Skip to main content

De ce strigă Silviu Mănăstire în emisiuni: "Sunt mai bâlbâit şi atunci îmi ies cuvintele mai bine"

 
silviu-manastire
silviu-manastire

Jurnalistul Silviu Mănăstire, care face pastila Dosar de politician şi emisiunea cu acelaşi nume la B1 TV, le-a explicat membrilor CNA de ce îşi prezintă pastila zilnică de cinci minute pe un tot agresiv.

Publicitate

Jurnalistul s-a prezentat ieri în faţa membrilor CNA pentru a da explicaţii în legătură cu o serie de sesizări primite de for pentru mai multe ediţii ale emisiunii Dosar de politician. Emisiunile nu au fost sancţionate, întrucât singura propunere de amendare (15.000 de lei), nu a trecut la vot. Cu toate acestea, unul dintre membrii şi-a exprimat curiozitatea legat de tonul pe care Mănăstire îl foloseşte în emisiunile sale.

„De ce strigaţi aşa în emisiune? E un exerciţiu de retorică? Văd că altfel vorbiţi normal”, i-a spus Dorina Rusu, membru CNA, la finalul întâlnirii.

Silviu Mănăstire a venit şi cu explicaţia:

„Sunt mai bâlbâit de felul meu şi dacă strig atunci îmi ies cuvintele mai bine, pentru că eu nu sunt jurnalist de televiziune, am ajuns întâmplător. (...) Ştiţi că în calupurile de publicitate reclamele au o tonalitate mai mare sau aveau, cel puţin. Întotdeaua o octavă mai sus sau un ton mai sus atrăgea atenţia, pentru că fiind un material mai scurt trebuia să captez telespectatorul şi atunci măream puţin volumul, exact pe principiul folosit de către companiile care realizează reclame. E o chestie de a împacheta emisiunea.”

Pe de altă parte, Răsvan Popescu, vicepreşedintele CNA, i-a explicat jurnalistului că reclamele atrag atenţia asupra unui produs ca să-l vândă. „Dumneavoastră, de cele mai multe ori, acuzaţi nişte persoane de ceva. Atunci, şi tonul amplifică efectul”, i-a spus Popescu.

Silviu Mănăstire:

"Nu acuz pe nimeni de nimic. Pretind că am un pic de experienţă lucrând în presa scrisă de 15 ani. Sunt foarte atent la ceea ce spun şi dacă spun ştiu să spun aşa de bine încât să se înţeleagă exact. Nu acuz niciodată pe nimeni. Probabil că din cauza tonului sună ca o acuzaţie, dar nu e job-ul meu să acuz oamenii."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus