Skip to main content

Jurnaliştii Cătălin Tolontan şi Mirela Neag au pierdut un proces cu un fost procuror DNA. Decizia nu e definitivă

 
tolontan 2
tolontan 2

Judecătoria sectorului 6 a decis ieri în favoarea procurorului Alina Stoica (în prezent la DIICOT), cea care i-a dat în judecată pe Cătălin Tolontan şi pe Mirela Neag, de la Gazeta Sporturilor, pentru materialele publicate în cazul Gala Bute, în decembrie 2013.

Publicitate

„Alina Stoica a apelat la tribunal, scriind în cererea de chemare în judecată că, din cauza articolelor din Gazeta Sporturilor ”mi s-a îngreunat activitatea profesională” de procuror care are ca sarcină combaterea traficului transfrontalier de droguri.”, a anunţat Cătălin Tolontan pe blogul său.

Judecătoria Sectorului 6 a decis că mai multe articole publicate de cei doi jurnalişti în decembrie 2013, în Gazeta Sporturilor, gsp.ro şi pe tolo.ro i-au încălcat „dreptul reclamantei la reputaţie şi demnitate”. Astfel, instanţa îi obligă pe pârâţi la plata cheltuielilor de judecată ce se ridică la 4.960 de lei şi publicarea deciziei, după rămânerea definitivă, în integralitate, în ziarele Gazeta Sporturilor, Jurnalul Naţional şi Pro Sport, în format print şi electronic, cât şi pe site-urile www.tolo.ro şi www.gsp.ro.

Pe de altă parte, judecătoria a respins pretenţiile băneşti ale Alinei Stoica, despăgubirile de 400.000 de lei. Instanţa a respins şi cererea procurorului ca pasajele din articolele reclamate să fie şterse şi ca jurnaliştii să nu mai scrie despre ea „denigrator” in viitor, potrivit lui Cătălin Tolontan, care a scris pe blog despre acest proces.

De menţionat că decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în 30 de zile de la comunicare. „Vom face apel, dar nu vom comenta nici acest verdict şi nici cel de la Apel. Doar le vom relata”, a anunţat Tolontan pe blogul personal.

Găsiţi AICI articolele în discuţie.

Decizia instanţei, pe scurt, potrivit Portalului Instanţelor de Judecată: 

„Admite în parte cererea principală şi cererea conexă. Constată că prin articolele publicate de pârâţi la datele de 5.12.2013, 11.12.2013, 30.01.2014, 24.04.2014, 15.08.2014 şi 7.01.2015 pe site-urile www.tolo.ro şi www.gsp.ro a fost încălcat dreptul reclamantei la reputaţie şi demnitate. Respinge, în rest, cererea de chemare în judecată, principală şi conexă, ca neîntemeiate. Obligă pârâţii să publice prezenta hotărâre, după rămânerea definitivă, în integralitate, în ziarele Gazeta Sporturilor, Jurnalul Naţional şi Pro Sport, în format print şi electronic, cât şi pe site-urile www.tolo.ro şi www.gsp.ro Obligă pârâţii la plata cheltuielilor de judecată către pârâtă în sumă de 4960 lei reprezentând onorariu de avocat”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus