Skip to main content

Antena 1, amendată cu 100.000 de lei pentru Acces Direct şi Un show păcătos

 
Simona Gherghe_Copyright Mihai Stetcu_
Simona Gherghe_Copyright Mihai Stetcu_

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze cu 100.000 de lei postul Antena 1, pentru ediţii ale emisiunilor Acces Direct, Un show păcătos şi Superbingo Metropolis.

Publicitate

Sancţiunea a fost dată pentru încălcarea articolelor privind protecţia minorilor, cel referitor la reconstituirea unei crime şi exploatarea sentimentelor unor minori.

Sancţiunea a fost propusă de Radu Herjeu, membru CNA, şi a fost votată de opt dintre cei nouă membri prezenţi: Florin Gabrea, Lorand Turoş, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu şi Răsvan Popescu.

Radu Călin Cristea a fost împotriva sancţiunii motivând un viciu de procedură. Argumentul lui Cristea vine după discuţii de aproape două ore între avocatul Antenei 1, Daniel Ionaşcu, şi membrii CNA. Aceasta este a doua şedinţă, după cea din 28 aprilie, în care membrii CNA şi avocatul Antenei 1 au discutat respectivele emisiuni.

Mai exact, în urmă cu o săptămână, Daniel Ionaşcu a invocat anumite chestiuni de procedură, spunând că acesta nu a primit una dintre sesizările ce urmau să fie discutate şi solicitând, printre altele, ca CNA să facă dovada că respectiva sesizare este sau nu de la o persoană reală (menţiunea a venit în contextul în care asupra CNA planează suspiciuni de sesizări false). După săptămâna trecută, membrii CNA au decis să amâne discuţia pentru o altă şedinţă şi, totodată, o parte dintre membrii au decis să se autosesizeze.

În şedinţa de astăzi, avocatul a reluat discuţiile despre sesizări, spunând că nu a primit de la CNA niciun proces verbal care să arate autosesizările, de săptămâna trecută ale membrilor. „Trebuia ca autosesizarea respectivă să ne fie comunicată. Nu ni s-a comunicat nimic”, a spus Daniel Ionaşcu.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • stiutorul stiutorul
    e incredibil ce face cna. intai au masluit niste sesizari. cand au trebuit sa le arate, pac-pac. s-au prins televiziunile de coruptia din cna si s-au autosesizat, cica. dar, nu aveau nimic scris.
    e clar ca i-a pus cineva sa faca rau cu orice pret. sa intre dna-ul peste ei.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    Postul B1 TV a fost amendat pentru incalcarea legislatiei in vigoare de catre Radu Banciu in urma cu 2-3 saptamani. O simpla rasfoire a site-ului pe care ne aflam poate revela informatii despre cine si cu cat este sanctionat de catre CNA.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    Legislatia romaneasca nu permite decat o amenda maxima de 200.000 de lei. Din punctul meu de vedere, plafonul e prea coborat, dar nu depinde de CNA modificarea lui.
  • Marge Latu Marge Latu
    Amenzile astea date de CNA sunt ca si cand un parinte isi pedepseste copilul spunandu-i "Azi nu ai voie sa mananci inghetata!"
    Iar copilul poate sa rabde pana a doua zi fara sa sufere prea mult. Sau, daca e mai smecher, poate sa se duca pe ascuns sa-si cumpere o inghetata fara sa fie observat.

    Daca s-ar dori intr-adevar sa se corecteze derapajele televiziunilor, amenzile ar trebui sa fie de la 1.000.000 lei in sus.
  • Iulian Iulian
    Vai ce bine vede Radu asta, cum si ce fac Antenele. Dar cum Radu Banciu zice in direct: "c**ve, c**ve", "tara de prosti", etc, nu vad?

    Apropiatul PNL :)
  • Cristi Cristi
    Bravo.Inca sa facut dreptate si pentru mizeria asta, de la antena 1.

Trimite un comentariu

sus