Skip to main content

INTERVIU EXCLUSIV. Dragoş Pătraru se mută cu emisiunea de la România TV la TVR

 
Dragos Patraru
Dragos Patraru

Dragos Patraru

Publicitate

VIDEO. Dragoş Pătraru a semnat cu Televiziunea Română. Emisiunea Starea Naţiei, pe care Pătraru o realiza la România TV se va muta la TVR.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Paginademedia.ro, Pătraru spune că Starea Naţiei se va vedea pe canalul TVR 1, începând de la 1 septembrie, după ce a ajuns astăzi la o înţelegere cu conducerea televiziunii.

Ce legătură are plecarea la TVR cu venirea lui Dan Diaconescu la România TV?

"Nu are nici legătură. Oferta TVR este o provocare profesională pentru mine. Legat însă de Dan Diaconescu, le-am spus-o şi colegilor mei de la România TV, m-a deranjat foarte tare introducerea lui în grila de programe a România TV."

Interviul acordat de Dragoş Pătraru în exclusivitate pentru Paginademedia.ro:

Ce frecvenţă va avea emisiunea?

Dragoş Pătraru: "Emisiunea va avea loc de luni până joi, de la ora 23.00. La ora 19.50, înainte de ştiri, vor fi opt minute de avanpremieră, care se vor regăsi şi în emisiunea de seară.

De asemenea, duminică, de la ora 23.00, se va difuza o ediţie Best Of din toată săptămâna."

Vor fi schimbări la format?

"Vor fi nişte schimbări la format, pe care noi vrem să le facem de ceva timp. Emisiunea prevede în viitorul apropiat şi un invitat, timp de 8-10 minute, nu oameni care se plimbă toată ziua la TV, ci care merită să fie în spaţiul public. Nu vor fi din cei care se plimbă toată ziua de la o televiziune la alta."

Va rămâne o emisiune pamflet?

"Emisiunea nu a fost niciodată o emisiune pamflet. Eu am spus la CNA că este o "emisiune informativă, de divertisment, culturală, religioasă şi, uneori, muzicală. Faptul că folosim satira, pamfletul, umorul pentru a transmite informaţia este una, dar nu putem spune că este o emisiune pamflet. De la mine află lucruri care, îmi place să cred, îl ajută pe telespectator să nu fie manipulat."

De ce ai plecat de la România TV?

"În primul rând vreau să le mulţumesc foarte mult celor de la România TV pentru că, fără ei, emisiunea nu ar fi existat. Nimeni nu i-ar fi dat un program unui băiat venit de la Ploieşti cu o idee de emisiune. Am prezentat un pilot şi el a fost acceptat.

Am plecat pentru că este o provocare imensă pentru mine, ca jurnalist, televiziunea română şi cred că, împreună cu ceilalţi oameni de la Televiziunea Română să reuşim în cel mai scurt timp să schimbăm percepţia publicului faţă de ce înseamnă şi ce se întâmplă în TVR, să-i redăm acestei instituţii demnitatea pe care trebuie să o aibă şi, bineînţeles, ratingul care i se cuvine ca televiziune naţională.

Eu unul, ca proiect personal - una dintre condiţiile mele fiind să fiu plătit în funcţie de audienţă - îmi propun ca, în cel mai scurt timp, telespectatorii care se uită la Starea Naţiei să nu mai aibă impresia că, atunci când îşi plătesc abonamentul, aruncă banii pe fereastră."

Are legătură plecarea ta cu venirea lui Dan Diaconescu la România TV?
Le-am spus-o şi colegilor mei de la România TV, m-a deranjat foarte tare introducerea lui în grila de programe a România TV.

În general sau pentru că intra pe slotul tău?
El a intrat de la 23.00, dar după o săptămână a fost mutat de la miezul nopţii. Mă deranjează vecinătatea cu el.
Dan Diaconescu este unul din personajele emisiunii noastre. Nu puteam sta pe acelaşi post cu unul responsabil de OTV-izarea televiziunilor din România."

Cum ai ajuns la TVR?

Eram în concediu. Am fost sunat de domnul Cristian Zgabercea (producătorul general al TVR), care mi-a spus că are o propunere de colaborare pentru mine. În două săptămâni, am pus la punct această colaborare, după zeci de ore de discuţii.

Am vrut să mă asigur, în orele de discuţii, că voi realiza acest program la o calitate mai bună decât a fost la România TV.

Ţintă de rating?

Avem o ţintă de rating. Dat fiind că la România TV aveam o medie de 1,6 puncte de rating la nivel urban. Am fixat o ţintă, pentru primul an, pentru care s-a semnat contractul, de 2 puncte de rating la nivel naţional (n. red: 2 puncte de rating înseamnă aproximativ 360.000 de telespectatori pe minut). E dificil, pentru că TVR este, acum, la 0,3-0,4 pe tronsonul respectiv.

CARTE DE VIZITĂ. Dragoş Pătraru a realizat emisiunea Starea Naţiei, la România TV, începând din februarie 2013. Anterior, a fost cinci ani director al postului Prahova TV (deţinut de Sebastian Ghiţă, proprietarul România TV). Din 2003, a înfiinţat şi conduce publicaţia Altphel, un săptămânal de satiră care apare în judeţul Prahova.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • TANDRAU EUGEN TANDRAU EUGEN
    ASA-I LA NOI> CIND CINEVA FACE UN LUCRU BUN TREBUIE SA SE GASEASCA CINEVA CARE SA LOVEASCA SUB ,,CENTURA". BRAVO PATRARULE > NU TE DA BATUT ESTI CEL MAI BUN.
  • Veronica Veronica
    Esti foarte Tare dragos lespui exact cum este tineo tot Asa
  • q's q's
    Mult succes Dle Patraru ! Sunt convins ca foarte repede romanii adevarati vor aprecia umorul sanatos al emisiunii si vor privi cu satisfactie emisiunea .
  • q's q's
    Felicitari Dle Patraru pentru aceasta optiune ! Mult succes , sunt convins ca umorul tau autentic si sanatos va cuceri repede multi romani adevarati . oO
  • moartea lui mazare moartea lui mazare
    bun. se impugn niste intrebari . de cand negociaza Zgabercea formate de emiisuni fara cerere de oferta la TVR. cum a fost selectata mizria asta de emisiune? ce buget va avea? de ce externalizeaza TVR productii , si in paralel taie salariile angajatilor care ar putea ei sa faca aceste programe? desi emisiunea avea disclaimer la fnal exact pe treaba cu pamfletul, omul sustina ca nu era pamphlet...un tip foarte vertical, nimic de zis...success cu audienta aia de 2 . apropos e vreo clauza sa spuna dupa cat timp pleci, daca nu fac targetul? sau a uitat domnul Zgabercea sa o puna in contract, mai realizatoare?
  • Cata Cata
    Livia am si eu o intrebare. Ai lucrat in tvr? Vad ca ne mai spui cum sta treaba pe acolo.
  • pungasul media pungasul media
    poate ca tvr sta la panda si aduna de unde poate,pe cei care nu mai sunt doriti in alte parti...se procedeaza si afara..dar aici..in situatia financiara grava in care este tvr, cum sa mai faca angajari , de ce? Uite ca se poate...Oricum, peisajul media de azi e atat de fracturat si fara o viziune clara, incat orice mutare e posibila...mai ales ca zoaia politica in care ne place sa fim, e in permanenta fierbere...si e nevoie de agitarea cea de toate zilele....
  • Gogaie Gogaie
    Bine ca scapam de el...mai bine DDD noaptea decat mascariciul asta...Go Planet!!!
  • Livia Pila Livia Pila
    Numai de netalentatul asta mai avea nevoie TVR! Ales dupa chipul si asemanarea primatului ZGABERCEA!
  • Jurevycius Jurevycius
    ai facut o mare prostie Patrare, tvr este o gaura neagra, din pacate vei ramane la 0,5 audienta, mare, mare pacat, mult mai bine era la RTV, si daca era ddd acolo nu cred ca era o problema pentru tine, oricum, o mizerie ce a facut rtv cu dd
  • Xul Xul
    Asa am zis si eu acum ceva ani...e o provocare profesionala tvr-ul etc. Mi-a trecut rapid. Oricum, bafta cu emisiunea.
  • Silvia Silvia
    Se strang la TVR incet-incet toti neocomunistii sub aripa ocrotitoare a lui S. Ghita si Zgabercea (vedeti prietenia acestuia cu mogulul-penal Nicusor Constantinescu).Dv. domnule Stelian Tanase ce parere aveti ?
    Cu alte cuvinte, TVR-ul devine ce a fost pana in Decembrie '89.
    Viva democratia !.

Trimite un comentariu

sus