Skip to main content

VIDEO. Radu Banciu, dat în judecată de Centrul Cultural a Islamiştilor după ce a spus că "Această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni"

 
Screen Shot 2015-01-12 at 11.31.02 AM
Screen Shot 2015-01-12 at 11.31.02 AM

Screen Shot 2015-01-12 at 11.31.02 AMRadu Banciu, realizatorul de la postul B1 TV, se va alege cu un nou proces. Preşedintele Centrului Cultural Islamic „Islamul Azi“, Abu al Ola Nagi al Ghithy, a anunţat la România TV că intenţionează să dea în judecată un prezentator care a adus jigniri Coranului, fără a dori să-l numească, scrie ziarul Adevărul.

Publicitate

„Joi seară, un prezentator de la o emisiune – nu vreau să spun cine este pentru că nu vreau să-l fac cunoscut – a denigrat şi a jignit Islamul. Coranul este de c***t. Aşa a zis. Noi, musulmanii din România, am decis să-l dăm în judecată. Le cerem lui Klaus Iohannis şi lui Victor Ponta să ia măsuri. Prezentatorul respectiv a zis că Islamul este o cretinitate de religie care i-a îndobitocit pe oameni. Cum să spună: Coranul este de rahat?!”, a zis Abu al Ola Nagi al Ghithy la România TV, citat de nasul.tv.

Abu al Ola Nagi al Ghithy nu a menţionat numele prezentatorului TV, dar Radu Banciu a vorbit în termeni duri despre Islam după atentatul terorist din redacţia „Charlie Hebdo“.

Radu Banciu, despre atentatul de la Paris:

„Vă explic eu cum stau lucrurile cu Islamul. Aceşti demenţi pe care îi vedem ucigând peste tot în lume ucid în numele Islamului. Această cretinitate de religie i-a îndobitocit pe oameni. Ei îşi trag seva din acest rahat care este Islam, indiferent dacă este dulce sau sacru, acest rahat îi obsedează în viaţă. Tot comportamentul acestor oameni vine din Islam. Nu se pot comporta ca nişte europeni, pentru că au o altă religie. Indiferent că sunt doctori eminenţi, scriitori de premiul Nobel sau simpli terorişti, ei cu toţii îşi trag seva din această îndobitocire a religiei pe care o au. Pentru că ea nu poate decât să fie manipulată de oameni, de-a lungul timpului“, a zis Radu Banciu joi seară la B1 TV.

Emisiunea "Lumea lui Banciu", din 8 ianuarie:

https://www.youtube.com/watch?v=OmgfHuCQeSU

„Duceţi-vă dracului de tâmpiţi. Din cauza voastră s-a întâmplat totul. Ce legătură are că tu eşti musulman, iar eu creştin? Această religie manipulează pe oricine“, a mai spus Radu Banciu.

Potul B1 TV a difuzat, în timpul emisiunii lui Radu Banciu, câteva dintre caricaturile apărute, de-a lungul timpului, pe coperta săptămânalului de satiră Charlie Hebdo. Una dintre caricaturi îl infăţişază pe un personaj care ţine în mână Coranul şi spune, în traducerea lui Radu Banciu: „Coranul… acest rahat de carte… nu reuşeşte să oprească gloanţele“.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • liv liv
    Filozofi, savanti, poeti, scriitori, oameni de stat ai lumii vorbesc depre Dumnezeu:
    Platon, Aristotel, Solon, Plutarh, Sofocle, Ovidiu, Horatiu, Cicero, Seneca, Plato, Socrate....
    Copernic, Galileo Galilei, Kepler, Rene Descartes, Newton, Kant, Boyle, Blaise Pascal, Leibnitz, Spinoza, Faraday,
    Lavoisier, Herschel, Cuvier, Einstein...
    Voltaire, Goethe, Cruger, Heine, Pasteur,
    Darwin, Jean. J. Rousseau, Napoleon, George Washington, Victor Hugo, Ibsen, Berbard Show, etc....
    Dintre romani:
    Dr. Nicolae Paulescu descoperitorul insulinei, Nicolae Iorga, Ioan Slavici, Mihai Eminescu, si altii...
    Cine poate contesta greutatea acestor personalitati din patrimoniul de aur al civlizatiei?
    Se poate pune alaturi de ei "pigmeii" contestatari?
  • liv liv
    In virtutea libertatii de expresie, nu poti sa aduci blasfemie unor simboluri sacre ale credintei unor popoare, cum ar fi Iisus, Fecioara Maria, Sfantul duh, Profetii, Biblia, Coranul, Thora...
    Poti sa caricaturizezi orice, liferi religiosi, lideri politici, interpretari aberante ale religiilor facute de diversi clerici, dar nu simbolurile sacre.
    Este multa ignoranta, cartile sfinte nu sunt desuete, ele reprezinta insasi existenta si misiunea noastra in lume, invataturile spirituale si mijloacere de civilizare a popoarelor, fiecare cu religia lui.
    Provocarea prin blasfemii este o actiune riscanta, un butoi de pulbere pe care sta insasi planeta,,,,fara credinta in Dumnezeu UNIC, vom fii niste animale ratacite si vulnerabile.
  • liv liv
    Terorismul nu are religie, este expresia fanatismului si ignorantei.
    Marsul de la Paris a fost impotriva terorismului mondial, adevaratii eroi fiind politistii care si-au riscat viata.
  • Un deschis la minte, Un deschis la minte,
    esti un dobitoc! Pe deasupra si analfabet! Invata mai intai gramatica si dupa aceea, emite ineptiile respective. Ca sa te luminezi, citeste mesajul lui Gabi si pune mana pe carte. Lasa Antena Stars!
  • rapaport rapaport
    discursul lui banciu e ca o scursura a dementzei, nivelul emisiunilor a coborat chiar atat de mult in Romania? , nu stiu din ce latrina a gandirii a fost extrasa o astfel de emisiune, dar sa-i explic ceva simplu individului:, banciule, amaratule, nu puteau iesi in strada 3 milioane de "charlie"pentru un carnagiu din pakistan. au iesit pentru 17 francezi ucisi. asa cum, ptr 140 copii ucisi in pakistan au iesit 3 milioane de pakistanezi, banciule. au scris peste tot "si noi suntem charlie" ca un fel de "trageti si in noi". e greu de inteles? asta face emisiuni de revista presei, vai de jobenu vostru. banciule n/ai probleme acasa, n.ai problem nicaieri dar intreaba-ti doctoru de problemele dintre urechi
  • Florin Florin
    Vasile daca un tigan fura si te iei de intreaga etnie vei stigmatiza. daca un terorist ucide si te iei de religia lui nu ii vei stigmatiza pe toti musulmanii. toate religiile importante au invataminte problematice si fac miscari si mai problematice pentru care au fost criticate. un exemplu este ce au facut multi oameni de varf ai Bisericii Ortodoxe in campania electorala. Banciu a facut acelasi lucru. Diferenta este ca a facut-o in stilul exagerat caracteristic. Daca musulmanii cred ca nu are dreptate in ceea ce spune despre Coran, ii pot da un raspuns. adevarul este insa cred ca este de partea lui Banciu.
  • sss sss
    exista cna, trebuie sa amendeze prostiile astuia.
  • Vasile Vasile
    Daca un tigan fura nu poti spune ca fura pentru ca e tigan, pentru ca stigmatizezi o intreaga etnie. La fel, daca un dezaxat face o crima nu poti spune ca religia lui e de vina, pentru ca jignesti un miliard de oameni care cred in Allah si nu fac crime. Banciu a zis despre Coran, ca si cauza, deci despre religie.
  • Gabi Gabi
    Si ca sursa vine un site extremist... dap, credibil rau
  • Gabi Gabi
    Limitele sunt in Constitutie, articolele 29 si 30 si nu au fost stabilite de musulmani. De aceleasi drepturi se bucura orice religie. Musulmanii nu batjocoresc crestinismul dintr-un motiv foarte simplu: cred in acelasi Dumnezeu, iar Isus este profetul lui Dumnezeu, nu ar avea cum sa isi bata joc de ceva ce face parte din religia lor.
  • Gabi Gabi
    Vrem drepturile pe care ni le ofera Constitutia Romaniei. Articolul 29, aliniatul 4 si Articolul 30, aliniatul 7, spune clar ca afirmatiile lui Banciu sunt interzise. Romania este tara noastra. Exista peste 50 000 de musulmani romani, nu imigranti. Suntem nascuti aici, suntem cetateni cu drepturi depline, ca toti ceilalti si respectam legile acestei tari. Cerem si de la ceilalti sa faca acelasi lucru.
  • Gabi Gabi
    Daca te uitai la emisiunea cu pricina, aflai ca el nu a spus asta despre niste teroristi. A vorbit despre religia islamica si despre musulmani la modul general, apoi a facut referire la arabi.
  • Florin Florin
    Vasile si tot ceilalti Banciu nu a spus nimic de musulmani asa ca de fapt el nu a discriminat pe nimeni. A vorbit despre niste persoane care ucid oameni si pun o religie cu mari probleme in fata inainte de a face asta. Daca simti nevoia ia te de un homosexual evreu negru anume care a facut ceva anume dar nu te lua de un grup doar pentru ca
    membri sai au o anumita culloare ca atunci chiar discriminezi. Si da Banciu a atacat de foarte multe ori si religia ortodoxa si pe diversi lideri si practicanti dar tocmai pentru ca oamenii aia au facut ceva gresit.
  • Un deschis la minte Un deschis la minte
    Domnule Un crestin esti un dobitoc care probabil se uita la antena 3 si care nu a iesit din jegul asta de tara niciodata.
    Care sunt limitele pe care le-a depasit? Cine a trasat aceste limite?
    Inainte sa vorbesti despre Islam cred ca e de bun simt sa te documentezi un pic si sa nu faci aseasta asemuire intre Mahomed si Iisus.
    Altfel, eu as fi mai mult decat incantat daca in loc sa omoare crestini acesti musulmani ar batjocorii crestinismul,
  • pArA pArA
    In mare parte le zice bine Banciu , problema lui e ca tot timpul sare calul ... dar cam tot timpul are dreptate in ce zice ...

    Si cum zicea si cineva mai sus , el e singurul care are tupeu sa le zica pe fata , cand vine vorba de orice subiect ... de aia nu il inghit multi ...

Trimite un comentariu

sus