Skip to main content

SENTINŢĂ. Instanţa a respins acţiunea lui Bogdan Chirieac împotriva jurnalistului Liviu Avram

 

bogdan-chirieac-revine1

Publicitate

Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea lui Bogdan Chirieac împotriva jurnalistului Liviu Avram, de la Adevărul. Chirieac l-a dat în judecată pe Liviu Avram, dar şi pe Cristian Sima, după ce jurnalistul de la Adevărul a scris despre sumele de bani virate de Bogdan Chirieac în contul soţiei sale.

În proces, Chirieac a fost apărat de Tudor Chiuariu. Jurnalistul Liviu Avram şi-a apărat singur cauza pentru care a obţinut o sentinţă favorabilă.

Detalii, în continuare:

  • În luna octombrie 2012, brokerul Cristian Sima îl acuza pe Bogdan Chirieac, prin scrisori publicate în presă, că folosea un subcont al unei firme în care erau parteneri pentru a vira către politicieni sume obţinute de la diverse companii. Chirieac a făcut plăţi şi către soţia sa, spunea Cristian Sima.
  • O săptămână mai târziu, jurnalistul Liviu Avram obţine mai multe documente bancare care confirmă informaţiile lui Cristian Sima. Documentele publicate de Liviu Avram arată că Bogdan Chirieac a făcut operaţiuni bancare de 640.000 de dolari prin subcontul firmei la care era partener cu Cristian Sima şi cu Antonio Petrescu (angajat la compania Ericsson). Conform documentelor publicate, Bogdan Chirieac i-a virat soţiei 40.000 de dolari.

Înainte de publicare i-am cerut un punct de vedere şi lui Bogdan Chirieac”, a povestit Liviu Avram pentru Paginademedia.ro. “I-am trimis şi documentele, pentru a ne da un punct de vedere, iar el le-a publicat pe site-ul DCNews, susţinând că sunt false, înainte să public articolul”, spune Liviu Avram.

În urma articolului, Bogdan Chirieac i-a acţionat în judecată pe Liviu Avram şi pe Cristian Sima, acuzând prejudicii materiale şi de imagine.

“Mi-a cerut daune morale de 640.000 de dolari (fix sumele virate prin contul lui) şi prejudicii materiale de 150.000 de euro”, spune el.

Pentru prejudiciile materiale de 150.000 de euro, cerute în solidar lui Sima şi lui Avram, Chirieac a plătit o taxă de timbru de 10.800 de lei, dar modul în care a ţinut să dovedească prejudiciul suferit a fost infirmat în faţa instanţei. Astfel, după începerea procesului, Chirieac a prezentat instanţei un înscris semnat de un bancer elveţian, Urs Meisterhans, care susţinea pe oproprie răspundere că ar fi intenţionat să-i ofere lui Chirieac un contract de consultanţă politică de 200.000 de euro pe an, dar a renunţat după izbucnirea scandalului Sima, din cauza acuzaţiilor aduse lui Bogdan Chirieac.

Documentul era semnat în faţa unui notar din Elveţia, care însă a precizat că-şi asumă doar identitatea semnatarului, nu şi conţinutul documentului.

Liviu Avram spune că a demonstrat că Urs Meisterhans face parte din acelaşi anturaj cu Bogdan Chirieac, iar acesta din urmă a recunoscut, în faţa instanţei, că îl cunoaşte pe Meisterhans de 12 ani. Instanţa, continuă Liviu Avram, a sesizat astfel că documentul nu dovedeşte un prejudiciu real suferit de Chirieac, ci este doar un fals menit a-i justifica acestuia pretenţiile materiale.

Sentinţa dată astăzi respinge acuzaţiile aduse lui Liviu Avram. În ceea ce-l priveşte pe Cristian Sima, instanţa a decis că borkerul să plătească daune morale în valoare de 30.000 de euro. Senţinţa poate fi atacată la curtea de apel.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GEORGE GEORGE
    Numai o televiziune mizerabila cum este Antena 3 il mai poate tine la sanul sau pe acest Bogdan Chireac. Tipul acesta n-are mama, n-are tata, n-are caracter. Are doar o incomensurabila sete de bani si o rautate in el pe care a dobandit-o inca dinainte de a se naste. Intr-o tara normala ar fi un paria social si un renegat de breasla jurnalistilor. Sunt cel mai sincer om de pe Pamant cand declar ca nu am in mine o scarba mai mare decat aceea pe care mi-o produce simpla vedere a acestui individ unsuros si gretos.
  • Foxcrawl Foxcrawl
    adica chirieac a publicat cu buna stiinta articolele in gazeta de partid DCN, stiind c-o sa apara si-n adevarul, si apoi tot el cerea daune? Eu in locul instantei,,ii dadeam un pumn in loc si cateva zile de parnaie. asta pe langa un dosar la DNA ca io personal nu-mi permit sa-i transfer nevestii nici macar 1% din sumele cu care se joaca dumnealor. Asta intr-o tara care e considerata saraca. fir-ati ai dreac.
  • alex_2 alex_2
    Pai nea asta e milionar. El arde gazu' la tv din pur hobby, ca si Niels Schneker.
  • Andrei Andrei
    Bogdan Chiriac nu e jurnalist, ci ultras USL.
  • cristina cristina
    Santajistul asta era dat afara din presa in orice stat normal . Numai la noi televiziuniile invita un penal ca asta .

Trimite un comentariu

sus