Skip to main content

Grila TVR a trecut şi de Consiliul de Administraţie: Cornel Nistorescu, Biziday cu Moise Guran, Dragoş Pătraru şi Sorin Avram continuă emisiunile

 
moise guran_tvr
moise guran_tvr

moise guran_tvr

Publicitate

Grila de programe a TVR a trecut, astăzi, şi de Consiliul de Administraţie al televiziunii publice. Emisiunile Biziday, cu Moise Guran, Foc încrucişat cu Cornel Nistorescu, Vorbeşte liber cu Sorin Avram şi Starea Naţiei, cu Dragoş Pătraru se regăsesc în grilă şi vor fi în continuare pe post.

Săptămâna trecută, vineri, grila fusese aprobată, în unanimitate, de un grup de lucru care a inclus oameni din comitetul director şi din consiliul de Administraţie.

Următorul pas este prezentarea grilei în faţa Consiliul Naţional al Audiovizualului. Forul audiovizual are şedinţe, în mod normal, marţea şi joia. CNA a anunţat însă că mâine nu va avea loc şedinţa.

TVR a avut, această toamnă, una din cele mai disputate grile din ultimii ani. Începute încă din vară, ciocnirile pe tema grilei de toamnă s-au acutizat săptămâna trecută. Iniţial, TVR 1 urma să pună accent pe ştiri şi talk-show-uri, fiind un canal de News & current Affairs, iar parte din emisiuni (printre care O dată-n viaţă cu Iuliana Tudor şi Tezaur folcloric) ar fi trecut pe TVR 2. Proiectul iniţial, aici.

La începutul săptămânii, Consiliul de Administraţie respingea proiectul grilei de toamnă, ceea ce presupunea revenirea la grila de vară, fără emisiuni precum Foc încrucişat, cu Cornel Nistorescu, Biziday, cu Moise Guran, Vorbeşte liber cu Sorin Avram şi Starea Naţiei, cu Dragoş Pătraru.

Preşedintele TVR Stelian Tănase declara că lupta pentru grilă este una politică şi a punctat, public, că se fac presiuni din partea puterii în legătură cu jurnaliştii Sorin Avram (moderatorul de la Vorbeşte liber) şi Cornel Nistorescu, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

"Ce se întâmplă acum este o bătălie între politic şi editorial. Între politicieni şi jurnalişti. Unii cred că televiziunea publică înseamnă televiziunea subordonată politicului, alţii cred că TVR trebuie să fie, într-adevăr, o instituţie publică, în interesul publicului", spunea Stelian Tănase pentru Paginademedia.ro.

La sfârşitul săptămânii trecute, premierul Victor Ponta anunţa retragerea unui membru din Consiliul de Administraţie al TVR: Corneliu Calotă, totodată purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Vineri, grupul de lucru pentru strategia de programe a adoptat în unanimitate grila de toamnă a telviziunii publice. Grila TVR 1 include talk-show-urile aduse în discuţie, dar şi emisiuni de divertisment precum O dată-n viaţă.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    Iata ca au aparut postacii (lui Ponta?) si aici ca sa faca praf tot ce bun si obiectiv. Mai gresesc si ei ca nu sunt mafalda, dar in general informatiile lor sunt corecte.
  • Mm Mm
    Ce legatura are asta cu ce am scris eu?Altfel despre concursurile de la TVR lasa-ma,iar daca Guran si toti ceilalti se ocupa de productie cu echipele lor voi de ce sunteti 3000 de angajati pe acolo?Si "chelutielile" cine le plateste daca nu TVR?Ii cad bani din cer pentru emisiune?
    Mai bine vezi ce emisiune face cel de pe Digi24,care nu face preziceri false despre cresterea pietei imobiliare ca sa prosteasca oamenii.
  • mad79 mad79
    habar n-ai cum "a aterizat",Guran la TVR,dar iti dai cu presupusul!
    Moise Guran a ajuns pe ecranul TVR,in urma unui concurs,pe care l-a castigat,iar TVR-ul nu are nimic a face cu productia/cheltuielile ei!
  • Mm Mm
    Hai domnule,nu mai spune chestii dinastea asa direct ca se socheaza lumea.Eu il apreciam pe Guran ca mi-a zis de criza inca inainte sa vina,zicea ca apartamentele sunt investitie buna,ca le vor creste preturile,ca .... Aaaa,stai,asta nu era de bine de fapt,nu?Prostii se uitau la Guran si cumparau apartamente cu zeci de mii de euro care acum valoreaza mai putin de jumatate.Eu zic sa il tina la TVR pe banii nostrii ca e buuun.
  • Kius Kius
    Ei, nu ca eu chiar aveam emotii ca Moise Guran va ajunge sa fie deontolog pe banii lui si nu va mai putea sa spuna exaltat platitudini pe banii mei.

    Nu ca s-ar fi intrebat cineva daca atunci cand TVR a achizitionat "servicii" de la Moise Guran a fost vreo licitatie sau "era prieten cu doamna de la personal". Treburile astea cu contractele cu parandarat le fec doar comunistii... am auzit eu la televizor.

Trimite un comentariu

sus