Skip to main content

Tudor Constantinescu, jurat la emisiuni de cooking de la Pro TV şi Antena 1, printre cei vizaţi de procurorii DIICOT într-un dosar de evaziune

 
tudor constantinescu
tudor constantinescu

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) a declanşat peste 40 de percheziţii la cluburi de lux din Capitală, anunţă Profit.ro. Printre acestea se numără şi lanţul Chocolat, în care partener este Tudor Constantinescu, cunoscut publicului drept fost jurat la Top Chef, dar anunţat recent ca jurat al emisiuni Bake Off, de la Pro TV.

Publicitate

Cel puţin 15 persoane care deţin sau administrează restaurante şi cluburi de lux din Capitală sunt suspectate că, începând din 2006, au achiziţionat un program informatic ce le permitea să ţină o contabilitate dublă, mai menţionează sursa citată.

Sursele Profit.ro precizează că Tudor Constantinescu nu se află în ţară, dar că va reveni astăzi şi că anchetatorii pun în aplicare 112 mandate de aducere pentru suspecţi şi martori.

Pe de altă parte, Mediafax menţionează că în acest caz, coordonatorii grupului sunt, Tudor - Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Jean Phillppe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moşilor SRL, Coza Nostra Art SRL , Theobroma Consult SRL şi Theoprod Art SRL.

UPDATE. „Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia.”, a spus Tudor Constantinescu într-un punct de vedere trimis presei.

Poziţia intergală, în continuare:

“Mulţumesc tuturor colaboratorilor şi clienţilor Chocolat, pe care vreau să îi asigur de profesionalismul, corectitudinea şi transparenţa care au stat întotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o în ultimii 9 ani. În această perioadă, Chocolat a crescut, prin munca cinstită a unor oameni extraordinari şi devotaţi şi prin multă creativitate, de la un restaurant şi 7 angajaţi, la o echipă de peste 170 de oameni, în 6 locaţii din Bucureşti.

Voi colabora cu autorităţile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovăţia.

Îmi cer iertare clienţilor pentru expunerea la situaţia creată astăzi şi vă garantez că Chocolat va continua să se ridice la înălţimea aşteptărilor şi va mentine aceleaşi standarde ridicate în ceea ce priveşte produsele şi serviciile oferite.”, Tudor Constantinescu, Chocolat

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Șocola se moa(ie) Șocola se moa(ie)
    Nu trebuie decât să te uiți la figura fantelui gărar Constantinescu să îți dai seama că e ceva în neregulă. Iar faptul că ajunge să semneze cu televiziuni spune multe.
  • axinte axinte
    Asta nu e dat pe surse noul ministru al Economiei si Energiei in guvernul Ciolos?
  • Expertul, Expertul,
    Adio Bake Off Romania, in primavara lui 2016! ProTV nu poate difuza un show jurizat de un urmarit penal. Cel mai probabil se va renunta la show sau se vor reface filmarile cu alt jurat. Va dati seama ce reactii ar fi daca ar aparea pe sticla Bake Off jurizat de un urmarit penal!
  • zic si eu zic si eu
    Draga pache,
    Indiferent de felul in care achiti, primesti(sau ar trebui) bon fiscal, care ramane in memoria casei de marcat, drept urmare va fi inregistrat ca venit si plateste impozit, TVA etc.
    Motivul pentru care esti intrebat este altul, mult mai banal si tine de contabilul carciumii si de programul de gestiune. Foarte simplist: in momentul in care se emite nota de plata iti cer sa alegi optiunea de plata cu care s eva inchide nota: cash/banca. Daca alegi card si platesti cash, atunci programul va duce in registrul de casa o incasare fara nota de plata/bon asociat. Daca vine antifraud si iti cere sa scoti registrul de casa, zice ca ai vandut fara bonuri . Acest lucruri se pot regla ulterior de catre contabil, dar este o munca de rutina de aceea prefera sa-i "dreseze" pe chelneri. Unele soft-uri nu te lasa sa inchizi bonul daca nu corespunde modul de incasare....
    M-am certat si eu cu cateva fatuci terorizate softu sau de contabil, dar pana la urma, daca vrei sa fii sigur ca se fiscalizeaza, cere bonul fiscal. Eu asa fac, indiefernt de cum platesc.
    Daca softul casei de marcat este masluit, asa cum am auzit astazi, oricum nu mai conteaza cum platesti, in memoria casei de marcat va aparea doar ce vrea smecherul care controleaza softul.
  • alex2 alex2
    La A1 el zicea: Shocola-Se-Moa. La ProTV o sa zica: Ciordele-Se-Moa.
  • protopopescu protopopescu
    voi nu v-ati intrebat niciodata de ce in multe cafenele, restaurante, cluburi esti intrebat daca platesti cash sau cu card? in alte tari nu se intampla asa ceva. sper ca dupa schimbarea clasei politice corupte o sa vina si schimbarea hotilor de tot felul din toate domeniile private. ca degeaba vrem sa schimbam ceva daca suntem numai cu gandul la furat. baiatul asta cu porsche cayenne cumparat evident nu din banii furati de la statul roman, adica de la noi toti, ar trebui sa renunte la orice emisiune tv daca are o minima decenta.

Trimite un comentariu

sus