Skip to main content

Norvegia va renunţa în 2017 la radioul FM în favoarea digitalului

 
91640906.jpg
91640906.jpg

Sursa foto: Hepta
Sursa foto: Hepta

Publicitate

Norvegia, prima ţară care a stabilit o dată pentru renunţarea la FM. Ministrul Culturii a anunţat săptămâna trecută închiderea transmisiei FM începând cu anul 2017, anunţă Radio.no.

„Este o zi importantă pentru toţi cei care iubesc radioul. Decizia ministerului ne va permite să be concentrăm resursele şi mai mult pe ceea ce este important, adică să oferim ascultătorilor un conţinut de calitate şi o mai mare diversitate a conţinutului radio”, a declarat Thor Gjermund Eriksen, şeful postului public de radio şi televiziune NRK.

În Norvegia, acoperirea radioului digital a depăşit-o deja pe cea FM. 22 de posturi de radio cu acoperire naţională transmit digital, în timp ce numai cinci mai sunt în FM. Norvegia a început trecerea la digital încă din 1995, iar 56% din populaţia ţării ascultă radio digital în fiecare zi, arată o cercetare TNS Gallup.

Procesul de renunţare la FM va începe pe 11 ianuarie 2017.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Norvegia va renunța în 2017 la radioul FM în favoarea digitalulu
    […] sursa […]
  • mihai mihai
    HD Radio, DAB şi DRM sunt principalele trei tipuri de transmisiuni digitale folosite în prezent.
    Frecvente DAB vor fi scoase anul asta la concurs cred. A fost un proiect prin 2009 cu ProFM,Romantic si RRA,dar acum nu mai emite nimeni DAB. Nici in tarile din jurul nostru nu se emite DAB din cate stiu. In era internetului pe mobil devine costisitoare o astfel de investitie.
    În România, în prezent,Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM transmit programe prin sistemul de emisie digitală terestră HD Radio in Bucureşti şi cateva orase din tara. Pentru recepţionarea semnalului HD Radio este necesară achiziţionarea unui aparat care deţine această tehnologie care permite sa asculti pe o frecventa FM mai multe radiouri ,dar receptioneaza si clasicul FM.hd-radio.ro ofera detalii
  • unul unul
    Vrei sa spui ca trec de pe analog pe digital, nu? Ei tot pe FM rămân!
  • Vasi Vasi
    In Romania peste 20 de ani

Trimite un comentariu

sus