Skip to main content

Dolce Sport va difuza în exclusivitate Formula E

 
Formula E
Formula E

Formula EDolce Sport va transmite în exclusivitate în România Formula E, competiţie în care maşinile electrice se întrec pe zece circuite stradale din mari oraşe ale lumii.

Publicitate

Pe 13 septembrie debutează Formula E Championship, cea mai nouă întrecere organizată de Federaţia Internaţională de Automobilism.

Printre concurenţi se află foşti piloţi din Formula 1, dar si femei pilot cunoscute; patronii echipelor sunt celebrităţi, iar fanii pot creşte pe Internet puterea monoposturilor.

Pe 13 septembrie debutează la Beijing FIA Formula E Championship, competiţie de tip Formula 1 cu maşini electrice.

La startul competiţiei, transmise în direct şi în exclusivitate în România de Dolce Sport, se vor alinia 10 echipe, fiecare cu câte doi piloţi şi cu câte 4 maşini, pentru că la boxe piloţii nu vor alimenta, ci vor schimba maşinile când li se vor termina bateriile.

Monoposturile vor fi identice în primul sezon şi pot accelera în trei secunde de la 0 la 100 km/oră. Totuşi, unele dintre maşini vor putea beneficia şi de putere suplimentară dată de către fani.

Înaintea fiecărei curse, aceştia pot intra pe site-ul oficial al competiţiei, www.fiaformulae.com, pentru le acorda voturi piloţilor favoriţi.Primii trei clasaţi în ordinea preferinţelor fanilor vor primi un “bonus de putere a motoarelor” ce va putea fi folosit pe pistă pentru câteva secunde. Activitatea fanilor va putea fi împărtăşită şi pe reţelele de socializare, pentru a aduna voturi suplimentare.

Listă competitorilor cuprinde nume precum Jarno Trulli, italianul cu 265 de Mari Premii de Formula 1 la activ, germanul Nick Heidefeld, nepotul lui Ayrton Senna, brazilianul Bruno Senna, sau compatriotul său Lucas di Grassi, belgianul Jerome D’Ambrosio, trecuţi şi ei prin Marele Circ, dar şi reprezentante ale sexului frumos, precum italianca Michela Cerruti sau Katherine Legge din Marea Britanie, care au mare experienţă în lumea motorsportului.

Fanilor li se promite spectacol total. Chiar dacă vor fi electrice, monoposturile Renault cu care se va concura în primul an pot depăş si 200 kilometri pe oră. Motoarele electrice vin de la McLaren, iar sistemul de baterii este conceput de William F1.

Michelin va fi furnizorul anvelopelor oficiale. Pe circuitele stradale, maşinile vor putea fi urmărite foarte de aproape prin mari oraşe precum Beijing, Buenos Aires, Miami, Monte Carlo, Berlin sau Londra. În prima cursă, cea de la Beijing, boxele vor fi în forma literei U, cu o zonă pentru spectatori în interiorul literei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • banatan de pusta banatan de pusta
    11 ce iti pasa de prostimea care are digi?? Ca doar ai ceva mai bun! Sau ti ciuda?? Recunoaste! Are digi ceva canale locale,canale proprii foarte bune,in plus canale neDIGI, ce au si celelalte firme,plus canale urguresti,nemtesti,sirbesti-la noi in Banat. Bravo ca ai ales un operator mai bun,...da recunoaste ca te oftici!
  • alex alex
    Siminel, un fel de sate, e adevarat: Miami, Londra, Beijing...
  • 11 11
    Nu au venit milioane de abonati pt ca prostimea sta la jiji tv sa vada 20 canale jiji 24 iar restul pana la 50 canale locale sau maghiare.
  • geo geo
    Muuulte competitii da Dolce...ai maare dreptate...au venit milioane de abonati la Romtelecom dupa ce au luat F 1...asa cum sute de mii de amatori de Liga 1 au trecut la UPC...Da ma lasi cu Dolce asta al tau...
  • 11 11
    dak vrei sa stii pe dolce sport da si formula 1 plus multe alte competitii asa ca taci si uitate la zecile de digi 24 din grila rcs.
  • geo geo
    Asteptam si prima cursa de karturi transmisa in exclusivitate de Dolce Sport.
  • Siminel Siminel
    Astora de la Dolce au vazut ca nu prea le merge cu Liga 1, nu se prea aboneaza lumea la ei ca sunt scumpi si ce au zis: haideti sa bagam formula E sa vedeti ce facem :))))))))))).
    Cum ma formula E? Asta e un fel de diviza la fotbal de la noi de la sate si comune? :))))))))

Trimite un comentariu

sus