Skip to main content

VIDEO. Nik Wallenda, "regele mersului pe sârmă", a doborât două noi recorduri mondiale, traversând distanţa dintre doi zgarie-nori din Chicago

 
NIK WALENDA
NIK WALENDA

NIK WALLENDANik Wallenda, “regele mersului pe sârmă”, a intrat în istorie astăzi, după ce a traversat pe un cablu, la mare înălţime, distanţa dintre doi zgârie-nori din “Oraşul Vânturilor”, Chicago, fără plasă sau alte echipamente de siguranţă.

Publicitate

Discovery Channel a surprins fiecare moment incredibil al evenimentului, iar telespectatorii au avut ocazia de a urmări cu sufletul la gură ambele părţi ale cursei, într-una dintre zonele cu cele mai puternice vânturi din Chicago, după lăsarea serii.

Programul Nik Wallenda deasupra oraşului Chicago a fost difuzat live în Statele Unite şi în peste 220 de ţări şi teritorii, inclusive în România în noaptea de 2 spre 3 noiembrie, pe Discovery Channel, fiind prezentat de Willie Geist şi Natalie Morales de la NBC News, alături de Jim Cantore de la The Weather Channel.

Nik a stabilit două recorduri mondiale cu această cursă pe cablu la mare înălţime, deasupra oraşului Chicago: unul pentru panta cea mai abrută pe care a urcat şi al doilea pentru cursa finalizată la cea mai mare înălţime, fiind legat la ochi. După această reuşită, Nik deţine acum 10 recorduri mondiale, inclusiv traversarea pe cablu a Marelui Canion din 2013, transmisă în direct pe Discovery.

Puteţi urmări imagini din timpul traversării de anul acesta dând clic aici.

https://www.youtube.com/watch?v=XvzcLs3H5Jk&feature=youtu.be
În prima parte a cursei sale, Nik a traversat peste două cvartale, urcând în pantă, la un unghi de 15 grade – echivalentul unei clădiri de 8 etaje – reuşind astfel cea mai abruptă cursă în urcare din întreaga sa carieră şi traversarea între cei mai înalţi zgârie-nori pe care a încercat-o vreodată un membru al celebrei familii Wallenda.

Cursa a început de la Turnul de Vest al complexului Marina City, un loc reprezentativ pentru oraşul Chicago, şi a continuat spre clădirea Leo Burnett, la o înălţime de peste 50 de etaje deasupra râului Chicago.

Pentru a doua parte a cursei – care s-a întins între Turnul de Vest şi Turnul de Est al complexului Marina City – Nik s-a legat la ochi, fiind prima dată în cariera sa când a încercat o astfel de performanţă.

Nik face parte din a şaptea generaţie a celebrei familii Wallenda şi a dedicat succesul obţinut în Chicago străbunicului său, legendarul Karl Wallenda, care şi-a pierdut viaţa căzând de pe un cablu întins la mare înălţime, în timpul unei curse asemănătoare din Porto Rico, în 1978.

SkyscraperLive.com i-a ţinut pe telespectatori alături de Wallenda pas cu pas, pe tot parcursul acestei curse incredibile, care a fost cea mai spectaculoasă din toată cariera lui de până acum.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus