Skip to main content

Salariile EVZ pe februarie “au îngheţat” din cauza insolvenţei. Angajaţii au luat banii direct pentru martie

 

evz

Publicitate

Angajaţii ziarului Evenimentul zilei au fost anunţaţi că salariile pe luna februarie “au fost îngheţate”, ca urmare a insolvenţei. Ce înseamnă acest lucru? Salariile pentru luna februarie vor putea fi recuperate abia după ce angajaţii se vor înscrie la masa credală.

Cum salariul pentru lna februarie nu se poate da, jurnaliştii au primit un avans din salariul pentru luna martie.

Dan Andronic, proprietarul Evenimentului zilei, explică pentru Paginademedia.ro:

“Potrivit legii, în luna în care este declarată insolvenţa nu se pot face niciun fel de plăţi. Legat de salarii, este vorba nu de o lună întreagă, ci de o jumătate de lună. Compania are bani pentru salarii în cont, dar, fiind sub administrare judiciară, nu se pot face acum plăţile.”

Într-un mesaj trimis angajaţilor, conducerea companiei spune că “în vederea recuperării lunii februarie, oamenii se vor înscrie la masa credală şi vor primi banii în funcţie de momentul în care se va aproba planul de reorganizare.”

Din mesajul către angajaţi: “Conform legii insolvenţei, datoriile aferente perioadei precedente intrării în insolvenţă nu mai poti fi achitate. Singura modalitate de a fi recuperate este înscrierea la masa credală. În consecinţă, salariile şi drepturile de autor ale lunii februarie nu au mai putut fi achitate.”

Mesajul mai spune că, pentru “ca angajaţii să nu resimtă” problema, a fost plătit un avans din salariul de pe luna martie: “pentru luna februarie nu am platit nimic, însă am plătit avansul lunii martie.”

Situaţia de la Evenimentul zilei vine după ce compania care editează ziarul a intrat în insolvenţă, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Decizia l-a făcut pe Adi Dobre, unul dintre cei mai vechi ziarişti de la Evenimentul zilei, să-şi anunţe, pe blogul personal, retragerea din presa scrisă, după 20 de ani de activitate. Rămâne pe TV, comentator pentru postul Eurosport.

"Niciun alt domeniu de activitate din România post-revoluţionară nu s-a dus în cap aşa cum s-a dus presa. Nici unul… De forat se forează în România, de spălat maşini se spală în România, de făcut evaziune fiscală în România se face, de furat se fură în scumpa noastră patrie, de prostit poporul, aoleu. Toate se fac. Mai puţin presă.
Şi asta pentru că totul s-a politizat în România. Ceea ce e de interes general, fireşte, totul s-a politizat", îşi începe Adi Dobre articolul.

Adi Dobre:

Azi am auzit pentru prima oară termenul “salariu îngheţat”. E decupat parcă din reportajele alea de pe National Geographic. Cică ne-au îngheţat salariul pe februarie. Adică, pe înţelesul tuturor, ne-am luat ţeapă, am lucrat degeaba. E prima oară, după mulţi ani, când mă simt jignit. Da, jignit. Auzisem de situaţii asemănătoare, cu întârzieri de salarii şi la Adevărul şi la Jurnalul Naţional şi la România Liberă şi la …. Am scuipat de fiecare dată în sân şi am nutrit speranţa că nu voi trece vreodată prin asta. Repet, de îngheţarea salariului nu auzisem. Ăsta e neologism!

Auzi… a îngheţat salariul. Cum pana mea să îngheţe când suntem, cred, 20 la sută din câţi eram acum câţiva ani. La Sport, la Evz, am rămas doi. Nimănui nu îi vine să creadă când aude acest amănunt. Sunt departamente care nu mai există, pur şi simplu. Mai grav, sunt jurnalişti care acum câţiva ani nu ar fi fost angajaţi la Evz nici măcar şoferi, cu tot respectul pentru meseria asta. Apropo de şoferi. Înainte aveam câte un şofer şi câte o maşină, cel puţin, pentru fiecare secţie. Acum avem un singur şofer pe tot ziarul. Şi atunci cum pana mea vrei să mai faci presă? Cum vrei să te mai faci respectat? Cum? Pentru mine, meseria de jurnalist sportiv s-a încheiat în seara asta, când întorcându-mă acasă de la muncă, via fratele Cipic, am călătorit singur în Tramvaiul 14.

"Vă mărturisesc faptul că mi-a venit să plâng. Mi-a venit să plâng doar când mă gândeam la anii petrecuţi în tagma asta a jurnaliştilor. La anii ăia sacrificaţi pentru un ideal. Acum aproape 20 de ani câştigam mai puţin decât acum. Dar nu conta. Tocmai asta vreau să spun, că nici acum nu contează. E doar o chestiune de principiu. Cum vrei de la oameni determinare şi rezultate, când nu există respect din partea celui care cere toate aceste lucruri? Cum?", notează Adi Dobre.

Articolul integral al lui Adi Dobre, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lola lola
    nu-mi pare rau , pentru ca majoritatea jurnalistilor de la EVZ s-au manjit, au cazut mult de tot, facand politica, in loc sa ofere informatii obiective.
  • comentator comentator
    Adi Dobre imi pare rau pentru tine, dar poate ca presa din romania a ajuns in halul acesta si din cauza ta. de forat se foreaza dar nu cred ca te-ai sculat niciodata la trei dimineata sa te duci la minus douazeci de grade sa forezi, sa ti lipeasca mana de tevile de foraj, cat despre spalatul masinii, n-as garanta nici macar ca ti-o speli singur. ai facut o meserie care iti place si te-ai simtit bine, NU SUNT ALTII DATORI FATA DE TINE SA TE SIMTI BINE IN CONTINUARE, cu foarte multe avantaje. asa ca de fapt nici nu-mi pare rau pentru tine.
  • ion ion
    "Mai grav, sunt jurnalişti care acum câţiva ani nu ar fi fost angajaţi la Evz nici măcar şoferi"... Asta descrie EXACT ce a ajuns presa astazi :(
    Mi-e sila sa mai citesc EVZ, dar si click, cancan ori alte mizerii de-astea, unde gasesti titluri de spitalul 9, care n-au nicio legatura cu continutul articolului, unde "articolele" poze multe, cu vreo 600 de semne (NU CUVINTE!!!!) PLINE de greseli de gramatica. Singurele ziare care mai au respect pentru lb romana sunt Adevarul si Romania libera.
  • Trisst Trisst
    Trist pentru un jurnalist ca Petrisor Obae care nu stie sa scriu lb. (prescurtarea dl. Liiceanu pentru lucru manual) romana corect. "Rămâne pe TV". Eu zic ca corect era "langa TV", avand in vedere ca la Euro si Sport nu se uita decat 1.5 cetateni pe ora, si la TV nu avea cum sa apara ca nu-l plateste nimeni.
  • arcadefire arcadefire
    Daca as fi rea, as zice, ca tot e in titlu cuvantul "inghetat", un calduros "Merry Christmas" catre anagajatii EVZ care s-au crezut nemuritori. Welcome into the real world.
  • Nico Nico
    Trist cum se ingroasa randurile publicatiilor care falimenteaza si isi bat joc de angajati. Foarte, foarte trist..

Trimite un comentariu

sus