzut ceremonia. Adică 10%. Să aplicăm acelaşi procent în ţările care au difuzat ceremonia... Plus că mă îndoiesc că în ţările sărace oamenii s-au uitat în masă la ceremonie. Trei miliarde înseamnă jumătate din locuitorii de pe Pâmănt, deci e total aberant."
  • "Nu mă surprinde din partea lor. Puteau spune 12 miliarde şi nu m-ar fi surprins".

Ce spun organizatorii despre audienţa pe ţări:

În Europa, o audienţă semnificativă s-a înregistrat în Germania (8,99 milioane de telespectatori). A fost cea mai mare cifră înregistrată în Germania pentru o ceremonie de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă, după JO de la Lillehammer, din 1994 (9,24 milioane de telespectatori).
În Franţa, au urmărit ceremonia de la Soci aproximativ 5,5 milioane de telespectatori, iar în Marea Britanie 2,5 milioane de telespectatori.

Potrivit Hollywood Reporter, ceremonia a înregistrat în SUA, la postul NBC, 31,7 milioane de telespectatori.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laura laura
    cifra de 3 miliarde mi se pare credibila, doar e un eveniment o data la 4 ani. Sigur 1 min. tot s-a uitat lumea, sa-si satisfaca curiozitatea.
  • Daniel Daniel
    In conditiile in care in Romania doar la PROTV se uita 18 milioane cifra de 3 miliarde pentru ceremonia de deschidere este foarte credibila.
  • serban serban
    3 miliarde de telespectatori la nivel mondial si peste 5 miliarde doar in Rusia. :))
  • Adi Adi
    Stadionul Fist ???? Uau , cine va angajaza fratilor ???
  • Cornel Cornel
    Probabil asa sa fie pentru ca numai in România conform lui Dragnea au fost 2 miliarde de telespectatori
  • Robert Robert
    Mereu se face aceeasi greseala la asemenea evenimente, 3 miliarde este totalul potential daca s-ar uita toata lumea din tarile unde se transmite, nu audienta reala
  • cata cata
    si tvr 1 ?
  • bahmu bahmu
    Astea sunt audiente de 2 bani ptr ditamai tarile ca Marea Britanie...cu 2,5 milioane de telespectatori...pai si un fim bun de la Pro TV difuzat a zecea oara ori un show de succes(gen Romanii au talent, Master Chef ori Dansez...), Suleymanul de la Kanal D ori showul cu copilasii talentati de la Antena 1 sunt pe aproape ori depasesc cele 2,5 milioane de englezoi...
    Ar fi fost interesant sa vedem si ce audienta a avut vineri seara, dupa ora 18.00, TVR 1 la festivitatea de deschidere.
  • Valentin Valentin
    Şi-n România?

Trimite un comentariu

sus