Skip to main content

Concurs cu premii pentru articole despre viaţa privată şi protecţia datelor

 
Jurnalisti
Jurnalisti

ActiveWatch lansează un concurs pentru jrunaliştii din presa scrisă, audiovizuală sau online, jurnaliştii independenţi şi bloggeri.  Aceştia sunt invitaţi să trimită articole de presă care documentează încălcări ale dreptului la viaţă privată sau ale regimului datelor cu caracter personal.

Publicitate

Materialele pot fi articole, investigaţii, reportaje, produse audio-video sau orice altă formă de produs editorial. Un concurent poate participa cu unul sau mai multe materiale. Pot participa la concurs şi materiale realizate de către o echipă.

Aceste produse jurnalistice vor asigura accesul cetăţenilor la informare publică obiectivă cu privire la practicile curente care încalcă dreptul la viaţa privată şi prelucrarea abuzivă a datelor cu caracter personal sau a categoriilor speciale de date.

Articolele trebuie să fie scrise şi/sau publicate în perioada 1 ianuarie 2015 - 1 mai 2015, să aibă minim 800 de cuvinte, să fie scrise în limba română.

Se vor acorda 3 premii a câte 250 de euro fiecare, împreună cu acces la alte servicii digitale, pentru cele mai bune opere sau cu cel mai mare impact. Premiile sunt acordate de Cyberghost VPN şi Superlege.ro.

Materialele vor fi evaluate de un juriu independent ce va fi anunţat ulterior, format din jurnalişti, experţi media şi jurişti cu experienţă în zona dreptului la viaţă privată şi pot fi trimise la adresa de email concurs @ apti.ro până la data de 1 mai 2015 ora 23:59.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus