Skip to main content

VIDEO. Campanie cu Dureri de cap. Nurofen, o reclamă neasumată în care ibuprofenul este peste paracetamol

 
pastile
pastile

Un clip lung de aproape două minute ne învaţă că ibuprofenul este mai bun decât paracetamolul. În spot, se spune cum apar durerile de cap (din cauza muşchilor capului), iar dr. Minerva Ghinescu prezintă beneficiile ibuprofenului şi avantajele pe care le are, spre deosebire de paracetamol. Reclama, cu aparenţa unui reportaj publicitar, nu este asumată de vreun brand anume. Ce promovează?

Publicitate

„Spre deosebire de paracetamol, care lucrează în principal pe calea centrală şi are un impact minim asupra durerii periferice de cap şi a musculaturii gâtului, Ibuprofenul acţionează atât la nivel central cât şi periferic", spune reclama. „Studiile care observă acţiunea ibuprofenului şi a paracetamolului la pacienţii cu dureri de cap comune arată că mai mulţi pacienţi au ameliorat şi au scăpat mai rapid de durerile de cap folosind ibuprofen comparativ cu paracetamol", continuă spotul.

Din investigaţiile Paginademedia.ro, clientul pentru respectivul spot a fost compania Reckitt Benckiser, care are în portofoliu brandul Nurofen. De altfel, la fiecare difuzare, după spotul în care ibuprofen este mai bun decât paracetamolul, a fost programată, la câteva secunde distanţă, o reclamă la Nurofen, centrată tot pe durerile de cap, cu prezentarea clară a brandului.

Este sau nu reclamă comparativă?

Legislaţia reglementează publicitatea comparativă a produselor, dar nu există nicio precizare legată de compararea substanţelor active din medicamente.

IBUPROFEN VS. PARACETAMOL. Ibuprofenul este o substanţă activă prezentă în produse precum Nurofen, Mig 400, Ibalgin şi Adagin. Pe de altă parte, paracetamolul este prezent în produse precum Paracetamol, Antinevralgic (care pune accent în promovare tot pe durerile de cap) şi Panadol.

Spotul ibuprofen vs. paracetamol a fost difuzat de câteva ori de posturile Antena 1 şi Antena 3.

Până la ora redactării articolului, oficialii Reckitt Benckiser nu au răspuns întrebării Paginademedia.ro legate de motivul pentru care nu şi-au asumat reclama în care ibuprofenul este comparat cu paracetamolul.

Din reclamă:

„Spre deosebire de paracetamol, care lucrează în principal pe calea centrală şi are un impact minim asupra durerii periferice de cap şi a musculaturii gâtului, Ibuprofenul acţionează atât la nivel central cât şi periferic. Ibuprofen ţinteşte sursa durerii prin blocarea producţiei substanţelor care o generează. Studiile care observă acţiunea ibuprofenului şi a paracetamolului la pacienţii cu dureri de cap comune arată că mai mulţi pacienţi au ameliorat şi au scăpat mai rapid de durerile de cap folosind ibuprofen comparativ cu paracetamol.”

„Până la urmă, de ce să vă doară capul?”, spune în final o voce din spot.

VIDEO. Spotul Dureri de cap ibuprofen vs. paracetamol

Campanie Nurofen from Carmen on Vimeo.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Diminstr Diminstr
    As avea si eu o intrebare daca stie cineva , cum se nuneste muzica de la reclama de pe ProTV la NUROFEN FORTE !
  • s0rin s0rin
    Doar cei neinformaţi cumpără Nurofen. Dacă vreţi ibuprofen în detrimentul paracetamolului atunci puteţi cumpăra direct "ibuprofen" la un preţ cu 90% mai mic decât al Nurofenului. Întrebaţi în farmacii...
  • CrisPres VIDEO Pagina de media: Nurofen, o reclama neasumata in
    […] Paginademedia.ro scrie luni despre un spot de circa doua minute, difuzat de cateva ori de posturile Antena 1 si Antena 3, care ne invata ca ibuprofenul este mai bun decat paracetamolul. Insa reclama, cu aparenta unui reportaj publicitar, nu este asumata de vreun brand anume, noteaza sursa citata. […]
  • Adri Adri
    E o pastilă Nurofen în palma donşoarei. E cam clar că e reclamă mascată la Nurofen.
  • __ __
    oare cine a facut spotul...?

Trimite un comentariu

sus