Skip to main content

Un interviu cu Traian Băsescu, difuzat la TVR Timişoara, oprit la TVR 3. Armanca: Nu s-au dat explicaţii. Şeful TVR 3: Nu era în program

 
Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVR
Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVR

Traian Basescu_Brandusa Armanca_TVR

Publicitate

Noi acuzaţii de cenzură la postul public de televiziune. Jurnalista Brînduşa Armanca a anunţat aseară, pe pagina sa de Facebook, că interviul pe care-l realizase cu Traian Băsescu la TVR Timişoara nu a mai intrat pe TVR 3 aşa cum fusese anunţat. „Cu 40 de minute înainte de difuzarea interviului cu Traian Băsescu, am fost sunată pentru a mi se aduce la cunoştinţă că TVR 3 nu îl va transmite. De la un anume Bucuroiu citire. Făra explicaţii”, a scris Brînduşa Armanca, realizatoarea interviului.

Persoana menţionată de Brînduşa Armanca este Răzvan Bucuroiu, coordonator cu atribuţii de director la TVR 3.

Contactat de paginademedia.ro, Răzvan Bucuroiu a negat acuzaţiile. „Acel interviu a fost prezentat integral la TVR Timişoara. Este o televiziune cu frecvenţă proprie, aparţine TVR şi interviul a fost difuzat integral, fără să existe vreo convenţie sau vreo discuţie că trebuie dat şi pe TVR 3, pe TVR 1 sau TVR 2. Nu ştiu care este problema, de unde s-a iscat acest lucru” , a spus Bucuroiu pentru paginademedia.ro.

Brînduşa Armanca a spus că iniţial interviul trebuia să fie difuzat şi pe TVR 3. De altfel, într-un pormo al interviului se menţiona că acesta va fi difuzat şi pe TVR 3.

Răzvan Bucuroiu, pentru Paginademedia.ro:

Nu înţeleg acest „trebuia”. De ce trebuia? Preşedintele a fost la TVR Timişoara. Este o televiziune în sine, TVR Timişoara.

Brînduşa Armanca a spus că interviul era programat.

Răzvan Bucuroiu: "Nu a fost programat în niciun fel. De altfel, interviul difuzat la TVR Timisoara a fost prezentat ca un eveniment, ca o editie speciala. Si cateva aspecte au fost preluate inclusiv de Stirile de pe TVR1.

De cealaltă parte Brânduşa Armanca spune că interviul fusese programat să fie difuzat şi pe TVR 3, precizând că tot ce se difuzează pe posturi trece printr-o serie de proceduri birocratice, aşa cum a fost şi în cazul interviului cu Traian Băsescu.

„Redactorul-şef a discutat cu Bucuroiu. El a spus că da, îl dăm. După care mi s-a cerut să fac sinopsisul. Această fişă se transmite redactorului-şef care o aprobă. În această fişă se menţionează când şi unde se transmite şi apoi se dă responsabilului care se ocupă de site. Cu 40 de minute înainte de difuzare, redactorul-şef a fost sunat de Bucuroiu că interviul nu se mai difuzează pe TVR 3”, a declarat jurnalista pentru paginademedia.ro.

Promo-ul anunţa interviul şi pe TVR 3

În plus, în filmul promo care apare pe site-ul TVR, vocea din off anunţă că interviul cu Traian Băsescu va fi difuzat marţi, 13 mai, de la ora 22.00, pe TVR Timişoara şi pe TVR 3.

Promoul în care se anunţă că interviul cu Traian Băsescu va fi difuzat marţi, 13 mai, pe TVR Timişoara şi pe TVR 3:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cutia Pandorei - Narcisa Iorga - despre audiovizual
    […] fel pentru TVR 3 și ca atare, nu trebuia difuzat. Asta a fost declarația la cald, dată pentru paginademedia.ro. Site-ul publică și promo-ul pentru interviu, care se găsește pe pagina de web a TVR și care […]
  • profesor profesor
    TVR-ul ... o epava comunista, condusa in stil comunist de niste comunisti ... in favoarea neo-comunistilor. Pupincurismul si servilismul astora de la TVR nu m-ar interesa nici macar o secunda ... daca nu s-ar face si pe banii mei.
  • mihai mihai
    Si uite asa doamna respectiva ne mai anunta ca exista si face treaba . Culmea ...pe banii statului. Nu vreti sa va dati demisia in semn de protest ?
  • mirceA mirceA
    Promo-ul era realizat si difuzat la TVR Timisoara, din ce imi dau seama. Deci, Brandusa Armanca a hotarat ca se da pe TVR 3, nu altcineva. Era bine sa-i intrebe si pe cei de la TVR 3 daca au loc in grila !
  • nadia nitov nadia nitov
    n-am nicio tresarire ca nu s-ar fi practicat cenzura. cenzura e in sangele comunistilor si apa nu se face! le curg balele sa cenzureze! au orgasme cand cenzureaza! ei "e" dumnezei! "cine nu rade cu ei, rade impotriva lor" citat aproximativ din divertisii anilor '80. :)

Trimite un comentariu

sus