Skip to main content

Top 10 francize de film de succes din toate timpurile. Marvel, cea mai bănoasă afacere: producţiile au adus miliarde bune de dolari

 
Iron Man
Iron Man

Harry Potter, James Bond şi filmele de sub umbrela Marvel Cinematic Universe ocupă primele poziţii ale clasamentului francizelor de succes de-a lungul timpului, reiese din topul realizat de i100.independent.co.uk. Acestea au atras de-a lungul timpului venituri în box office de ordinul miliardelor de dolari.

Publicitate

Paginademedia.ro prezintă în continuare topul celor mai profitabile francize, de la Star Wars, la James Bond şi Batman:

1. Marvel Cinematic Universe este fruntaşă în topul celor mai bănoase francize, adunând de-a lungul timpului venituri de 8,5 miliarde de dolari în box office-ul global de pe urma filmelor sale. Sub „umbrela” Marvel au apărut filme precum Iron Man, Incredibilul Hulk, Thor, Captain America, The Avengers, Gardienii Galaxiei.

2. Harry Potter este seria care ocupă locul doi, cu aproximativ 7.7 miliarde de dolari încasate. Seria de filme se bazează pe romanele autoarei J. K. Rowling şi este difuzată de Warner Bros. Cele opt filme fantasy îi prezintă pe Daniel Radcliffe, Rupert Grint şi Emma Watson în rolurile principale: Harry Potter, Ron Weasly şi Hermione Granger.

3. Seria de filme James Bond se centrează asupra agentului britanic de Servicii Secrete, creat de scriitorul Ian Fleming şi care a atras de-a lungul timpului venituri de 6,2 miliarde de dolari. Începând din 1953, Fleming l-a descris în 12 romane şi două colecţii de povestiri.

4. “Stăpânul inelelor” şi “Hobitul” au adus câştiguri estimate la aproximativ 5.9 miliarde de dolari.

5. Franciza Războiul stelelor a adus încasări de peste patru miliarde de dolari.

6. Spider-Man ocupă locul şase, cu încasări asemănătoare cu ale seriei Star Wars. Personajul principal a fost creat de Stan Lee şi Steve Ditko.

7. The Fast and the Furious este o serie de filme de acţiune care a adus aproximativ patru miliarde de dolari. Acţiunea se bazează pe curse ilegale, spargeri şi jafuri. Seria a început în 2001, cu filmul “The Fast and the Furious”, produs de Universal Studios.

8. Cu aproximativ 3.8 miliarde de dolari, Batman se clasează pe locul opt. Personajul creat de Bob Kane şi Bill Finger a impresionat milioane de oameni încă de la apariţie, din anul 1939.

9. Cu încasări egale cu cele ale seriei Batman, Transformers ocupă următoarea poziţie în clasament. Filmele de acţiune bazate de linia de jucării Transformers combină animaţia pe computer cu acţiunea live. Franciza este produsă de două companii de jucării: Hasbro şi Takara Tomy. De-a lungul timpului, franciza s-a extins la animaţii, jocuri video şi filme.

10. Piraţii din Caraibe se clasează pe locul 10, cu 3.4 miliarde de dolari adunate. Franciza Walt Disney Company reuneşte o serie de filme, numeroase parcuri tematice, jocuri video şi publicaţii media.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    Seria "Furios si iute" a inceput in 2001, nu in 2011.

Trimite un comentariu

sus