Skip to main content

Directorul Academia Caţavencu: angajaţii nu-şi vor primi salariile pentru că munca prestată nu a fost „valoroasă”

 
academia catavencu site
academia catavencu site

academia catavencu site

Publicitate

Adrian Rus, administratorul Academia Caţavencu, le-a transmis foştilor angajaţi ai săptămânalului de satiră că nu-şi vor vedea salariile restante pe trei luni. „Refuzul de plata nu constituie un abuz, ci o atitudine comerciala rezultata din nerecunoaşterea valorii prestaţiei dumneavoastră”, a precizat Rus într-un schimb de mesaje cu un fost angajat. Asta în ciuda faptului că în toate cele trei luni în care jurnaliştii nu şi-au primit salariile, articolele lor au fost publicate în Academia Caţavencu.

Rus îi acuză pe jurnalişti că au adus prejudicii de imagine pentru că au folosit într-un mod nepermis pagina de Facebook a publicaţiei.

Mesajul integral al lui Adrian Rus, în continuare:

Drepturile pe care le pretindeti nu reprezinta salarii, ci numai pret al unei contraprestatii, care poate fi sau nu acceptata de cesionar. Refuzul de plata nu constituie un abuz, ci o atitudine comerciala rezultata din nerecunoasterea valorii prestatiei dvs, precum si a utilizarii in mod nepermis si contrar intereselor detinatorului marcii ce priveste pagina de facebook cu adresa facebook.com/academiacatavencu.info. Refuzul de plata reprezinta, in acest caz, o compensare partiala a prejudiciului de imagine produs.

Reamintim că mai mulţi redactori Academia Caţavencu au decis să-şi suspende activitatea pentru că nu şi-au mai primit salariile de trei luni (detalii AICI).

“Redacţia Academiei Caţavencu nu este dispusă să scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului şi cu supervizarea femeii de serviciu”, spune redacţia într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro, pe care o redăm intgral în continuare.

Mesajul cita şi un mail al directorului general Adrian Rus, în care acesta răspunde la întrebările legate de întârzierile salariale: “CINE POATE CREDITA ACEASTA ACTIVITATE SI SI-O ASUMA, SA RAMINA! CINE NU, SA PLECE INSTANT! (…) ESTE ULTIMA OARA CIND MAI SPUN ACEST LUCRU! URMATOAREA DATA CIND IMI ADUCI ACEST LUCRU IN DISCUTIE (…), VA ASIGUR CA PLECATI!”

Ulterior, administratorul Adrian Rus a anunţat că “Academia Caţavencu îşi va continua apariţia” şi că “câţiva redactori au ales să plece din cauza întârzierilor salariale”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • catavenca catavenca
    adrian rus sau cum i-o zice, de care n-a auzit nici dracu' in presa, ar face bine sa se angajeze agent vamal si sa faca ordine in folosul tarii daca tot are elanul asta comunist. sa-ti fie rusine, omule! ce cauti printre ziaristi? ai vreo legatura cu presa? platesti din banii tai cumva? salariile sunt salarii. daca nu-ti placea munca oamenilor trebuia sa le-o spui si sa nu-i publici.
  • cici cici
    Maria, ce e cu tine mama? Tu nu vezi despre ce este vorba in articol?
  • AC AC
    Si ca sa spunem si lucrurilor pe nume... Acest conflict a aparut in momentul in care s-a luat decizia de a sista aparitia AC din motive de neprofitabilitate.
  • tbancu tbancu
    Faptul ca trustul are vederi de dreapta, atunci zic ca ce se intampla ACUM, e conform doctrinei... afacerea nu produce, deci nu tu bani.... nu tu bani => nu tu salarii....
  • Lucian Lucian
    Umorul nu e pro putere; nu cred ca va amintiti bancuri proceausiste sau procomuniste. Catavencu Incomod siCatavencu International erau contra puterii(Iliescu, Nastase) si la începuturile ei si Academia Catavencu era corect si logic orientata pentru a exprima nemultumirea celor multi si mai inteligenti decât ai lor. Valabil si pentru Divertis...
    In ultimii ani Academia Catavencu a devenit Catavencu Comod, multumindu-se cu ce si cât primea de la putere (Basescu, Udrea, etc) Dar când stapânii termina ospatul,iar oasele sunt tot mai putine, schelalaitul catelului devine suparator si e gonit cu un sut în fund. E simplu, nu?
  • Maria Maria
    Mircea badea va obosi intr- o zi sa joace teatrul neadevarului. Nu doresc sa mai apara la mine pe facebook , incerc sa sterg si apare mereu .Om tinar cu vederi retrograde
  • parerea mea parerea mea
    Poate ne lamuriti intr-un final: este vorba despre salarii sau despre servicii prestate si neachitate? Diferenta este majora.
    Salariul nu are voie sa nu-l plateasca, indifferent de ce zice administratorul.Este un conflict de munca, iar refuzul poate fi impins chiar spre penal- in anumite conditii.
    Daca insa vorbim de o prestare de servicii (avand in vedere ca ziaristii nu prea sunt platiti pe contract de munca ci pe diverse contracte pe PFA), de care beneficiarul este nemultumit, este un conflict commercial si nu prea il vor rezolva decat in instant.
  • ana lugojana ana lugojana
    Adrian Rusu se lauda ca este clujean si om corect. Nu ti-e rusine omule sa te porti in halul acesta cu niste amarati care castiga o paine? Lipsa de educatie si frustrarile prin care treci zi de zi te-au schimbat si ai ajuns un penibil. De ce nu te duci sa-l mangai putin pe sefulica al mic?
  • gigi gigi
    Banuiesc ca "scandalul" asta le-a adus ceva trafic pe site. E un soi de marketing guerrilla (cu sau fara intentie).
  • Andrei Andrei
    Deja ma plictisesc stirutele despre Academia Catavencu. Pana la urma si-au angajat un avocat care sa se lupte, pe cai legale, pentru minunatele salarii restante + alte despagubiri? Sau doar le place sa se dea in spectacol?!

Trimite un comentariu

sus