Skip to main content

Şefa CNA: Există suspiciuni de sesizări de la persoane fictive. Două reclamaţii sunt suspectate

 
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz
2014_03_18_cna-viorel vasile buda si laura georgescu 2_rsz

Sursa foto: Epochtimes
Sursa foto: Epochtimes

Publicitate

PREMIERĂ. Preşedintele CNA, Laura Georgescu, a adus pentru prima dată în faţa Consiliului discuţia despre sesizări suspectate a veni din partea unor identităţi fictive. Preşedintele CNA a dorit să supună votului dacă acestea pot sau nu să fie luate în considerare, având în vedere suspiciunile care planează asupra lor.

În urma discuţiilor purtate în timpul şedinţei, s-a menţionat că respectiva persoană, L.I., ar mai fi trimis o sesizare, în noiembrie, legată de Etno TV, care ar fi ajuns în atenţia DNA.

După 40 de minute de discuţii în contradictoriu, subiectul nu a mai fost supus la vot, iar Monica Gubernat, membru CNA, a decis să preia ca o autosesizare cele două reclamaţii suspectat a fi fictive. Reclamaţiile sunt pentru emisiunea Estrada TV şi au ca obiect o posibilă încălcare a legislaţiei audiovizuale în ceea ce priveşte publicitatea şi teleshoppingul.

Preşedintele CNA, suspecctat că ar fi instigat la sesizări nereale. Atenţionarea Laurei Georgescu vine într-o perioadă în care ea însăşi este suspectată că a instigat la astfel de reclamaţii. Preşedintele CNA Laura Georgescu este urmărită penal de Direcţia Naţională Anticorupţie, fiind suspectată că ar fi instigat mai multe persoane să facă sesizări cu date nereale.

În acest sens, procurorii DNA au făcut percheziţii în mai multe birouri din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului, la data de 30 octombrie, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Din discuţiile pe această temă de la CNA:

Florin Gabrea, membru CNA -

Nu ştiu de unde vin informaţiile că identitatea doamnei e confuză sau că nu e reală. Dacă această identitate este falsă nu are rost să discutăm niciun fel de conţinut. Cu atât mai puţin să ne asumăm ceva scris de nu ştiu cine.

Laura Georgescu, preşedintele CNA - Mie mi-a adus la cunoştinţă doamna Mierlea.

Valentin Jucan, membru CNA - Noi, în CNA, nu avem mandat de a stabili care petent există sau nu, la ce adresă locuieşte, câtă gramatică ştie. Obligaţia mea este de a da citire părţii de jos, în care reclamă ceva. Eu nu votez în funcţie de ce reclamă persoana, de limbajul, sau de cunoştinţele pe care le are în materie de audiovizual. Noi avem obligaţia să avem un raport de monitorizare şi noi să luăm o decizie în funcţie de ceea ce vedem. Faptul că o reclamaţie are un petent care se dovedeşte a fi unul fictiv, nu contează.

Monica Gubernat – Aveţi dreptate, domnule Jucan, însă putem pierde un proces pe procedură.

Radu Călin Cristea, membru CNA – Acest caz confirmă obsesiile mele legat de această modalitate prin care se pot formula sesizări la CNA. Mă delimitez de domnul Jucan care spune că absolut oricine poate trimite sesizări. Într-un termen cât mai scurt cu putinţă, formularele trebuie să fie mult mai riguroase şi datele de identificare sporite, astfel încât responsabilitatea celui care scrie CNA-ului să fie mult mai mare.

Lorand Turoş – Eu sunt şi cu dl Cristea şi cu dl Jucan. Cred că la baza eventualelor sancţiuni stă raportul de monitorizare, respectiv încălcarea legii. Dacă putem sau nu identifica persoana denunţătoare, nicidecum nu exonerează radiodifuzorul. Au existat cazuri când instituţia noastră a primit zeci de reclamaţii de la persoane neidentificabile sau necunoscute.

Valentin Jucan – Avem în format electronic o sesizare. Ea este legal înregistrată şi dacă consiliul îşi asumă aceste sesizări din punctul meu de vedere va fi un fals grosolan.

Florin Gabrea - De ce purtăm aceste discuţii? De ce nu am dat curs plângerii?

Laura Georgescu  - În secunda în care am făcut acea notă, am consultat serviciul Juridic şi Reglementări. Domnul Ciobanu, vă rog frumos, mi-aţi spus foarte clar că normal este să întreb consiliul dacă îşi asumă pe art 10, alineat 5, conţinutul.

Valentin Jucan - Eu nu voi participa la acest vot deoarece consider că dăm un vot ca CNA să-şi facă treaba. Nu mi se pare votul statutar.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    mama, ce chestie! doua persoane fictive au facut sesizari la CNA! madama e atacata de fictivi! :) sariti, ca-i jale! :) dar sesizarile alea nefictive care cerau ca instigarile la crime sa fie pedepsite cum au fost tratate de georgeasca? cu apa de ploaie. :( sesizai de mere si ea iti raspundea de pere. dar totul devine un suspans cand primeste 2 sesizari fictive. bleah!

Trimite un comentariu

sus