Skip to main content

VIDEO. CNA recomandă televiziunilor să difuzeze trei spoturi ce promovează înscrierea la ora de religie în şcoli. Connect-R, Daniel Buzdugan şi Dan Puric, printre vedetele campaniei

 
connect-R
connect-R

connect-RConsiliul Naţional al Audiovizualului a votat o recomandare pentru posturile TV de a difuza în regim de campanie noncomercială a unor spoturi ale Patriarhiei Române prin care se promovează înscrierea elevilor la ora de religie până la data de 6 martie.

Publicitate

Campania a venit ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale ca ora de religie să se poată ţine numai în baza unei solicitări scrise din partea părintelui elevului.

Patriarhia Română şi Asociaţia Părinţi pentru Religie au realizat astfel trei spoturi de informare a populaţiei cu privire la faptul că, până la data de 6 martie 2015, elevii majori, respectiv, părinţii şi tutorii legali instituiţi pentru elevul minor pot depune cerere pentru participarea la ora de religie.

În spoturi apar personalităţi precum Ana Blandiana, Dan Puric, Connect R, Daniel Buzdugan, Liana Stanciu, Sofia Vicoveanca şi Elisabeta Lipă.

Florin Gabrea şi Radu Călin Cristea, membri CNA, au votat împotriva acestor recomandări. „Chestiunea cu ora de religie e o foarte aprinsă dezbatere publică. Părerea mea este că deşi înţeleg buna credinţă a mesajului, din toate cele 3 spoturi, partea de informaţii este încărcată în favoarea orei de religie. Eu aş spune că pur şi simplu CNA-ul nu ar trebuie să intervină într-o discuţie publică care nu este tranşată. Eu nu cred că aceste spoturi au o componentă de informare, ci una de convingere”, şi-a justificat Radu Călin Cristea votul.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    O alternativa:
    http://www.spiritscienceandmetaphysics.com/3-subjects-schools-should-teach-to-improve-the-world/
  • mihai mihai
    Religia nu are ce cauta in scoli Nu doresc indoctrinarea copiilor,sub nici o forma!Popii sa-si analizeze propria activitate,sa vada ca s-a indepartat de la rostul ei,adica de a ajuta saracii!Interesul lor:bani,vile,masini de lux!
  • dragos dragos
    Si daca adun si eu cateva vedete si fac clipuri care nu recomanda religia in scoli, imi da voie CNA-ul sa le difuzez? Le recomanda si pe astea? Cine hotaraste ce e mai bine pentru copilul meu? Connect-R care nu stie sa lege 2 cuvinte in romana?
  • jon jon
    CNA doar recomanda. Si eu va recomand sa mai ganditi din cand in cand.
  • ion ion
    BOR este doar o Grupare Infractionala Organizata si nimic mai mult. O unealta a RUSSIE in Romania.
  • Horea Horea
    CNA-ul si religia! Asta-i culmea hanţelor cu neuronii osteniti.
    Pe cand ne va spune CNA-ul si ce biserica sa frecventam?
  • Iulian Iulian
    Bravo lor ca sustin religia si ca vor ca, copii sa invete ceva, dar le zic, de ce nu sustin si amendarea posturile TV care promoveaza prostitutia, prostia si idiotenia?
  • Mark Mark
    Poate CNA-ul o sa aprobe in viitor si un spot tv marca BOR, cum ca romanii ar trebui sa plateasca cotizatia la biserica. Rusine!
  • Robert Robert
    Ce treaba are CNA-ul? Am trait sa aud si asa ceva, rusine!

Trimite un comentariu

sus