Skip to main content

Intact a obţinut dreptul de a fi distribuitor de programe şi operator DTH, ca Dolce, Digi şi FocusSat

 
Intact sediu
Intact sediu

IntactMediaCenter_3

Publicitate

Grupul Intact se pregăteşte să devină distribuitor de programe. Compania Intact Satellite a obţinut de la ANCOM acest drept în urmă cu două săptămâni.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, câteva televiziuni au primit deja, din partea Intact Satellite, cereri pentru acorduri de retransmisie a canalelor.

Potrivit ANCOM – Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, compania Intact Satellite a obţinut la 8 mai dreptul de a opera pe două tipuri de reţele sau servicii de comunicaţii electronice. Printre acestea: distribuţia de programe TV.

Cele două drepturi obţinute de Intact Satellite:

- Servicii de comunicaţii electronice destinate publicului: Retransmisia serviciilor de programe media audiovizuale liniare către utilizatorii finali

- Reţele publice de comunicaţii electronice: Reţele publice terestre cu acces la punct fix sau cu mobilitate limitată.

Pe piaţa distribuitorilor de programe prin satelit - DTH, principalii jucători sunt Romtelecom - Dolce (aproximativ 1,1 milioane de abonaţi), Digi (aproximativ un milion) şi FocusSat (deţinut de UPC – cu 350.000 de abonaţi).

Posturile Intact nu sunt prezente de aproape doi ani pe Digi DTH, operatorul deţinut de grupul RCS-RDS.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Intact Satellite, companie detinuta de Intact Media Group, a obt
    […] CATV, DVB-C/Mx, IPTV, au precizat joi, 22 mai, pentru HotNews.ro oficialii ANCOM. Cu o zi in urma, Paginademedia.ro a scris ca Intact a obtinut dreptul de a fi distribuitor de programe si operator DTH, ca Dolce, Digi si […]
  • Mircea Medaru Mircea Medaru
    Nu-mi place sa contrazic pe nimeni, dar OTT merge si pe 4G.
  • Robert Robert
    OTT (over the top tv) depinde de o conexiune de internet si poate fi oferita tot de un operator care si-a intins cablurile peste tot.
    Deci OTT este o televiziune prin cablu de internet care va putea lua treptat locul vechii televiziuni prin cablu (taind niste costuri de intretinere ale unor echipamente de receptie mentinute acum de statiile locale ale operatorilor CATV).
    OTT-uri independente pot exista insa vor putea vinde doar acolo unde exista conexiuni de internet de mare viteza.
    Cablul digital si IPTV-ul sunt solutii care concureaza OTT-ul.
  • Mircea Medaru Mircea Medaru
    Ca sa faci un DTH nu mai costa mult, e plina piata de companii care ofera outsourcing pentru infrastructura, deci scapi de capex si de cele 4-6 luni de implementare tehnica. Cred ca si solutia de la Orange e asa.
    Insa modelul de business e complex, cu o piata interna aglomerata, iar cel mai simplu de targetat sunt romanii din strainatate carora le expira digi sau dolce. Chiar si asa, ramane problema licentelor de content sau formate achizitionate doar pentru teritoriul Romaniei. In plus, desi OTT-ul se misca foarte incet, in cativa ani o sa elimine sistemele deja depasite gen DTH si DTT.
  • Robert Robert
    DTH-ul este o piata dificila in care si-au rupt gatul pana acum Boom TV si AKTA DTH.
    La un moment dat in piata erau 5 operatori, ramasesera 3 insa doar doi aveau suficienti clienti, acum dupa intrarea Orange TV si Intact Satellite vor fi din nou 5, iar noii veniti isi vor face cu greu loc in piata.
    Daca Orange TV a venit cu un pachet generos de programe HD si a castigat cativa clienti cu dare de mana, Intact Satellite nu prea are cu ce sa vina deosebit de ceilalti, inafara de canalele proprii.
    Probabil vor incerca sa ofere o grila "Popular" la preturi mai mici decat ceilalti operatori.
  • parerea mea parerea mea
    Poate vor sa furnizeze DTH doar pentru posturile Intact:))
    Lasand gluma la o parte, daca asta este intentia lor reala, s-au bagat intr-o treaba teribil de dificila si costisitoare. Cred ca nu stiu ce-i asteapta. Daca ar avea un pic de minte, s-ar uita la eforturile Orange (stiu ca nu-i acelasi lucru, dar nu-i nici foarte diferit ca efort financiar), care a bagat o groaza de bani pentru o platforma TV (de viitor altfel) si rezultatele sunt departe de asteptari.
    Chiar daca isi vor promova serviciiele pe Antene, greu de crezut ca vor putea rupe o parte semnificativa din piata, mai ales ca preturile sunt foarte mici. Iar daca isi inchipuie ca abonatii UPC si Digi sunt atat de disperati sa vada antenele incat vor renunta la actualii furnizori si vor da navala la ei, cred ca vor avea o mare surpriza.
  • geo geo
    da...s-au inmultit peste noapte...daca e sa te credem...cit ii priveste pe cei de la Intact, nu cred ca vor vinde prea multe antene si nu vor avea prea multe canale in grila...iar pe-alea ale MediaPro deloc sau, poate, cu bani grei...si cum sa vinzi antena in lipsa de Pro TV si AcasaTV?
  • bogdan bogdan
    Dolce are 1.4 milioane
  • geo geo
    Ce lovitura...neasteptata. Parca vad ca ii scoate RCS@RDS din must-carryul de pe cablu.
  • banatandepusta banatandepusta
    ceva mai multa informare domnilor, cum a semnalat si Gogu, la Focussat nu mai sint in grila canalele intact. este suficient pentru documentare saitul focussat.ro (sic).
  • vlad vlad
    pe ups n-au fost niciodata :))
  • Gogu Gogu
    Nu sunt nici pe focus(ups) de junatate de an.

Trimite un comentariu

sus