Skip to main content

Cristi Citre, dat afară de la Digi24 din cauza unor postări pe Facebook: „Mi s-a spus că am sărit calul pe Facebook şi că ne despărţim”

 
cristian citre
cristian citre

cristian citre

Cristi Citre, jurnalist pe politic la Digi24, a fost dat afară din cauza unor postări pe pagina sa de Facebook. „Mi s-a spus că am sărit calul pe Facebook şi că ne despărţim. Nu am cerut explicaţii”, a declarat jurnalistul pentru paginademedia.ro.

Iulia Bunea: Ce ţi s-a spus când ai fost dat afară?

Cristi Citre: Mi s-a spus că am sărit calul pe Facebook şi că ne despărţim. Nu am cerut explicaţii. Faza cu noi jurnaliştii nu avem voie să avem o opinie a fost o altă explicaţie care mi s-a părut aberată şi care ni s-a mai spus mai demult.

Vi s-a mai spus şi alte dăţi că nu aveţi voie să aveţi o opinie?

Da, în şedinţă. Nu avem voie să ne exprimăm opiniile nici pe Facebook, d`apăi în altă parte.

Cum ai fost contactat?

A fost o discuţie faţă în faţă, m-a chemat în birou (Cosmin Prelipceanu - n.r.). A fost o discuţie care a durat 30 de secunde, nu mai mult. Acum sunt în preaviz.

Despre ce postări este vorba?

Presupun că cele de luni, pentru că nu mi-a indicat o postare anume. Mi s-a spus că sunt postările „din ultimul timp”. Eu abia mă întorsesem din concediu, luni a fost prima zi de muncă.

În ultimele zile, Cristi Citre a scris câteva postări la adresa lui Victor Ponta, în care spunea despre premier că „e bolnav, nesimtit si fara discernamant”.

Iată una dintre ele: 

Mai are cineva vreun dubiu ca omul e bolnav, nesimtit si fara discernamant? Ca isi bate joc, ca iti rade in fata, ca te minte fara sa clipeasca? Dupa ce azi la Cotroceni isi curata scamele de pe sacou si isi dadea ochii peste cap de plictiseala, dupa ce ca a dovedit ca este un habarnist total in materie de economie, iata ce declara Victor Ponta (la RTV, of course):

„L-am văzut nervos, transpirat, roşu la faţă. La aşa zisele consultări de la Cotroceni, Traian Băsescu a dovedit că nu stăpâneşte termenii economici. E o catastrofă”

Eu il cunosc foarte bine pe domnul Basescu si stiam ca astazi ma va evita si ca va incerca sa isi canalizeze atentia spre doamna Petrescu. I-am spus si inainte ca nu are curaj sa vorbeasca cu mine (...) Dar a facut fata foarte bine si a raspuns argumentat"

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Vali Vali
    Daniel, Cite e schizofrenic, sa iba doua opinii separate, una pe post si alta pe FB ? De ce sa cred ca nu minte de fiecare data ?Minte pentru banii (1500 euro/luna), slujba , vacante etc ?Rusine lui,atunci. Nu e nicio pierdere daca dispre baiatul asta din presa. Un golan mai putin
  • mariana mariana
    prepliceanu, un slugoi ordinar, cind a fost la realitatea lui vintu l-a slufit pe acesta cit a putut acest oportunis acum uite ca-l slujeste cu devotament pe cel mai mare mincinos al tarii vvp plagiatorul, dezamagire si nu ma mai uit la digi24 niciodata, adio digi24 sunteti slugile psdului.
  • Sorin Sorin
    De cand ziaristii nu au dreptul la opinie personala ?Ia priviti la posturi serioase din vest ?Citre e unul din ziaristii pe care ii apreciez pt. seriozitate,obiectivitate,talent in prezentarea unor evenimente.Dl. Prelipceanu ar trebui sa fie mandru ca are un asemenea colaborator;prin gestul lui, acela al excluderii lui Citre din redactia postului RCS-RDS risca sa ingroase randurile pupinkuristilor pontisti !!
  • ion din balon ion din balon
    poate nu-i ajungeau banii de la digi si vrea un transfer la b1. plimbarile de serviciu nu-ti tin de foame oricum, asta asa, ca fapt divers, ca toata pleava crede ca daca mergi in deplasari de serviciu parca ai merge in vacanta!
  • Acelasi Acelasi
    Prelipceanu este un fripturist.S-a mutat de la un post la altul(tv) pentru bani.Asa ca la ce va asteptati de la el.O vinde si pe mama-sa pentru bani.A uitat cand era la Realitatea tv. Si il infiera public pe Basescu?El si cu o alta mimoza care s-a pripasit la RTV,apoi la B1tv si de aici au aruncat-o afara.
  • angela ivan angela ivan
    CITREEEEEEEEEEEEEEE ASTA ESTE GURAAAAAAAAAAA BATE FUNDULLLLLLLLLLL.....TI-AI FACUTOOOOOOOOOOO CU MINA TAAAAAAAAAAAA
  • KlausRo KlausRo
    Vrei sa nu sa crezi, timpul liber al unei persoane publice se intrepatrunde foarte mult cu locul de munca; nu poti arata impartialitate cand apari pe post, si subiectivism total cand scrii pe facebook. Bineinteles, regulile nu se aplica daca esti doar un vanzator de covrigi, no offence!
  • KlausRo KlausRo
    Stefan cel Mare, aici erai ?
  • MRS MRS
    @alex tanase-te faci grav de ras sustinanad asemenea aberatii. Se vede ca nu lucrezi sau esti copil, nu intelegi imaginea pe care o duci cu tine si care se reflecata asupra firmei unde lucrezi. Tu duci plus-valoare sau minus-valoare....iar firma hotaraste daca te tine sau nu.Tu, prin postarea ta, justifici teoria unui preot care se ducea in baruri de streaptease si se batea acolo cu betivii....iar el sustinea ca nu conteaza pentru ca este in timpul lui liber!!! Deci tu crezi ca presedintele/premierul/ministrii/etc pot scrie orice pe fb fara sa conteze pentru ca asa este ''libertatea''.Nu ain inteles nimic din libertate, respect si convietuirea in societate...
  • gica gica
    D-LE PREPLICEANU, MARELE SEF SI JUCATOR IN HORA PUTERII, HORA CARE N-O SA TINA LA INFINIT ! CE I-AI FACUT ZIARISTULUI, SE NUMESTE ABUZ IN SERVICIU SI SA NU UITI CA,CU SABIA AI LOVIT, DE SABIE VEI FI LOVIT SI TU CANDVA !
  • livia livia
    Pai au facut foarte bine ca l-au dat afara. Cum sa spui despre cineva ca este bolnav, nesimtit si fara discernamant? Nici unui prieten nu i te poti adresa asa.
  • alex tanase alex tanase
    Liviana draga nu stiu cine te-a pus sa scrii
    dar te faci de ras: pe pagina mea de Facebok pot sa scriu orice vreau eu
    si raspund doar eu pentru asta, nu raspunde DIGI. Clar?
    Deci, Nu-mi poate cere nici macar Dumenzeu ce sa scriu eu
    in timpul meu liber pe pagina mea PERSONALA
    Iti repet, pe PAGINA MEA PERSONALA nu e treaba ta nici a lui Prepliceanu nici a lui DIGI ce scriu Eu.

    Prin urmare ceea ce a facut acest Prepliceanu ca un bolsevic si RCS
    ca si companie cu Citre se numeste DISCRIMINARE si ABUZ IN SERVICIU
    si procuratura nu va intarzia sa apara la DIGI si sa-l ia pe Prepliceanu
    ala pe sus pentru Abuzul si Discriminarea facuta...si sal bage direct la ZDUP.
  • banu manta banu manta
    "Jurnalistul" Cristi Citre trebuia sa aibe opinii despre DECIZIILE luate de Victor Ponta si nu despre PERSOANA numita Victor Ponta ("e bolnav, nesimtit si fara discernamant”).

    Asta e diferenta intre jurnalism (Digi24 fiind unul dintre putinele posturi TV unde inca se mai vede asa ceva) si propaganda si can-can care se vede pe majoritatea posturilor TV.
  • liviana liviana
    La Digi24 in urma cu cateva saptamani a avut loc o sedinta in care redactorul sef I-a rugat pe toti sa evite atacurile si limbajul licentios pe FB. Mai mult le-a solicitat celor din sectia politic sa se mentina neutri, in acest an electoral, sa isi pastreze verticalitatea si sa nu atace actorii politici, oricare ar fi ei. Adica sa fie in nota postului. Cristi Citre stia de toatea astea, mai mult a fost rugat in repetate randuri sa pastreze echilibrul in comentariul politic, tocmai pentru a nu afecta politica postului. Cred ca a uitat discutiile cu George Orbean.. Tot Cristi Citre a fost trimis de actuala conducere, pe care o blameaza si o acuza, la Bruxelles, Sarajevo, implicat in toate proiectele importante ale postului, apreciat. Tot ce avea de facut era sa respecte niste reguli. Ceea ce s-a dovedit a fi imposibil pentru el. Sa va spuna de cate ori i-a fost impus un subiect sau scos ceva de pe post, la comanda. Nu ar avea ce pentru ca nu s-a intamplat...NICIODATA!
  • profesor profesor
    Tot respectul, dle Citre. V-am urmarit de f multe ori cu multa placere pt ca sunteti un adevarat profesionist. Imi vin in minte acum emisiunile cu evenimente istorice.... exceptionale!!! Despre postarea pe FB ... sincer, mi se pare o cenzura demna de Coreea de Nord!!! I-auzi, frate, jurnalistul n-are voii s aaiba opinii??? Poate in Absurdistanul lui Prelipceanu, scolit la televiziunea lui Vantu!!!

Trimite un comentariu

sus