Skip to main content

AUDIO. Narcisa Iorga, episodul trei al înregistrărilor cu şefa CNA vorbind copiilor pe un ton autoritar agresiv

 
laura georgescu
laura georgescu

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Noi înregistrări cu preşedintele CNA vorbindu-le copiilor pe un ton autoritar agresiv la programul Şcoala Altfel.

Fragmentele audio au fost publicate, ca şi primele două episoade, de către Narcisa Iorga, membru CNA.

Înregistrările din “episodul 3” o au ca protagonistă pe Laura Georgescu, în discuţii despre violenţă cu elevii. Ca şi în fragmentele audio din primele părţi, Laura Georgescu are o atitudine autoritară faţă de elevi.

Din înregistrări:

"O atitudine defen-si-vă, cal-mă şi cu întrebarea: ce-ai cu mine? Ce ţi-am făcut? Ok? Asta o faceţi şi cu un coleg agresiv, calm, şi cu un câine agresiv
Toate aceste stări, chiar dacă sunt adult, copil, animal, ele pot fi calmate cu atitudine defen-si-vă şi cu o întrebare foarte calmă: ce ţi-am făcut? Ce-ai cu mine? Caaaaalm! Caaaalm! Caaaaalm!"

"Fiecare dintre voi are de arătat unuia că e mai deştept decât el şi altuia că e mai prost decât el. Din cauza asta, de când aţi intrat în clasă, toţi cu toţi aveţi câte ceva de împărţit. De-aia şi viermuiala asta. De-aia nu eşti în stare să taci din gură, Bogdane! De-aia nu sunteţi în stare să vă uitaţi la un filmuleţ de trei minute, să citiţi textul, că tot timpul sunteţi preocupaţi să-i arătaţi lu’ Nicolae că e mai prost decât voi şi mai rău sau lu’ Bogdan că este mai deştept decât era căţelul vostru şi chestii d-astea."

Săptămâna trecută, Narcisa Iorga, membru CNA, a început să publice, pe blogul personal, despreaudiovizual.ro, înregistrări audio în care Laura Georgescu, preşedintele forului audiovizual vorbea cu o clasă de elevi, pe un ton autoritar şi agresiv.

"Da’ tu de ce eşti supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu’ ăsta?", i s-a adresat şefa CNA unui elev. Către alt elev: "Dacă-ncepea un borş d-ăla de-i crăpa creierii pe pereţi?! Te-ntreb: crezi că asta-i soluţia? Deci, unu’ dă-n tine, începi şi tu să dai în el?". În toate discuţiile din înregistrări, Laura Georgescu are un ton autoritar, agresiv, la adresa elevilor.

Întâlnirea preşedintelui CNA cu elevii a avut loc în aprilie 2013, în cadrul săptămânii Şcoala altfel, eveniment la care instituţia s-a implicat activ.

PRIMELE ÎNREGISTRĂRI:

1. Ajungem şi la sex. Creierul tău e uşor de manevrat.

2. Dacă-ncepea un borş d-ăla de-i crăpa creierii pe pereţi

3. De-aia ajung adulţii în halul ăsta în faţa voastră

4. Nu mă întrerupi. Dacă ţi-a murit cineva lângă tine nu e o problemă

5. De ce eşti supraponderal. Nu vrei să nu mai mănânci în halul ăsta

6. De ce nu-ţi găseşti o prietenă

Înregistrările, pe blogul Narcisei Iorga.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ziDzi ziDzi
    Corectati titlu : ......vorbind copiilor pe un tot autoritar agresiv. ton autoritar .... nu tot

Trimite un comentariu

sus