Skip to main content

Din referatul de arestare al lui Sârbu: a avut o şedinţă cu şefii din trustul de presă la care au luat decizia utilizării unor firme fantomă

 
Capturaţi ecranul complet 02.02.2015 213404.bmp
Capturaţi ecranul complet 02.02.2015 213404.bmp

Capturaţi ecranul complet 02.02.2015 213404.bmp

Publicitate

Adrian Sârbu a creat un adevărat sistem de firme care avea ca scop sustragerea de la plată către bugetul statului a taxelor şi impozitelor. Prejudiciul: 16,8 milioane de lei, au arătat procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică (SUPC), din Parchetul General, în referatul de arestare al şefului Mediafax, citat de EVZ.

Una din fostele colaboratoare ale mogulului, Roxana – Dorina Grigoruţă, preşedinte al CA la Mediafax Group, a făcut un denunţ împotriva lui Sârbu.

Ea a arătat că încă din 2008, Sârbu a avut o şedinţă cu şefii din trustul de presă la care au luat decizia utilizării unor firme fantomă pe care să factureze drepturile de autor, notează EVZ.

Grigoruţă a mai povestit că, la începutul anului 2014, după ce au avut loc percheziţii la studiourile MediaPro, Sârbu i-a cerut să şteargă corespondenţa electronică din calculatorul personal pe care îl utiliza la birou.

„Inculpatul solicita să îi fie achitată contravaloarea transportului cu avionul sau diversele obligaţii financiare din ţară şi că, deşi acesta încasa un salariu de 110.000 de dolari ca urmare a funcţiilor pe care le avea în cadrul CME, veniturile nu-i asigurau nivelul de cheltuieli lunare întrucât suma de aproximativ 70.000 dolari/lună era virată direct de compania respectivă în contul unui împrumut contractat în Franţa pentru achiziţionarea unui imobil (apartament), având de asemenea contractat credit şi pentru achiziţionarea unui apartament în Praga pentru care plătea aproximativ 21.000 dolari/lună. În acest context, inculpatul obişnuia să apeleze sistematic atât la martoră, cât şi la inculpata Şerban Liliana pentru a-i furniza diverse sume de bani”, se arată în referatul procurorilor.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus