Skip to main content

Liviu Mihaiu şi Dobrovolschi: Vrem să lansăm Guerrilla TV, în online

 
Screen Shot 2014-10-08 at 11.12.11 AM
Screen Shot 2014-10-08 at 11.12.11 AM

Screen Shot 2014-10-08 at 11.12.11 AMLiviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi, fondatorii Radio Guerrilla, au declarat într-un interviu acordat Adevatul TV că vor să lanseze un canal de televiziune online intitulat "Guerrilla TV".

Publicitate

Cei doi nu au oferit mai multe detalii cu privire la data lansării, au spus doar că îşi propun să atingă cu acest post publicul pe care l-a avut Radio Guerrilla când emitea în FM.

"Noi vrem să facem Guerrilla TV, online, nu avem zeci de milioane de euro, plus ca online-ul este mult mai liber", a spus Liviu Mihaiu.

În cea mai mare parte a interviului, cei doi au vorbit despre Radio Guerrilla, despre cum a dispărut din FM şi cum va reveni.

"O să ne întoarcem în aer, putem să spunem că suntem în comă indusă, pentru că este unul din primele 10 branduri din presa din România, potrivit unui sondaj din BIZ", a spus Liviu Mihaiu.

În momentul de faţă, Liviu Mihaiu şi Mihai Dobrovolschi realizează emisiuni la Gold FM, "sora mai bătrână a Radio Guerrilla", cum i-au spus ei în interviul de la Adevărul.

Liviu Mihaiu s-a mutat cu emisiunea "Asta la revista mesei, nene!" la Gold FM, iar colegul său realizează emisiunea "Dobro Show".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, câteva fragmente din interviul difuzat de Adevarul TV.

Liviu Mihaiu: "Se împlinesc 10 ani de când a aparut Radio Guerrilla. Îmi amintesc că în 2004, la lansare, au citit stirile Băsescu şi Năstase, să fie echilibrat, erau în campanie electorală atunci."

Dobro: "La momentul lansării era un vid, o cerere de altfelitate normală."

Mihaiu: "Guerrila nu avea un public foarte mare, dar publicul pe care îl avea era unul omogen."

Dobro: "Noi vorbeam despre lucruri normale, avem o atitudine normală faţă de anumite subiecte."

Mihaiu: "La momentul lansării pe masă erau două titluri pentru noul radio, Crazy şi Guerrila. Suntem între primele 30 de branduri cool ale României, cu toate brandurile străine care sunt pe teritoriul României."

Dobrovolschi, despre emisiunea de la Gold FM: "După 17 ani de radio am considerat că pot să-mi stampilez emisiunea cu numele Dobro. Aşa m-am saturat sa vina un trust de presa sa spuna ca imi ia numele emisiunii şi ca o realizează cu alţi oameni. Eu am înregistrat acest nume la OSIM."

Mihaiu: "Am rămas în istorie cu acest atlas al "Mitocăniei urbane".

Dobro: "Guerrila este un produs al ascultătorilor săi."

Mihaiu: "Am avut şi curajul să denunţăm alte radiouri care îşi cumpără ascultătorii, cu sute de euro. Am avut o campanie "Noi nu dam mita ascultatorilor".

Dobro: "Noi am facut scandal la ARA (Asociaţia de Radio Audienţă) cu privire la modul în care se fac studiile de audienţă. Noi vrem să schimbăm modul în care se măsoară audienţele radio, care este foarte invechit."

Mihaiu: "Postul Realitatea TV este ţinut în viaţă artificial, pe motiv de campanie electorală"

Mihaiu: "A fost o luptă pentru trustul Realitatea. A fost Ghiţă, care a fugit cu jumătate din scule şi oameni, a facut RTV, au venit aceşti Dana Ionescu, Cosmin Guşă şi Maricel Păcuraru. În mod normal ar trebui să intre în faliment pentru un prejudiciu de 60 de mil. de euro. Noua conducere a intrat foarte repede în conflict cu noi. Acest post este ţinut în viaţă artificial, pe motiv de campanie electorală. Au încercat să ne vândă licenţele, noi am zis că vrem să le cumpărăm şi să plecăm. CNA-ul a spus că licenţele nu se vand, aerul nu se vinde, ceea ce e şi normal. Cei de la CNA ne-au spus "Băieţi când vor fi libere licenţele veniţi şi le luaţi". Din nefericire pentru noi mai e o sentinţă la înaltă curte ca să ne putem elibera. Într-o zi vă promit că vom fi din nou în aer şi vom fi din nou liberi şi în jurul acestui radio vom construi un trustuleţ de presă liberă.

Sunt foarte mulţi vulturi care ar vrea aceste licenţe, dar noi nu îi vom lăsa. O sa scriu cât mai aproape de alegeri de ce a fost închis Radio Guerrilla şi de ce va reînvia.

Mihaiu, despre plecarea lui Vlad Craioveanu: "Din punctul meu de vedere Vlad Craioveanu a plecat înainte să se închidă emisia, nu cred că se va întoarce la Radio Guerrilla. A spus că el nu poate sta la un radio care nu dă bani şi nu-şi poate face credit. Un camarad nu face aşa ceva."

Dobro: "Au fost foarte multe frustrări. La Vlad chiar cred că credea că noi am furat, îl cunosc. El îmi spunea asta, eu asta cred. N-am mai vorbit cu el după ce a plecat, m-a atins foarte tare. Marius Vintilă a făcut acelaşi lucru, a vorbit urât despre ce s-a întamplat in Guerrilla."

Mihaiu: "Am creat un curent urban, de castă, cine a ascultat Radio Guerrilla nu mai poate asculta altceva. Asta e un radio de albi, de hipsteri, nu vă gândiţi la culoarea pielii. Dar un post de televiziune pentru albi, pe când? Noi vrem să facem Guerrilla TV, online, nu avem zeci de milioane de euro, plus ca online-ul este mult mai liber.

Mihaiu: "Noi suntem în gazdă acum la Gold FM, dar fără bani, eu nu iau bani. Dobro încă speră să mai ia salariul."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iaru Iaru
    Jenanti! Un pitic, fost betiv cu aere de intelectual si extrem de manjit politic si un chiombalau cu voce excelenta dar cu ego imens. Ascultam guerrilla de dimineata pentru combinatia dobro-Craio, dar muzica devenise nu ciudata cum scria cienva mai sus, ci de-a dreptul o lalaiala pentru onanisti tristi. Nu era nimic de rezistenta in muzica aia, atata brit-pop, brit-rock, brit-labe, aceeasi linie melodica. Matrapazlacurile facute de cei doi sunt condamnate de toti din interior si toti ii stiu ca pe singurii care au iesit bine din toata aceasta combinatie. Guerrilla Tv, pfff, o greseala. Un miop libidinos si o epava cu pretentii de mascul sunt suportabili la radio, dar sa-i si vezi....Brrrr!
  • zapp zapp
    motivul pt care a disparut gherilla este ca a icneputs a faca poltica si sa ii sustina pe pesedisti. au ramas fara publicitate pt ca audienta lor s-a spulberat. toata ziau o dadeau cu eba si udrea. au confundat publicul gherillei cu cel al antenelor.inca nu au realizat asta sau se prefac.
  • bibi bibi
    De toata jena smirochaila celor doua personaje. Unul mai penibil decat celalalt. Se vedea de la o posta cum Dobrovolschi isi sorbea din ochi stapanul. Astia sunt oameni de radio ?! Frustrati si incoerenti, Mihaiu si pudelul lui de casa Dobro, au reusit sa puna pe la pamant un radio care pe vremuri functiona.
  • Raposatul domn Tamango Raposatul domn Tamango
    Ma bucur ca a disparut Guerrilla , doar pentru ca acest cuplul Mihaiu-Dobrovolschi l-au eliminat pe Exarhu , adevaratul creier al Guerrillei.
  • gabriel gabriel
    A zis foarte bine Mihai Dobrovolschi: Radio Guerrilla a fost o stare de anormalitate prin normalitate. In Romania muzica de la Guerrila este considerata ciudata/ alternativa etc. Dar in strainatate exact muzica asta este normalitatea. Ma gandesc doar la Florence and the Machine. In Romania foarte putini stiu despre ei dar in vest trupa are un nume mare.
    Stilul DJ ilor de la Guerrilla a fost intradevar unul de radio, nu de tonomat.
    Si nu in ultimul rand Radio Guerrilla a lansat foarte multe trupe de muzica romaneasca.
    Eu abia astept ca Radio Guerrilla sa fie din nou " in aer".
  • ion ion
    trageti apa mihaiu si dobro, ca ati bagat guerrilla in gard..
  • george george
    Mihaiu, despre plecarea lui Vlad Craioveanu: “Din punctul meu de vedere Vlad Craioveanu a plecat înainte să se închidă emisia, nu cred că se va întoarce la Radio Guerrilla. A spus că el nu poate sta la un radio care nu dă bani și nu-și poate face credit. Un camarad nu face așa ceva.”

    Daca au plecat de la premisa de camarad se inseala amarnic. Nu discutam de iesit la bere si te lasa prietenu ca nu are chef sa stea cu baietii :). Craioveanu are familie, copil de crescut si nu cred ca poate face asta doar cu camaraderia. 2 superficiali!
  • Mihaita Mihaita
    este foarte simplu de ce sa inchis guerrilla domnu' Mihaiu..pentru ca domnia DVS ati pus la dispozitia CNA contractul ilegal intre dumneavoastra si realitatea media sa,contract care a consfintit ridicarea legala a licentelor de catre CNA, cu promisiunea unora ca dupa ce se ridica licentele va vor fi acordate... hai domle , ce dracu... intre noi...

Trimite un comentariu

sus