Skip to main content

Angela Merkel, aleasă pentru varianta 'sună un prieten' la 'Vrei să fii milionar'

 
RTL Vrei sa fii milionar Merkel
RTL Vrei sa fii milionar Merkel

Foto: realitatea.net
Foto: realitatea.net

Publicitate

O scenă inedită s-a petrecut la emisiunea "Vrei să fii milionar?", difuzată de postul RTL: candidatul, Wolfgang Bosbach, 61 de ani, deputat şi fost lider al grupului parlamentar al CDU (Partidul creştin-democrat) din Bundestag, ar fi vrut să fie ajutat de cancelarul Angela Merkel la a 14-a întrebare, care valora 500.000 euro, scrie Agerpres, care citează presa internaţională.

Politicianul german era invitat la o ediţie cu celebrităţi a cunoscutei emisiuni de cultură generală "Vrei să fii milionar?".

După ce a epuizat celelalte variante de ajutor, lui Bosbach i-a venit ideea să o sune de pe telefonul său mobil pe Angela Merkel. După două încercări a renunţat fiindcă prietenul apelat nu a putut fi contactat.

"Cred că se ocupă de salvarea lumii", a spus omul politic, spre amuzamentul publicului.

Liderul german a intervenit totuşi în emisiune, trimiţându-i lui Bosbach un mesaj pe telefonul mobil: 'OK, nu contează despre ce era vorba. Cu căldură, AM', i-a scris cancelarul german concurentului.

Wolfgang Bosbach nu a ştiut să răspundă la întrebarea: "O maşină de spălat din RDG, model WM66, a ajuns celebră fiindcă utilizatorii puteau să o folosească şi la: a) producerea curentului electric b) pregătirea conservelor de fructe c) aspirarea prafului d) recepţionarea unui post de radio vest-german?" Răspunsul corect era b). Neputând conta pe ajutorul ultimului joker, concurentul a preferat să se retragă, câştigând 125.000 euro. De această sumă vor beneficia două fundaţii de ajutorare a copiilor şi a persoanelor cu dizabilităţi.

Celălalt câştigător al serii este chiar postul RTL care a anunţat, înainte de difuzarea emisiunii înregistrate, că ajutorul Angelei Merkel va fi solicitat la o întrebare ce ţine de fosta RDG, fără să spună mai mult. Rezultatul a fost o cotă de piaţă de 26% şi 9 milioane de telespectatori, încheie lesechos.fr.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus