Skip to main content

Povestea cazului Ioan Rus: declaraţiile făcute seara la Digi 24 au devenit ştire a doua zi. Adevărul a taxat primul gravitatea afirmaţiilor

 
Antena 3 - 2
Antena 3 - 2

POVESTEA UNEI DEMISII. Demisia ministrului Transporturilor Ioan Rus a pornit de la o declaraţie făcută seara, la Digi 24, dar a ajuns ştire a doua zi. Adevărul.ro a fost site-ul care a taxat primul gravitatea afirmaţiilor, a doua zi, aproape de prânz (la ora 11.47).

Publicitate

Ulterior, ştirea s-a propagat şi pe alte platforme şi pe posturile de ştiri, în jurul orei 13.00. Digi 24, postul care a difuzat interviul, a difuzat o ştire legată de afirmaţiile lui Rus tot în jurul orei 13.00.

Traseul ştirii, pe scurt, în continuare:

Miercuri seara, la emisiunea Jurnalul de seară, Ioan Rus, a făcut declaraţiile care urmau să-i aducă demisia o zi mai târziu.

“România are 3 milioane de oameni să zicem, din forţa activă, în acest moment în Occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betonişti, fierari şi aşa mai departe. Lucrează în construcţii, autostrăzi prin Europa. Au poate 1500 de Euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăştia copiii se fac golani acasă şi nevastă-sa curvă. De 700 de Euro vin acasă jumătate”.

“E generalizare artistică, o licenţă”, a reacţionat moderatorul Cosmin Prelipceanu, după care interviul a continuat.

Până a doua zi, la prânz, nu a existat nicio ştire legată de afirmaţiile lui Ioan Rus. Aproape de prânz, site-ul Adevărul.ro a sesizat gravitatea afirmaţiilor. Titlul: “Declaraţie halucinantă a unui ministru din Guvernul Ponta despre românii din străinătate”.

Ulterior, afirmaţiile lui Ioan Rus au fost notate şi de alte platforme, iar la ora 13.00 a fost în jurnalele canalelor de ştiri.

Tot în jurul orei 13.00 a fost difuzată ştirea şi pe Digi 24, postul care a găzduit interviul în seara precedentă.

La câteva ore, Ioan Rus şi-a cerut scuze printr-un comunicat al ministerului pe care îl conducea şi a demisionat din funcţie. “Domnul ministru îşi cere scuze dacă prin formularea aleasă a jignit pe cineva, dar intenţiile domniei sale au fost de a semnala o situaţie gravă cu care se confruntă multe familii de români, fără să-i jignească, ci chiar compătimindu-i.”

FOTO. Ştirea despre declaraţiile lui Ioan Rus pe internet şi pe posturile de ştiri:

  • Digi Rus
  • Realitatea Rus
  • Mediafax Rus
  • Adevarul
  • Antena 3 - 2
  • Antena 3
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    Și eu prima dată tot la Antena 3 am văzut declarația lui Rus. Am dat pe celelalte televiziuni și nimic, nicio vorba despre Rus. Am intrat pe site-urile evz, adevărul și nimic. Deci să înțeleg ca dacă nu era Antena 3 acest derbedeu era în continuare ministru al transporturilor.
  • Eu Eu
    Sau juca Candy Crush....cred ca era mai interesant decat sa il asculti pe Rus....sau sa lucrezi la Digi :)))
  • danielroscoveanu danielroscoveanu
    Dacă nu dădea televiziunea lui Felix știrea asta, Rus scăpa! Noroc cu ăștia, ca basiștii noștri de la Realitatea dormeau pe ei, n-au zis nimic!
  • danielroscoveanu danielroscoveanu
    Absolut nimeni! Nici măcar Prelipceanu nu era atent, probabil se uita pe laptop la Antena 3, unde era invitat Orban.
  • Eu Eu
    Concluzia: Cine naiba se uita la Digi 24? :))))

Trimite un comentariu

sus