Skip to main content

Reacţia şefei CNA la declaraţia lui Traian Băsescu: Nu am încălcat legea şi nu am făcut nimic împotriva CNA

 
laura georgescu
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a declarat, pentru Mediafax, că nu a încălcat legea şi nu a făcut nimic împotriva CNA, precizând că este obligatoriu ca un şef de instituţie să aibă relaţii corecte instituţionale cu principale instituţii din stat.

Această declaraţie a fost făcută ca reacţie la spusele lui Train Băsescu la adresa şefei CNA, din emisiunea de la B1 TV, Evenimentul zilei.

"Îmi pare rău că nu am urmărit în direct, fiindcă eram în şedinţă cu reprezentanţii ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, n.r.), ai SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.) şi ai primelor zece televiziuni, încercând să aplicăm strategia de trecere la digitalizare, pentru că CNA nu este exclusiv o autoritate de sancţionare, ci şi una de reglementare a unei pieţe uriaşe. Principala vulnerabilitate ne-a venit tocmai de la Administraţia Prezidenţială, care în 11 iulie ne-a răspuns că preşedintele a promulgat în data de 9 iulie, cu două zile mai devreme, Legea 103 din 2014 privind modificarea şi completarea Legii audiovizualului 504 la articolul 42, făcând o discriminare între persoanele cu «handicap de auz» faţă de cele cu deficienţe de văz şi atunci mi s-a părut normal să atrag atenţia că s-a încălcat directiva europeană care le tratează ca fiind la pachet (preponderenţa având-o persoanele cu deficienţe de văz), modificarea fiind dată doar cu 10 luni înainte de trecerea la televiziunea digitală care presupune servicii de acces pentru aceste două categorii", a spus Laura Georgescu.

Ea a precizat că acesta este motivul pentru care a contactat "instituţional" Biroul de Presă al Administraţiei Prezidenţiale, să semnaleze că vor fi probleme din partea Comisiei.

"Pe de altă parte, ştiam şi că Asociaţia Română de Comunicaţii Audiovizuale trimisese în urmă cu trei săptămâni Administraţiei Prezidenţiale o adresă în această idee, de a semnala vulnerabilităţile modificării articolului 42, la care nu a primit nici până astăzi răspuns", a declarat Georgescu.

Ea a mai spus că "este absolut minimal obligatoriu ca un şef de instituţie să aibă relaţii corecte instituţionale cu toate celelalte principale instituţii din stat".

"Referitor la afirmaţia privind calitatea umană a unui şef de instituţie care afirmă într-un spaţiu privat şi este înregistrat ilegal şi neasumat că are sprijinul ambelor palate, cred că ar trebui să-i ofere preşedintelui proba evidentă a unui şef de instituţie care cunoaşte mecanismele comunicării interinstituţionale dintr-un stat democratic", a spus Laura Georgescu.

"Cât despre îndemnurile pe care mi le-a făcut, îi reamintesc că, atâta vreme cât nu am încălcat legea, nu am făcut nimic împotriva instituţiei şi am avut deplină transparenţă în toate acţiunile, este cerinţa respectării condiţiilor europene de autonomie ale unei instituţii publice şi cele de independenţă ale mandatului membrilor, impuse prin Directiva serviciilor media audiovizuale", a mai spus Laura Georgescu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Justitiarul Justitiarul
    Incredibil cat tupeu poti sa ai, Laura Goergescu!!! Daca ar fi o Olimpiada a tupeului, ai fi campioana olimpica!

    http://www.petitieonline.com/demisia_laurei_georgescu_presedinte_cna

Trimite un comentariu

sus