Skip to main content

Stelian Tănase: „Am vrut să demisionez de mai multe ori. Cred că după alegeri voi fi izgonit”

 
Stelian Tanase
Stelian Tanase

Stelian TanaseŞeful TVR, Stelian Tănase, a fost întrebat de către deputatul Mihai Sturzu de la PSD, dacă ia în considerare demisia de onoare.

Publicitate

„Am vrut să demisionez de mai multe ori, la 1 octombrie aţi fi avut demisia pe masă dacă nu izbucnea acest scandal şi dacă asupra mea nu se exercitau presiuni politice atât de directe şi de dure. Am anunţat colegii că nu voi demisiona în ciuda presiunilor care se fac, unele în complicitate cu oameni din conducerea TVR. Le-am spus: nu vă mai străduiţi, că nu voi demisiona”, i-a răspuns Stelian Tănase.

„Cred că dacă am venit la TVR pentru această provocare enormă: reforma, să salvez TVR, trebuie să duc provocarea până la capăt. E o misiune şi o miză mare. Cred că după alegeri voi fi izgonit.”, a mai adăugat Tănase.

Discuţia integrală, în continuare: 

Stelian Tănase: Cât va fi campanie şi până când se va anunţa învingătorul în turul doi şi până se va anunţa Guvernul, Televiziunea Română va fi foarte vigilentă să nu creeze niciun avantaj niciunui candidat, niciunui partid. Să nu înţelegeţi că Stelian Tănase aflat la televiziunea română are un contract absolut asupra programelor, asupra canalelor. Sunt destui oameni importanţi în televiziunea română cu influenţă, care lucrează direct cu şefii dumneavoastră. Şi ei acolo amenajează cum doresc ei emisiunile respective. Se fac interviuri, prezenţe la eveniment, despre care au nu aflu, decât dacă întâmplător mă uit la televizor. Să nu consideraţi că eu am un control absolut şi că pot să fac aceste jocuri. Uneori pot, pentru că depind direct de mine anumite aspecte, dar sunt destul care depind de directorii de canale, de producători sau producătorul general.

Mihai Sturzu: După aproape un an, stăm astăzi la masă şi ne daţi motivele, şi ne daţi cauzele unui eşec despre care vorbim pentru că avem pe masă scrisori de la sindicate, ne aşteptăm acum la o demisie de onoare din partea dumneavoastră?

Stelian Tănase: Câtă sinceritate doriţi?

Mihai Sturzu: Pa toată.

Stelian Tănase: „Am vrut să demisionez de mai multe ori, la 1 octombrie aţi fi avut demisia pe masă dacă nu izbucnea acest scandal şi dacă asupra mea nu se exercitau presiuni politice atât de directe şi de dure. Am anunţat colegii că nu voi demisiona în ciuda presiunilor care se fac, unele în complicitate cu oameni din conducerea TVR. Le-am spus: nu vă mai străduiţi, că nu voi demisiona. Cred că dacă am venit la Televiziunea Română pentru această provocare enormă, mi s-a spus să salvez televiziunea, trebuie să duc provocarea până la capăt. Eu o văd ca o misiune de sacrificiu. E o misiune şi o miză mare. Sigur, în momentul acesta şansele mele sunt foarte mici, nu poţi să reformezi televiziunea împotriva voinţei politice”, a mai spus Tănase.

„Am crezut atunci fiind USL ul cu 70% că am suportul. Acuma m-am păcălit, nu am crezut că în două luni se desface USL-ul, că nu aş fi acceptat aşa ceva. Dar am contat pe unitatea USL-ului care a zis că până în 2016 va rămâne. M-au asigurat şi domnul Ponta şi domnul Antonescu, care a fost la mine acasă şi mi-a făcut invitaţie. Am rămas într-un şpagat, deasupra unei prăpăstii, cu acest sac greu în spate. Eu, după alegeri, voi fi izgonit, asta cred eu, dar până în alegeri, eu voi asigura, ce vă spuneam, echilibrul televiziunii române în orice situaţie

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus