Skip to main content

VIDEO. Campanie antidiscriminare inspirată de Românii au talent. „De la mine ai un nu”, spun Andreea Raicu, Andreea Bălan, Cristina Bazavan şi Raed Arafat

 
Campanie antidiscriminare
Campanie antidiscriminare

Campanie antidiscriminare

Publicitate

În plin scandal pornit de Mihaela Rădulescu, jurat la Românii au talent, după afirmaţiile legate de homosexuali, ActiveWatch a lansat o campanie antidiscriminare. „De la mine ai un NU”, este sloganul campaniei susţinute de mai multe vedete şi personalităţi prin mesaje în cadrul unor spoturi.

Andreea Raicu, Andreea Bălan, Raed Arafat, jurnalista Simona Tache şi Cristina Bazavan sunt câteva dintre numele care au spus „De la mine ai un NU” şi au apăsat butonul roşu, foarte asemănător cu cel de la Românii au talent.

Asociaţia ActiveWatch lansează campania „De la mine ai un NU” care îşi propune să sancţioneze discursurile publice făcute fără responsabilitate care instigă la discriminare şi intoleranţă, spun realizatorii campaniei.

Utilizatorii se pot alătura şi ei campaniei antidiscriminare pornită de ActiveWatch pe site-ul delamineaiunNU.ro, apăsând butonul roşu.

Mircea Toma, preşedinte ActiveWatch:

„Un gay este un om cu orientare sexuală diferită. Un rom este un om cu etnie diferită. Un român este în România un om obişnuit. Toţi au în comun un lucru: sunt oameni. Nu ne mâncăm între noi pentru că suntem diferiţi...sau cel puţin aşa ar trebui să fie. Astazi e rândul meu să spun NU discriminării de orice fel. Din partea mea ai un NU.”

Campania „De la mine ai un NU” încurajează abordarea unei atitudini tolerante în rândul tuturor românilor şi al persoanelor publice şi îşi propune să demonstreze că în România există o masă mare de persoane educate, deschise şi dispuse să accepte oameni şi contexte diferite. În perioada următoare vor fi încărcate alte testimoniale aparţinând persoanelor publice care au decis să se alăture campaniei.

Mesajele campaniei vor fi promovate în mediul online şi social media prin vizualuri dedicate şi hashtag-ul #delamineaiunNU.

Claudiu Dobriţă, director de creaţie FCB Bucharest, întrebat dacă lansarea campaniei are legătură cu declaraţiile Mihaelei Rădulescu la adresa homosexualilor:

„Campania a apărut la iniţiativa FCB Bucharest cu acordul şi suţinerea ActiveWatch care aveau în vedere un astfel de manifest, aşteptau un moment oportun. Existenţa unui context favorabil în media a pus practic lucrurile în mişcare şi ne-a făcut sa lucram cu motoarele turate pentru a ne transforma acest context într-o oportunitate de comunicare şi a aduce în atenţia publicului subiectul discriminării. Campania nu este un atac personal, îşi propune curăţarea discursurilor publice de orice tip de instigare la discriminare şi intoleranţă.”

De unde ideea cu butonul roşu şi expresia „De la mine ai un nu”?

Claudiu Dobriţă: „Construcţia de comunicare a campaniei s-a făcut ţinând cont de contextul favorabil despre care iţi spuneam mai sus, ne-am folosit de o analogie cu elemente şi expresii împământenite deja în mentalul colectiv. În plus, sună bine.”

Site-ul delamineaiunNU.ro are, pe lângă spoturile cu testimonialele vedetelor, şi o serie de „citate celebre” discriminatorii ale vedetelor locale, cum ar fi Mihaela Rădulescu, Radu Banciu, Gigi Vecali sau Gabriela Vrânceanu.

Mihaela Radulescu Radu Banciu Ilie Nastase Gigi Becali

Fullscreen capture 4162015 50938 PM.bmp

https://youtu.be/5j7JJceKGmg

https://youtu.be/uTV9EGgsWus

https://youtu.be/E3xHL7Bn_tM

https://youtu.be/NfH5M5zZEp4

https://youtu.be/-IVNI93VJTA

https://youtu.be/WqODDvfAzuU

https://youtu.be/21wXNXkJwVs

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Valentin Vesa Valentin Vesa
    Indiferent cate campanii se platesc, in loc sa mearga banii spre amaratii care chiar au nevoie de ei, ca sa faceti romanii mai "deschisi" la minte sa "accepte" anomalii, o sa treaca multa apa pe Dunare pana se va intampla...
  • Afi Afi
    Bravo :)
  • Mihai Mihai
    PS- 1% sunt acei rommi care muncesc cu adevarat si carora nu le-a rrecut prin minte sa fure sau sa circule cu mijloacele de transport in comun cara sa plateasca :)
  • Mihai Mihai
    "Un romm este un om de etnie diferit"

    Eu va zic ca un romm adevarat face parte din acei 99% dintre oamenii de etnie diferita carora nu le place munca, isi traiesc viata din furturi, inselaciuni si abuzuri.

    Incercati sa le oferiti un loc de munca sa vedeti ce vi se raspunde.
    Apoi sa imi spuneti daca eu sunt rasist cu ei sau voi sunteti rasisti cu clasa muncitoare, acei noi care muncim si platim impozite la stat, acei noi din banii carora ar trebui sa infloreasca aceasta tara.
  • winner winner
    Normal, toti looserii nu puteau face o campanie proprie. Sa zicem Da, diversitatii. Pagina de media- petrisor Obae, vreau sa-i vad pe looserii astia la marsul homosexualilor. Atunci ii voi crede, filmati si prezentati la ore de maxima audienta. S-ar putea s-o vedeti doar pe Mihaela Radulescu :-)
  • andrei-constantin andrei-constantin
    ce audienta a facut ieri show-ul lui teo la nivel urban si national pt ca am vazut pe un alt site ca pe targetul comercial a fost peste acces direct...poate postati audientele de ieri pe intervalul 16:45-19:00,multumim !
  • Florin Florin
    @ George : chiar eu am postat un comentariu acum o saptamana in care lasam un link la pagina asta, asa ca daca exista un interes jurnalistic, stirea era publicata atunci. Dar nu e prima oara cand stirile publicate de paginademedia sunt alese intr-un mod dificil de inteles. Nu mai departe de saptamana asta au postat audientele de Paste, omitand singura zi libera din interval.
  • George George
    pentru tine
  • Florin Florin
    stirea asta e veche de o saptamana.

Trimite un comentariu

sus