Skip to main content

Iritare într-o comunitate puternică de români din Germania: Ne-au scos toate programele TV din România. Ni s-a spus că problema e din ţară

 
Televizor
Televizor

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

Publicitate

Locuitorii unei comunităţi româneşti din apropiere de Stuttgart sunt extrem de revoltaţi. Aceştia, spun că li se pare foarte ciudat să ”piardă” pe rând programele româneşti chiar în lunile premergătoare campaniei pentru alegeri prezidenţiale 2014, scrie Adevărul.

Oamenii spun că furnizorul german de cablu le-a transmis că problema vine din partea oficialităţilor româneşti.

Simona Konnerth (41 de ani) a plecat din România în urmă cu 20 de ani şi locuieşte împreună cu familia în apropiere de Stuttgart, zonă unde, spune ea, este o comunitate foarte puternică de români. De câteva luni, povesteşte femeia, programele româneşti din lista furnizorulu de cablu s-au ”pierdut” pe rând, ultimul, TVR Internaţional, în urmă cu aproximativ 2 luni.

”Mi se pare foarte ciudat, acum înainte de alegeri nimic nu mai merge, niciun program, aveam înainte trei şi acum dintr-o dată ni le-au luat pe toate şi spun că din partea oficialităţilor româneşti nu mai funcţionează. Până acum am avut contractul de aproximativ 4 ani şi a funcţionat fără niciun fel de problemă, acum înainte de alegeri cu jumătate de an au început problemele, uşor-uşor ne-au luat toate informaţiile, mi se pare foarte ciudat. Nu mai prindem niciun post românesc de aproximativ 2 luni, de la sfârşitul lui august începutul lui septembrie s-a blocat, scrie pe pagina programului că e post deranjat şi să avem înţelegere că nu mai funcţionează. Românii au telefonat la furnizorul german şi a zis că din cauza oficialităţilor române nu se mai poate da semnalul mai departe. Au oprit posibilitatea de informare, şi aici sunt foarte mulţi români, în diaspora, nimeni nu mai are posibilitatea să se informeze, doar dacă au receivere româneşti, şi pe acelea sunt deranjate unele programe. Ani de zile au mers fără nicio problemă şi acum, de jumătate de an, au început tot câte puţin să reducă şi de 2 luni de tot, nu mai putem să ne informăm, acum înainte de campania electorală la prezidenţiale”, a declarat pentru Adevărul, extrem de revoltată, Simona Konnerth. Christian Konnerth (43 de ani), soţul ei, este la fel de revoltat. ”De o vreme nu mai avem prin cablu german programe româneşti, TVR Internaţional de aproape 2 luni şi PRO TV din luna mai. Am crezut că e receiverul meu de vină însă toţi care au prin cablu programe româneşti au spus că nu mai au nimic. Apoi, am sunat la nemţi şi au spus că din partea românilor nu mai vine nimic, niciun program, nu au vrut să zică mai mult. De ce oare, nu ştiu, e chiar ciudat, chiar acum înainte de alegeri, să nu meragă niciun program românesc în străinătate?”, a declarat, pentru Adevărul, Christian Konnerth.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Boceala astora seamana a TNR.
    Dragi compatrioti, ce credeti ca ati pierdut pentru ca nu ati mai vazut nu-stiu-ce posturi romanesti? Ce va mai place indoctrinarea...
    Vreti informare, va descurcati pe cont propriu, ca exista metode cu nemiluita.
  • Leo des Strehaie Leo des Strehaie
    Da, e foarte ciudat. E posibil ca madam Merkel sa i se rupa de cine vine la putere in Romania, atata vreme cat i se supune - si e aceea se teme ca nu cumva sa vina Funar. Cablistii germani au decis sa il saboteze pe Funar scotand posturile la care nu se uita mai nimeni. Se stie ca televiziunile romanesti au dat non-stop dezbateri intre principalii candidati, si uite, bietii expati au ratat ocazia sa le vada. Ar fi pacat sa le scoata si cartoon network, ca romanashii nostri vin din epoca lui Flinstone, in care nu exista internet si Youtube.

Trimite un comentariu

sus