Skip to main content

Ce măsuri a propus Stelian Tănase pentru redresarea TVR: indexarea taxei, o nouă lege de funcţionare şi iertarea datoriilor la bugetul de stat

 

Stelian-Tanase-Mediafax_Foto-Diana_Iurkiewicz

Publicitate

Stelian Tănase, şeful interimar al TVR, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă despre situaţia financiară a postului, că a propus mai multe măsuri pentru ca instituţia să-şi revină din punct de vedere financiar.

  • Una este limitarea cheltuielilor. „Avem cele mai ieftine grile din istoria televiziunii, am redus cât mai putut, dar trebuie să continuăm”, a declarat Stelian Tănase.
  • Stelian Tănase vrea şi o nouă lege de funcţionare, întrucât cea actuală are 20 de ani vechime. „Ne propunem o nouă lege de funcţionare a televiziunii. Dacă o citiţi veţi vedea că ea nu mai corespunde realităţii. S-a schimbat toată lumea, problematica televiziunii, a apărut online-ul masiv. Avem aceste probleme pe care legea trebuie să le prevadă”, a spus şeful interimar al TVR.
  • Tănase a mai spus că a solicitat iertarea datoriilor la bugetul de stat. „Este vorba de amnistia fiscală. Avem o datorie la bugetul de stat. Noi am cerut să fim iertaţi de ea. Am cerut la cele mai înalte niveluri”, a declarat Stelian Tănase. Ce beneficii ar avea această amnistie? „O televiziune îndatorată e în genunchi. Noi acum ne luptăm cu fantomele trecutului. Cred că primul lucru pentru a produce o televiziune puternică şi independentă şi în serviciul public este ca aceste datorii să fie şterse”, a explicat Stelian Tănase.
  • Indexarea taxei TV. „Noi am dat autorităţilor o simulare cu mai multe taxe. Ce se va întâmpla dacă va creşte la 5, la 6 sau la 8 lei”, a explicat şeful interimar al TVR.

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • elena elena
    1. De ce oare cei care au produs paguba si situatia din TVR nu sunt deloc pedepsiti? De ce trebuie sa plateasca salariatii din TVR, cu ce sunt ei de vina?
    2.Daca s-au facut restructurari de personal in 2012, de ce s-au mai facut alte angajati in continuare? Ce cauta Mircea Dinescu si alti pilosi ca el, domnule Stelian Tanase?
  • danutu danutu
    ce asta e măsură? băi pieţarule! asta o puteam lua şi eu dacă m-ar fi pus în locul tău!
  • KOKO KOKO
    Nea Stelica,nu crezi ca noua taxa ti-ai pute-o baga undeva si impreuna cu tot TVR-ul sa va duce-ti draq ca si asa nu va apreciaza nimeni, poate asa vom scapa si noi de abonament obligatoriu ???????????????
  • mihai mihai
    era nevoiede manager platit regeste ca sa maresti taxa,sa tai datoriile!?
    dc sa platesceu ca cetatean incompetenta si furtisagul celorcare au condus si conduc TVR!?
  • mariana mariana
    Putem afla cati angajati are fiecare canal in parte ,inclusiv cele regionale ? si care e ponderea cheltuielilor in buget ? De exenmplu m-am saturat sa vad pe TVRHD aceleasi emisiuni in reluare de ani de zile ,exceptie facand transmisiunile sportive sau cele in direct . Dar TVR Info ce va difuza din moment ce TVR1 devine jumatate de canal de stiri ? Daca vedem dezbateri si editii speciale pe TVR 1 de ce mai tinem tvr news ?
  • costel costel
    Draga TVR, faceti ce vreti voi ca sa reduceti cheltuieilile dar nu mariti taxa Radio TV ca nu va dau niciun banut in plus. Puteti sa puneti si panouri solare pe institutie ca sa va reduceti factura de curent :)) dar pe criza asta este extrem de urat sa cereti bani in plus de la noi, cei obligati sa va platim doar pt. doua canale in timp ce voi va intindeti pe 12 canale. (Chiar 12 sunt, cu teritoriale si HD la un loc)
  • Dan Dan
    N-ar fi mai simplu să închidă câteva canale şi să concedieze jumătate din salariaţi? Pe ăia cu salarii mari, care adesea nu fac nimic util. Ar ajunge instantaneu pe plus.
  • gigi gigi
    iertarea datoriilor la bugetul de stat+Indexarea taxei TV = "sa dam iama la buzunarul romanilor"
  • reporter reporter
    stelică, ăsta... știe cineva ce fumează?

Trimite un comentariu

sus