Skip to main content

AG Radio Holding a obţinut mai multe licenţe în sistem hibrid analogic-digital pentru staţiile Kiss FM, Magic FM şi Rock FM

 
Radio
Radio

AG Radio Holding, compania care operează posturile Kiss FM, One FM, Rock FM şi Magic FM, a obţinut licenţe audiovizuale în sistem hibrid analogic-digital pentru mai multe staţii locale.

Publicitate

Astfel, societatea a obţinut licenţe în Constanţa, pe frecvenţa Rock Fm, în Cluj Napoca, pe frecvenţa Kiss FM, în Iaşi, Ploieşti şi Piteşti pe frecvenţele Magic FM, iar în Baia Mare pe Kiss FM. Programele vor fi cele difuzate prin satelit, potrivit reprezentantului licenţe.

„Nu am ales noi frecvenţele pe care să transmitem programele digitale. Noi am făcut cereri în numele companiei, iar ANCOM-ul a decis în ce oraş, pe ce frecvenţă să acorde licenţa de emisie hibridă analogic-digitală”, a explicat Romeo Repta, directorul de reţea al posturilor Kiss FM, Magic FM şi Rock FM. 

Romeo Repta: „Practic, sistemul digital de radio este diferit de sistemul digital de televiziune. Oferă o extensie în zona digitală pe aceeaşi frecvenţă pe care de fapt radioul are licenţă în analogic şi transmite în sistem digital programele prin intermediul unui emiţător hibrid care difuzează în eter pe frecvenţa FM programele în analogic. Iar în digital, pentru receptoarele HD Radio, noi am ales să implementăm sistemul acesta pentru că este sistemul cel mai răspândit în Statele Unite. Este răspândit în Europa, Austria şi Elveţia. Am ales acest sistem şi pentru că prezintă o soluţie financiară oarecum mai aceesibilă şi avem şi o zonă de parteneriat cu producătorul echipamentelor, care în perioada aceasta de pionierat ne oferă un avantaj valoric al echipamentelor în sensul în care plătim 25% din preţul total. Echipamentele fiind în jur de vreo 600.000 de euro, iar noi plătim în jur de 200.000 de euro pentru implementarea acestui sistem în România.”

AG Radio Holding a mai obţinut licenţe de emisie hibridă analogic-digitală şi pentru posturile Kiss FM, Magic FM, Rock FM şi One FM în Bucureşti şi Craiova (doar Rock FM) încă din 2012.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus