Skip to main content

RECOMANDARE de la CNA pentru televiziuni: să nu difuzeze imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare ale victimelor din Colectiv

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului vine cu o recomandare pentru televiziuni. Membrii au votat în şedinţa de astăzi, prima după tragedia de vineri noapte din Colectiv, să trimită o scrisoare prin care recomandă televiziunilor să nu difuzeze imagini de la înmormântarea victimelor incendiului de la clubul Colectiv.

Publicitate

Forul audiovizual a luat această decizie după ce a primit un apel de la familiile a două dintre victimele incendiului, Mihai Alexandru, unul dintre chitariştii formaţiei Goodbye to Gravity, şi Cătălina Ioniţă, apel trimsi şi presei.

Familiile lui Mihai Alexandru şi a Cătălinei Ioniţă, victime ale tragediei din clubul Colectiv, fac un apel la decenţă şi discreţie, cerându-le reprezentanţilor instituţiilor publice, mass-media, societăţii civile şi persoanelor particulare să respecte dreptul la intimitate al familiilor îndoliate.

„Familiile cer presei să se abţină de la a filma, transmite, prelua şi afişa imagini de la priveghi şi de la ceremoniile funerare, ca o dovadă de respect pentru memoria Cătălinei şi a lui Mihai, precum şi pentru durerea familiilor. Vă mulţumim pentru înţelegere!”, se arată în mesaj.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Ganzer Radu Ganzer
    știu că pare nepotrivit, dar ne poți da și nouă audiențele din timpul difuzării teledonului, să știm și noi cam câți români au fost interesați de donații? Mulțam.

Trimite un comentariu

sus