Skip to main content

Un membru CNA le reaminteşte televiziunilor de ştiri care le sunt obligaţiile, în sensul respectării legii

 
valentin-jucan-razvan-chirita (1)
valentin-jucan-razvan-chirita (1)

Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă
Sursa foto: Mediafax Foto, Răzvan Chiriţă

Publicitate

Membrul CNA Valentin Jucan le reaminteşte posturilor de ştiri, dar şi televiziunii publice, care le sunt obligaţiile, în sensul respectării legii, într-un comunicat de presă.

"Vă transmit, prin prezentul comunicat, câteva dintre principalele obligaţii pe care le aveţi, în sensul respectării legii, obligaţii pe care le-aţi acceptat la momentul solicitării unei licenţe audiovizuale.


Vă reamintesc că informarea corectă a publicului este esenţială, cu atât mai mult într-o perioadă electorală", le spune membrul CNA principalelor posturi de ştiri, Antena3, B1TV, Digi24, RealitateaTV, RomâniaTV", subliniază Valentin Jucan, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului.

Valentin Jucan mai spune că televiziunile "transformă libertatea presei într-un deziderat ratat".

"Vă solicit să trataţi cu responsabilitate modul de comunicare cu publicul dumneavoastră, cu românii, înainte ca încrederea în presă (scrisă sau audiovizuală) să fie spulberată", mai spune Valentin Jucan.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, comunicatul de presă semnat de Valentin Jucan.

"În atenţia principalelor posturi de ştiri, Antena3, B1TV, Digi24, RealitateaTV, RomâniaTV

De asemenea în atenţia postului public de televiziune TVR

Având în vedere că ne aflăm la începutul ultimei săptămâni de campanie electorală, ţinând cont de încălcările grave ale legislaţiei audiovizuale manifestate, până acum la cele mai multe dintre posturile centrale de ştiri, vă transmit, prin prezentul comunicat, câteva dintre principalele obligaţii pe care le aveţi, în sensul respectării legii, obligaţii pe care le-aţi acceptat la momentul solicitării unei licenţe audiovizuale.

Vă reamintesc că informarea corectă a publicului este esenţială, cu atât mai mult într-o perioadă electorală. Fraudarea alegerilor, prin dezinformare şi manipulare, nu are nicio legătură cu esenţa "statului de drept" la care faceţi referire cu fiecare ocazie.

Prin radicalizarea orientării politice a conţinutului editorial şi prin derapajele care decurg din această stare lipsită de jurnalism obiectiv vă poziţionaţi în afara normelor unei democraţii consolidate. Prin imitaţie, mulţi politicieni înţeleg că violenţa verbală, minciuna sau calomnia sunt elemente esenţiale în transmiterea unui mesaj politic, ceea ce reprezintă o gravă eroare. Faptul că aceste comportamente sunt tolerate, preluate, multiplicate, chiar încurajate la posturile de televiziune, transformă libertatea presei într-un deziderat ratat.

Vă solicit să trataţi cu responsabilitate modul de comunicare cu publicul dumneavoastră, cu românii, înainte ca încrederea în presă (scrisă sau audiovizuală) să fie spulberată."

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • silvia silvia
    O fi, dar aici are dreptate. Derapajul s-a dus in balarii. Televiziunile de stiri sunt in concurs de drifturi.
  • 1q 1q
    valentin juncan o tine tot intr-un comunicat. cred ca papagalul asta tine sa devina presedinte CNA si nu stie cum sa se mai bage in seama.

Trimite un comentariu

sus