Skip to main content

AUDIO. Narcisa Iorga, episodul trei al înregistrărilor cu șefa CNA vorbind copiilor pe un ton autoritar agresiv

 

Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro
Laura Georgescu - Sursa foto: Paginademedia.ro

Publicitate

Noi înregistrări cu președintele CNA vorbindu-le copiilor pe un ton autoritar agresiv la programul Școala Altfel.

Fragmentele audio au fost publicate, ca și primele două episoade, de către Narcisa Iorga, membru CNA.

Înregistrările din “episodul 3” o au ca protagonistă pe Laura Georgescu, în discuții despre violență cu elevii. Ca și în fragmentele audio din primele părți, Laura Georgescu are o atitudine autoritară față de elevi.

Din înregistrări:

"O atitudine defen-si-vă, cal-mă și cu întrebarea: ce-ai cu mine? Ce ți-am făcut? Ok? Asta o faceți și cu un coleg agresiv, calm, și cu un câine agresiv
Toate aceste stări, chiar dacă sunt adult, copil, animal, ele pot fi calmate cu atitudine defen-si-vă și cu o întrebare foarte calmă: ce ți-am făcut? Ce-ai cu mine? Caaaaalm! Caaaalm! Caaaaalm!"

"Fiecare dintre voi are de arătat unuia că e mai deștept decât el și altuia că e mai prost decât el. Din cauza asta, de când ați intrat în clasă, toți cu toți aveți câte ceva de împărțit. De-aia și viermuiala asta. De-aia nu ești în stare să taci din gură, Bogdane! De-aia nu sunteți în stare să vă uitați la un filmuleț de trei minute, să citiți textul, că tot timpul sunteți preocupați să-i arătați lu’ Nicolae că e mai prost decât voi și mai rău sau lu’ Bogdan că este mai deștept decât era cățelul vostru și chestii d-astea."

Săptămâna trecută, Narcisa Iorga, membru CNA, a început să publice, pe blogul personal, despreaudiovizual.ro, înregistrări audio în care Laura Georgescu, președintele forului audiovizual vorbea cu o clasă de elevi, pe un ton autoritar și agresiv.

"Da’ tu de ce ești supraponderal? Nu vrei să nu mai mănânci în halu’ ăsta?", i s-a adresat șefa CNA unui elev. Către alt elev: "Dacă-ncepea un borș d-ăla de-i crăpa creierii pe pereți?! Te-ntreb: crezi că asta-i soluția? Deci, unu’ dă-n tine, începi și tu să dai în el?". În toate discuțiile din înregistrări, Laura Georgescu are un ton autoritar, agresiv, la adresa elevilor.

Întâlnirea președintelui CNA cu elevii a avut loc în aprilie 2013, în cadrul săptămânii Școala altfel, eveniment la care instituția s-a implicat activ.

PRIMELE ÎNREGISTRĂRI:

1. Ajungem și la sex. Creierul tău e ușor de manevrat.

2. Dacă-ncepea un borș d-ăla de-i crăpa creierii pe pereți

3. De-aia ajung adulții în halul ăsta în fața voastră

4. Nu mă întrerupi. Dacă ți-a murit cineva lângă tine nu e o problemă

5. De ce ești supraponderal. Nu vrei să nu mai mănânci în halul ăsta

6. De ce nu-ți găsești o prietenă

Înregistrările, pe blogul Narcisei Iorga.

Citește și:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu