Skip to main content

Vodafone, dispus să plătească circa şapte miliarde de euro pentru cel mai mare cablist al Spaniei

 

Operator de cablu - Ono - SpaniaOperatorul de telefonie Vodafone îşi pregăteşte intrarea în forţă pe piaţa distribuitorilor de televiziune. După ce în vara anului trecut a cumpărat cel mai mare operator de cablu din Germania - Kabel Deutschland - cu 7,7 miliarde de euro, acum compania britanică de telefonie este interesată de un alt lider pe piaţa de distribuţie prin cablu din Europa.

Publicitate

De data aceasta este vorba de achiziţia companiei Ono, cel mai important cablist din Spania.

Potrivit site-ului Broadbandtvnews.com, compania Vodafone este dispusă să ofere 6,9 miliarde de euro pentru Ono, principalul operator de cablu din Spania.

Ono are datorii de peste 3,4 miliarde de euro

Dacă tranzacţia dintre Vodafone şi Ono ar fi un succes, aproape jumătate din bani (circa 3,41 de miliarde) s-ar duce pe datorii, iar diferenţa ar reveni acţionarilor (aproximativ 3,48 miliarde), potrivit informaţiilor Broadbandtvnews.com.

Vodafone şi Liberty Global se bat pe Ono

Interesată de preluarea operatorului de cablu Ono (Spania) este şi compania americană Liberty Global, care deţine UPC România. Potrivit unui material apărut, în urmă cu o lună de zile, în Financial Times, compania americană ar fi negociat preluarea Ono pentru suma de şapte miliarde de euro.

Compania Liberty Global a fost un contracandidat pentru Vodafone şi în privinţa achiziţiei Kabel Deutschland.

Tranzacţia dintre Vodafone şi operatorul german de cablu (Kabel Deutschland) a fost finalizată în decembrie 2013, potrivit agenţiei Reuters.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi Adi
    Cum oare se bate lumea pe companii care au datorii de peste 3 miliarde de euro??? Sigur, vreun corporatist frustrat va spune ca nu ma pricep dar sigur e ceva putred la astfel de companii!!

Trimite un comentariu

sus