Skip to main content

PREMIERĂ în istoria postului: Pro TV a reziliat contractul cu agenţia Mediafax, deţinută de Adrian Sârbu, fondatorul şi fostul şef al staţiei

 
Colaj Pro TV Mediafax - Agerpres
Colaj Pro TV Mediafax - Agerpres

Colaj Pro TV Mediafax - Agerpres
Stirile Pro TV la inceputul anului - cu serviciul Mediafax - şi ieri, cu serviciul Agerpres. Captura şi colaj: Paginademedia.ro

Publicitate

Premieră în colaborarea dintre postul de televiziune Pro TV şi agenţia de ştiri Mediafax. Este prima dată în cei 23 de funcţionare a Pro TV când televiziunea fondată de Adrian Sârbu nu mai are contract cu agenţia de ştiri Mediafax, pe care fostul şef al Pro TV a înfiinţat-o la începutul anilor 90.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, postul TV a înştiinţat agenţia Mediafax că reziliază contractul prin care beneficia de fluxurile de ştiri. Contractul dintre Pro TV şi Mediafax urmează să expire la sfârşitul lunii.

Ştirile Pro TV nu au mai menţionat aseară, la finalul programului, că "folosesc serviciile Mediafax". Ieri, pe genericul de final a apărut că "Ştirile Pro TV folosesc serviciile agenţiei Agerpres".

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mihai mihai
    protv are o retea buna de reporteri/corespondenti locali , mult mai buna decat cea a mediafaxului. pt externe si sport e bun agerpresul. Nu cred ca mediafax a avut vreo exclusivitate sau are corespondenti foarte buni (majoritatea lucraza in media locala si scriu ocazional pe flux)
  • parerea mea parerea mea
    Ca de obicei, problema are 2 fete care trebuie analizate .
    Nu exista niciun grup important de media care nu are datorii la stat sau care nu practica evaziunea fiscala, platindu-si angajati pe "drepturi de autor". Niciunul, nici macar Intact cel curat. Faptul ca Nitu, "colegu' copylotului", a descoperit evaziunea numai la Mediafax miroase de la o posta a razbunare pentru "fa Doina". Daca se ducea DNAul, poate mai exista un pic de credibilitate.In aceeasi cheie de citire a situatiei, la fel de plauzibil pare ca intre americanii care stapanesc CME si copilot sa existe o intelegere, parchetul nu se ating de pro tv, iar acestia muncesc si ei la sapatul gropii barbosului.
    Acesta ar fi un prim aspect, care tine de dedesubturile politicii si de razboaiele care se dau intre oamenii de media si politicieni, fiecare incercand sa-i "incalece" pe ceilalti.
    Al doile aspect, mai important penntru noi, tine de calitatea stirilor. Renuntand la mediafax, Pro Tv si-a batut un cui in talpa. Chiar mai mult, alegand Agerpres, cei care fabrica stirile de obicei dupa cum le spune guvernul (gasiti pe pagina de media cel putin 2-3 scandaluri legate de "profesionalismul" Agerpres), s-ar putea spune ca s-au cam tras singuri in teapa.
    Desi au trecut cu bine in epoca "post sarbu", au facut si profit, asta nu este suficient (Intact are mereu profit si ce folos?), mi-e teama ca masurile din ultimul an vor duce la decaderea Pro TV.
    Iar daca se confirma stirea ca Digi se apuca sa-si faca televiziune generalista, iar aceasta va fi la nivelul celei de stiri, as paria ca in 3-4 ani Romanii vor avea un nou post favorit.
  • Cristi Cristi
    Nu ai nevoie de "cunoasterea pietei din Romania" ca sa iti dai seama ca acolo ani de zile au fost conflicte de interese. Mai degraba noii actionari CME nu se mai lasa capusati de "fondatori" prin afaceri colaterale. Pina una-alta noul management a reusit sa faca din PRO din nou o masina de bani, in pofida renuntarii la multi "profesionisti" care aveau impresia ca fara ei pica lumea.Intr-o industrie dominata de egouri marunte, e greu sa accepti realitatea cifrelor.
  • Iulian Iulian
    Si daca Antena cumpara Mediafax? Sau poate ProTV cumpara Mediafax, cine stie :)
  • iulia1 iulia1
    corect. evaziunea de la mediafax si de la buftea e un mizilic pe langa ce s-a facut la pro tv.
  • Pavel Pavel
    Eu cred că se va "muta" în trecut. Adică, îi cam paşte falimentul definitiv.
  • Ştirile Pro TV au reziliat contractul cu Mediafax. Postul de tel
    […] din Pache Protopopescu a înfiinţat-o la începutul anilor 1990. Conform datelor obţinute de Paginademedia.ro, Pro TV  a anunţat agenţia de ştiri Mediafax că reziliează contractul prin care beneficia […]
  • Ştirile Pro TV au reziliat contractul cu Mediafax. Postul de tel
    […] din Pache Protopopescu a înfiinţat-o la începutul anilor 1990. Conform datelor obţinute de Paginademedia.ro, Pro TV  a anunţat agenţia de ştiri Mediafax că reziliează contractul prin care beneficia […]
  • dan dan
    Aseara ai observat tu. Eu am vazut asta acum vreo saptamana cred.
  • Iulian Iulian
    Poate se muta Mediafax cu stirile la Antena ??
  • shogunu' shogunu'
    asa se intampla cand "bagi vastu-n caraiman" cu nesimtire
    sa fii prima televiziune la audienta dar sa fii pe pierdere...
    normal ca te dau actionarii afara cu toti oamenii tai cu tot
  • Horia Horia
    Nu vor sa ingroape si nu fac experimente ci distrug. Lacustele tot asa fac.
  • maria maria
    Asta arata nivelul de intelegere si de profesionalism al noii conduceri a Pro TV. Pentru ea nu a contat ca Mediafax e cea mai importanta agentie de presa, important este razboiul ei cu Sarbu, un om ajuns dupa gratii si cu ajutorul noii conduceri. Altfel nu se poate explica de ce ancheta in cazul Sarbu nu a fost extinsa si la Pro TV (s-a ajuns numai la Mediafax si la Buftea). Daca statul era interesat cu adevarat sa recupereze banii din evaziune, atunci se ducea si la Pro TV, acolo unde sigur sumele de recuperat erau mult mai mari decat cele de la Mediafax ori Buftea.
  • iulia1 iulia1
    Astia de la CME chiar vor sa ingroape Pro-ul. Au dat afara oameni buni si au adus oameni chiar nu cunosc piata din Romania. Experimente esuate.
  • Pro TV, deţinută de CME, a reziliat contractul cu Mediafax, apar
    […] TV a înștiințat Mediafax că reziliază contractul prin care beneficia de fluxurile de știri. Contractul Pro TV […]

Trimite un comentariu

sus