Skip to main content

Campanie controversată: Imaginea lui Eminescu folosită pentru un test de boli venerice

 
Eminescu Veneris
Eminescu Veneris

Eminescu VenerisImaginea lui Mhai Eminescu este folosită într-o campanie de promovare online a unor teste rapide de depistare a bolilor infecţioase cu transmitere sexuală de la Veneris.

Publicitate

Reacţiile negative nu au întârziat să apară, atât prin comentariile de pe Facebook la fotografia cu Eminescu, cât şi pe unele bloguri.

Doru Panaitescu, unul dintre veteranii publicităţii online, a catalogat această campanie de promovare drept o "barbarie".

"Eminescu merita mai mult decat o asociere cu bolile venerice", a scris Doru Panaitescu pe blogul său.

Reacţia lui Doru Panaitescu, în continuare:

"Eu, ca si multi altii, am crescut cu poeziile lui si ne-am format o cultura generala plecand de la Eminescu si alti poesti si prozatori romani.
Nimeni nu are dreptul sa judece acesti artisti ai neamului ca oameni. Pe nimeni nu ar trebui sa intereseze omul-Eminescu, deoarece in opinia mea si nu numai a mea aportul marelui poet la cultura universala este de
netagaduit", a scris Panaitescu pe blogul său.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru Panaitescu Doru Panaitescu
    Ministerul Culturii a reactionat la aceasta aberatie: http://t.co/jMcGIc112j
  • eu eu
    exact!!!
  • Robert Robert
    Producatorii testului BTS au mizat pe reclama negativa, erau constienti ca vor atrage atentia folosindu-se de Eminescu, insa nu au luat in calcul ca aceasta asociere ii va costa probabil un proces si vor avea si daune de platit.
  • Camelian Propinatiu Camelian Propinatiu
    Capitala si-a tot demolat atractiile turistice, dar putem compensa lichidarea TVR Cultural si a Muzeului Literaturii profitând ca lânga Hanul lui Manuc, zid în zid cu celebra Cafenea Veche de pe Covaci, mai avem cladirea unde a trudit Eminescu la Timpul 1880-1881: http://www.ringincentrulvechi.ro/reportaj/povestea-ferestrei-secrete-a-lui-eminescu-8251
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=818119281561704&set=a.100317330008573.213.100000909183264&type=1
    Pe un balcon, iulie, banner galben, de vânzare! Iar bucurestenii inca nu s-au invrednicit de o Camaruta Memoriala pentru Poetul National, disuadati si de taioasa demitizare Dilema 265, 5 martie 1998. Iar sansele scad inca, se discuta azi doar de cât de paros/ nebun era Eminescu sau ca românii insisi l-au casapit, perspectivele adumbrindu-se-n noi dezvaluiri critice si certuri interscriitoricesti: http://adevarul.ro/cultura/carti/cum-scria-eminescu-16-ani-1_53c292090d133766a861b03d/index.html
    http://www.observatorcultural.ro/Un-disident-si-sotia-lui*articleID_30478-articles_details.html
  • eduard eduard
    Are careva idee ce agentie de creatie a venit cu ideea asta penala de campanie? Nu vad nicio mentionare in articol. Daca tot au facut campania asta, din lipsa de creier, sa o asume public.
  • aaaaaaaaa aaaaaaaaa
    eminescu n-a murit de sifilis. eminescu a fost o voce care incomoda foarte mult familia regala si imperiul austro-ungar. "Si mai potoliti-l pe Eminescu" nu e e doar o piesa de teatru. sunt vorbele lui carp. si eminescu a fost mai intai discreditat si apoi..."potolit".
  • un trecator un trecator
    Veteran sau veterinar? Ca n-am inteles. N-a auzit nimeni de domnul respectiv. Si limbajul de lemn de unde l-o fi mostenit? Articolul asta al vostru e penibil.

Trimite un comentariu

sus