Skip to main content

România TV vrea să lanseze radioul de ştiri Radio24Ore. Realizatorii vor fi de la postul TV

 

Societatea care operează România TV vrea să lanseze un post de radio de ştiri pentru Bucureşti, Radio24Ore. Societatea a intrat în concurs pentru una dintre cele două frecvenţe puse la bătaie de CNA pentru Capitală. Proiectul promite “echilibru perfect, imparţialitate, informaţie verificată la sânge” şi “discurs al ştirilor fără niciun fel de partizanat”.

Publicitate

„Vrem să facem radio. Radio Bucureşti. Nu intenţionăm să ne dezvoltăm în ţară, după cum nu intenţionăm să retransmitem România TV”, a declarat Roxana Niculescu, directorul de programe al postului România TV.

„Nu avem animatori de radio pentru că nu intenţionăm să difuzăm muzică sau să facem divertisment. Vrem să facem ştiri”, a mai explicat Roxana Niculescu.

Potrivit proiectului depus la CNA, dacă va primi licenţă, postul va avea 100% producţie proprie şi o investiţie de 54.000 de euro pentru amenajarea studioului şi pentru staţia de emisie.

În faţa membrilor CNA s-au prezentat astăzi Roxana Niculescu, Ioan Korpoş, Cristina Şincai, care ar avea emisiuni la Radio24Ore şi Ovidiu Popescu – directorul tehnic al televiziunii şi al viitorului post de radio.

Din declaraţiile reprezentanţilor postului:

Roxana Niculescu, director de programe România TV:

„Suntem în faţa dumneavoastră pentru că vrem să facem radio. Radio de Bucureşti. Nu intenţionăm să dezvoltăm în ţară după cum nu intenţionăm să retransmitem România tv. De ce vrem să facem un radio? În faţa dumneavoastră au venit toţi oamenii de radio care vor să facă proiecte. Mă număr şi eu printre ei. Experienţa mea de radio mă face să cred că în România anului 2015, 2016 este loc de un nou radio.”

„Nu avem animatori de radio pentru că nu intenţionăm să difuzăm muzică sau să facem divertisment. Vrem să facem ştiri. Avem baza materială, ţinând cont că am dezvoltat în patru ani de zile o televiziune de ştiri.”

„Va fi un program de radio despre Bucureşti şi pentru bucureşteni. Ne vom adresa celor care doresc informaţie, publicul peste 25 de ani şi populaţie activă.”

„A face radio este mai greu decât a face televiziune. La radio nu ai suportul de imagine, la radio trebuie să te descurci în orice situaţie, numai tu, cu ştiinţa ta şi vocea ta.”

Cristina Şincai, realizator la România TV:

„Eu îmi doresc să fac şi radio pentru că foarte multă lume mă recunoaşte mai mult după voce decât după faţă. Îmi doresc acum să fac şi radio. Cred că experienţa noastră ne face să reuşim să oferim mai repede informaţiile necesare.”

Din proiectule editorial:

Politica editorială a Radio 24 ore are 7 puncte cheie care trebuie respectate cu stricteţe de către jurnaliştii săi:

-echilibru perfect;

-imparţialitate;

-informaţie verificată la sânge;

-discurs al ştirilor si al dezbaterilor fără niciun fel de partizanat;

-informaţii şi declaraţii exclusive; -evenimente de impact transmise in timp real;

-ştiri si dezbateri cu tematică de interes maxim pentru public

-diversitate în construcţia programelor şi alegerea informaţiilor trecând printr-un spectru larg de la politică până la life-style

-în sfârşit, divertisment de calitate nu glume de nivel scăzut sau farse.

Jurnaliştii Radio 24 ore trebuie să respecte următoarele principii fundamentale: Independenţă,Integritate Corectitudinea şi onestitatea,Obiectivitate,Competenţa profesională,Confidenţialitate,Conduită profesională.

Realizatori programe: Bogdan Alecsandrescu, Paula Rusu, Liliana Ruse, Julia Nagy, Victor Ciutacu, Cristina Şincai, Ioan Korpoş, Cristina Herea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Korpos Korpos
    Banii de radio sunt din salariile restante ai angajatilor Romania TV? Ce bataie de joc!
  • Bogdan Bogdan
    100% productie proprie asa cum a promis si realitatea fm si de la lansare a retransmis numai realitatea tv. Sper ca nici unul din posturile propangadiste sa nu obtine licente de retransmisie a posturilor tv in fm, e o aberatie!
  • danaaaa danaaaa
    Ioan Korpos?! Voi va dati seama ce oameni au cei de la Romania TV? Cum sa- trimiti pe Ioan Korpos si sa povestesti ca vrei sa faci ceva serios?

Trimite un comentariu

sus