Skip to main content

Cursuri de jurnalism pe bani europeni. Cum pot fi accesate

 
jurnalisti
jurnalisti

Sursa foto: animalnewyork.com
Sursa foto: animalnewyork.com

Publicitate

Asociaţia Jurnalism pentru Şanse Egale şi societatea  Blockbuster Media au lansat Media FEM – Şcoala Naţională de Jurnalism, o serie de cursuri gratuite pentru meserii din zona presei (operatori, reporteri, cameramani, editori).

Proiectul are o finanţare de aproape patru milioane de euro (17.129.034 de lei), din fonduri europene - Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 18 luni şi intenţionează, iar cursurile vizează 756 de femei, dintre care 140 de experţi mass-media, aparţinând regiunilor de dezvoltare Bucureşti-Ilfov şi Sud Muntenia (Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Teleorman).

ZONELE DE PREGĂTIRE. Reporter, cameraman, operator procesare audio-video (editori imagine), regizor emisie, cosmetician, coafură şi operator validare şi prelucrare date.

Cursurile, cu durata de 14 luni, sunt gratuite, iar pentru o parte dintre participanţi vor fi acordate subvenţii şi premii.

DURATĂ. Şcoala se va face în două serii: septembrie - martie şi aprilie - septembrie.

Printre numele care vor preda la şcoala se numără Carmen Ivanov, profesor de dicţie (profesor la Şcoala Tudor Vornicu), Gică Preda, regie şi Tudor Muşat, jurnalistDigi24. Vor fi şi profesori de la UNATC pentru partea de meserii tehnice.

ÎNSCRIERILE au început deja şi se pot face trimiţând un e-mail cu datele de contact la adresa [email protected]. Se pot înscrie femei care au cel puţin 12 clase absolvite.

Obiectivul proiectului este promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în cadrul comunităţii mass-media atât prin instruirea membrilor activi, cât şi prin calificarea şi recalificarea celor care lucrează deja în domeniu sau a celor care doresc să intre în această comunitate.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus