Skip to main content

Turcii de la Kanal D i-au bătut pe turcii de la Pro TV. Serialul turcesc de pe Pro, depăşit de Trădarea de pe Kanal D

 
puterea destinului
puterea destinului

puterea destinului

Publicitate

AUDIENŢE. Ce se întâmplă când Pro TV vrea să fie …Kanal D? Strategia Pro TV de a difuza un film turcesc în Prime-time s-a soldat cu o înfrângere. Turcii de la Pro TV au fost bătuţi de turcii de la Kanal D, cei care au impus, de altfel, moda acestor seriale.

La oraşe, audienţa serialului de pe Pro TV a fost aproape la jumătate în comparaţie cu Trădarea, de pe Kanal D, Pro TV fiind pe locul trei, şi după Antena 1.

Pro TV nu a avut prima poziţie nici măcar pe segmentul comercial, targetul tradiţional al postului. A fost pe locul doi, după Antena 1.

Paginademedia.ro vă prezintă audienţele de pe intervalul serialului Puterea destinului, de pe Pro TV (20.30-22.05):

NAŢIONAL: La nivelul întregii ţări, serialul turcesc de pe Pro TV a avut o medie de 1,4 milioane de români pe minut. A fost pe locul doi, după producţia turcească Trădarea, de pe Kanal D, unde se uitau aproape 1,6 milioane de telespectatori.

URBAN: Diferenţa dintre Pro TV şi Kanal D a fost mai mare la oraşe, în favoarea postului deţinut de Dogan. Serialul turcesc de pe Pro TV a fost urmărit de 576.000 de telespectatori, fară de 924.000 la Trădarea de pe Kanal D.

Pro TV a fost pe locul trei la nivel urban, fiind depăşit şi de Antena 1, care difuza filmul Un negru la Casa Albă.

COMERCIAL: Nici targetul comercial 18-49 de ani nu a fost al Pro TV. Cu serialul turcesc, Pro TV a avut o medie de 310.000 de telespectatori din acest target şi a fost pe locul doi, după Antena 1, post la care se uitau 459.000 de telespectatori între 18 şi 49 de ani.

Audienţa posturilor TV pe 5 ianuarie, pe intervalul serialului Puterea destinului (20.30-22.05), la nivel NAŢIONAL

NATIONAL Nr. persoane Rtg% Share%
1 Kanal D 1.582.000 8.5 14.9
2 Pro TV 1.406.000 7.6 13.3
3 Antena 1 1.190.000 6.4 11.2
4 Prima TV 623.000 3.4 5.9
5 Antena 3 559.000 3 5.3

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare din România.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV pe 5 ianuarie, pe intervalul serialului Puterea destinului (20.30-22.05), la nivel URBAN:

URBAN Nr. persoane Rtg% Share%
1 Kanal D 924.000 9.2 16.7
2 Antena 1 661.000 6.6 11.9
3 Pro TV 576.000 5.7 10.4
4 Antena 3 340.000 3.4 6.1
5 Prima TV 290.000 2.9 5.2

*Rating: numărul/procentul de telespectatori care s-au uitat la un post TV din totalul deţinătorilor de televizoare de la oraş.
**Share/Cotă de piaţă: procentul de telespectatori care au ales un post TV din totalul celor care se uitau la televizor la momentul respectiv.

Audienţa posturilor TV pe 5 ianuarie, pe intervalul serialului Puterea destinului (20.30-22.05), la nivel COMERCIAL:

COMERCIAL Nr. persoane Rtg% Share%
1 Antena 1 459.000 9.1 19.5
2 Pro TV 309.000 6.1 13.1
3 Kanal D 290.000 5.8 12.3
4 Prima TV 171.000 3.4 7.3
5 Acasa 94.000 1.9 4

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile.2005 mile.2005
    Din nou Antena1 pe 3 ? Iar nu ne mai dau sefii prima de 50 de lei promisa.
  • pArA pArA
    @andy

    1) Ce nu intelegi din : PRO TV difuzeaza 4-5 episoade dintr-un serial care urmeaza sa fie pe Acasa ... nu a zis nimeni ca publicul e vinovat , nu sa plans nimeni de audiente , sunt normale pt. ca publicul e obisnuit cu alceva pe PRO , eu doar am pus in evidenta faptul ca s-ar putea sa ii coste si pe mai departe , daca publicul percepe chestia asta in alte feluri.

    2) Nu compara ca in US aia au enspe seriale si noi nu ... e o diferenta de la cer la pamant , aia faceau seriale de televiziune in ani 80 cand noi aveam 2 ore de emisie pe zi , nici nu stiam ce e aia televiziune ... La seriale is costuri mari nu oricine isi permite sa faca seriale , de bine de rau PRO a avut cam tot timpul cate unul pe saptamana de ceva ani buni incoace (productie proprie) si daca mai numeri si sitcomurile si telenovelele romanesti de pe Acasa din trecut ... la alcineva la cine ai mai vazut , in afara de ceva sitcomuri pe Prima si in rest numa esecuri pe la restul ...
    Nu ai inteles nimic din ce am zis in legatura cu modelul SUA , ma refeream la ideea de reality-show , care daca esti asa cunoscator cum te dai ar trebui sa stii ca la americani si in vestul Europei (in Germania de ex) sunt foarte apreciate , si au un show de zi , cum probabil va fi "Family Stories" , si un reality de amploare pe saptamana in prime time , gen BigBrother , Survivor sau alte variatiuni ale lui ...

    3)Ce emisiuni fanion , tu te auzi ... pai cam ce formate ar trebui sa ia ? zi-mi tu niste fanioane din astea care nu is luate , majoritatea au fost facute pe la noi si nu au avut succes , piata e in dezvoltare si afara , nu mai merge , altu , si tot asa ... Apar formate noi , care vor fii fanion , sau ce ai prefera sa se refaca formate vechi , ca nu inteleg , sau ai vrea sa ai 5 show-uri de dans , 5 talent show-uri si 5 show-uri de cantat , pe motiv ca doar astea merg la noi. Ce ia PRO acum sunt formate care sunt pe val in momentul asta in EU si US , inoveaza , vrea sa obisnuiasca publicul si cu alceva. Daca Prima a facut BigBrother si nu a avut succes , nu inseamna neaparat ca The Farm e fail din start , depinde cum il pune in scene PRO-ul si cum il percepe publicul ... daca va fi un succes ... nu stiu ... ramane de vazut.
  • Cristi Cristi
    Important e ce trust cistiga, audiente utile cumulate si publicitate vinduta raportata la cost. Pentru CME, Pro poate tine la distanta Antena 1 dar ii trebuie un produs impotriva Kanal D. Acasa nu poate cistiga, dar poate musca din audienta Kanal D in favoarea CME si implicit lua de pe piata publicitatii comenzi de la grupul tinta vizat.
  • Unu Unu
    De ce te uiti la Maruta sa vezi oropsitii si betivii ? In era internetului pe telefon esti dependent de Maruta ? Si daca zici ca nu te uiti ...vorbesti din auzite doar ? Ca la Maruta ...zvonuri care devin adevaruri odata spuse la tv ;)
  • Unu Unu
    Pe comercial protv a fost peste kanald . Nici pro si nici kanald nu au inventat televiziunea . E o afacere . Trebuie sa fii najv sa crezi ca in ziua de azi vrea cineva sa educe cu televizorul. Nici tvr nu face asta desi ar trebui sa o faca primind bani de la stat . In strainatate se anuleaza seriale sau emisini dupa cateva episoade fara rating si nimeni nu face din asta o drama (vezi recentul caz Utopia la americani .seriale anulate au fost gramada )
  • Unu Unu
    Nu inteleg pe cei care isi dau cu parerea chiar daca nu stiu despre ce. E boala noastra , a romanilor . Sa vorbim, sa comentam etc ...nu ar fi mai simplu sa nu scrii nimic daca nu ai vazut filmul etc ...snobeala asta gen mie imi plac lucrurile de calitate , ma uit numai la mezzo si filme de festival etc e paguboasa . Nici eu nu l-am vazut ;)
  • Florin Florin
    @andy daca vor deranja prea mult, vor plati. pana atunci, ce este asa greu de inteles la strategia asta? protv nu vrea sa isi urce audienta cu miscarea asta, ci audienta acasa tv. doua saptamani vor strange din dinti, dar in a treia e foarte posibil ca lucrurile sa revina la normal, iar prime time-ul de la acasa tv sa aiba asigurata o audienta cel putin dubla pentru cinci luni. restul deciziilor protv raman de comentat cand le vom vedea pe sticla. nu stim unde isi vor gasi ele locul in grila protv. doar speculam.
  • andy andy
    In primul rand telespectatorii nu sunt datori sa inteleaga nici o strategie de marketing,putin le pasa lor de maritele strategii ale pro-ului,pe ei ii intereseaza sa vada ceea ce vedeau si inainte pe Pro tv.Daca o comit cu asemenea "strategii" sa plateasca pretul rating-ului,nu telespectatorii sunt de vina ci noua conducere care nu pricepe(sau nu vrea sa priceapa) ca nu toate natiile sunt la fel,fiecare cu propriile lui trasaturi,cu propriile lui gusturi.Da,posibil ca vei zice de faptul ca romanii sunt cu guta,salam si restul prin urmare nu pot sa inteleaga chestiuni de genu' insa iti amintesc ca acesti oamenii au aparut si la Pro tv(a fost o perioada cand erau nelipsiti de pe micul ecran),In al doilea rand nu stiu ce model de televiziune american vezi tu in Pro tv,caci eu nu il vad.Marile televiziuni americane au in prime-time cate 3-4 seriale originale pe seara,unde vezi la Pro tv asa ceva? Plus ca ceea ce au achizionat ei te duce cu gandul mai mult la Prima tv decat la Pro tv ,asa cum il stiam,cu show-uri precum Vocea,Romanii au talent.Aceasta este identitatea pro-ului:filme noi si bune,emisiuni fanion care sa aduca entertainmentul de cea mai buna calitate,stiri profesioniste.Ceea ce se incearca a se construi acum nu este pro tv,ci o combinatie de ceva...nu se stie ce.
  • gigi gigi
    Protv-ul daca a văzut ca turcismele au succes pe kanald au băgat si ei seriale turcești. Apoi daca Antena1 a facut audiente mai mari prezentând diverse cazuri sociale la Acces direct, iată ca acum a început si Măruța sa aducă in emisiune tot felul de oropsiți ai sortii.
    Cam asta e nivelul televiziunilor de la noi. Seriale cu tigani si betivi, turcisme, manelisti si pițipoance, umor de autobaza si divertisment de cea mai joasa speta, emisiuni lacrimogene de un patetism hilar, stiri in care ti se prezinta numai accidente si crime de zici ca numai asta se întâmpla in Romania de dimineața pana seara. Si sa nu uit, orice cutremur mai mare de 3° e automat breaking news.
    Daca intr-o zi "profesioniștii" acestor televiziuni vor descoperi ca rahatul face rating atunci cu siguranta asta vor oferi romanilor 24/24.
  • pArA pArA
    Ar putea fi o miscare proasta pt PRO , asta pentru ca multi romani nu stiu sa perceapa aceste miscari de marketing (practicate des in vest), si mai sunt si fuduli :) ... multi nu au sa inteleaga ca serialul turcesc e doar promovat pe PRO pt Acasa, si de aici comentarii, critici si toate celelalte ...

    Se vede ca PRO in noua conducere se duc tot mai mult inspre modelul SUA , tinand cont de formatele achizitionate si de strategia lor (de ex. noaptea de revelion) ...
    ... eu unul sper sa aiba succes , dar repet marea masa a publicului din Romania nu prea intelege anumite chestii , ei sunt obisnuiti cu scandaluri si can-can , cu show-uri isterice cu Dan Negru , cu Guta , Salam sau Bianca Dragusanu , s.a.m.d.

    Anyway , calitatea primeaza pe PRO , cine are ochi sa vada , vede ... asta indiferent de cum va percepe lumea noile show-uri.
  • mad79 mad79
    Se vede clar ca publicul ProTv respinge prostul gust si turcismele. Nu am vazut filmul,nu ma pronunt asupra lui, dar ProTv-ul sper sa nu mai aibe astfel de 'strategii'!
  • polat polat
    si la alte posturi din grupul cme(bulgaria,slovacia,cehia) se da in prime time seriale turcesti!sa nu mai fim ipocriti:serialele turcesti sunt in top! pana si la greci, rivalii de o viata ai turcilor pe cele mai tari canale grecesti(mega,ant-1,star tv ,alfa tv) se dau seriale turcesti. ca unii le pute aceste seriale sa nu se uite!decat porcarii romanesti gen last fierbinti si alte balarii serialele turcesti sunt o alternativa foarte buna!
  • Florin Florin
    @iulia : daca nu ma insel acasa a incercat sa dea seriale turcesti, dar nu au mers prea bine. o publicitate asa de puternica pe Protv poate va schimba lucrurile, mai ales ca serialele de gen merg de cele mai multe ori in sus. Acasa Tv avea nevoie de o publicitate de genul asta. cred insa ca era de ajuns ca serialul sa fie difuzat o saptamana pe Protv.

    cat despre reality showuri, The farm este cel mai suspect format, dar cred ca ar putea avea succes daca va fi icnercat pe un tronson care nu este oricum al Protv-ului, cel al emisiunilor tabloide de seara.
  • Florin Florin
    Protv are de unde pierde. daca experimentul asta duce la dublarea audientei acasa tv in prime time, miscarea va fi un succes.
  • Florin Florin
    strategia nu a fost rea, mai ales ca se cauta promovarea indirecta a acasa tv. sa nu uitam ca audientele serialelor de tip telenovela de obicei merg in sus. mi se pare insa neinspirat ca serialul va fi in prime time la protv timp de cel putin doua saptamani. nu ma asteptam la mai mult de o saptamana. iar dupa aceste minime doua saptamani ce urmeaza? reality showul Sunt celebru scoate ma de aici? dupa cum se vede publicul comercial nu accepta chiar tot ce da protvul. suparat, s-ar putea sa aleaga sa nu se uite de la inceput la reality showul lor, iar faza si mai tare e ca reality showul lor dureaza doar 3 saptamani. cand sa ma recupereze?

Trimite un comentariu

sus