Skip to main content

Un membru CNA face sesizare împotriva procurorului general după ce a afirmat că înregistrările cu şefa CNA sunt necredibile

 
narcisa iorga_EVZ
narcisa iorga_EVZ

narcisa iorga_EVZ

Publicitate

UPDATE. În urmă cu puţin timp, Ziare.com a publicat o retractare prin care se spunea că jurnalistul care a scris despre subiect „a legat explicatiile lui Tiberiu Nitu de presedintele CNA, Laura Georgescu, in timp ce procurorul general s-a referit la cazul verificarii veridicitatii afirmatiilor facute de Sandu Anghel, cunoscut sub numele Bercea Mondial”.

Narcisa Iorga, membru CNA, a decis să facă o plângere la Consiliul Superior al Magistraturii pentru refuzul procurorului general al României de a se autosesiza în cazul Laurei Georgescu, preşedinte al CNA.

Narcisa Iorga a precizat în sesizare că intenţiona să înainteze o plângere la adresa Laurei Georgescu, pornind de la înregistrările difuzate în spaţiul public. „Consider că demersul meu este compromis, în condiţiile în care domnul Tiberiu Niţu, în calitatea sa de Procuror General, a apreciat caracterul unor probe materiale într-o eventuală cauză judiciară, înainte ca aceste probe să fie solicitate, verificate din punct de vedere al veridicităţii lor şi analizate. Apreciez că, prin afirmaţiile sale publice, domnul Procuror General al României a încălcat obligaţiile profesionale pe care le are în raport cu justiţiabilii”, a precizat Iorga.

Procurorul General, Tiberiu Niţu, a declarat ieri, citat de ziare.com: „Modurile de sesizare şi de declanşare a procedurilor penale au foarte multe condiţii pentru a fi considerate serioase, astfel încât organele să-şi asume obligaţia de a cheltui banii statului. Când sunt necredibile şi puţin serioase, nu ne autosesizăm din oficiu".

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • maria maria
    cine hotareste daca ,,probele sint necredibile si putin serioase,, fara o analiza obiectiva si prfesionista; inteleg ca autosesizarea este la bunavoia unora,functie de simpatii si antipatii; halal justitie; cind ii auzi ca sint influentati de unele afirmatii: parca ar fi mimoza pudica.
  • geo geo
    Daca l-ar fi vizat pe procurorului general al României probabil ca acele inregistrari erau mult mai credibile.

Trimite un comentariu

sus