Skip to main content

VIDEO Inedit. Adrian Sârbu, într-un interviu vechi, descoperit de un fost angajat Pro TV

 
„În ziua în care noi am spus „Asta e televiziunea”, Pro TV a ieşit din tranziţie, a terminat tranziţia pentru români”, spunea Adrian Sârbu într-un interviu video care nu a fost difuzat niciodată pe TV.
Publicitate

Interviul a fost descoperit de producătorul B1 TV Sorin Bogdan, care a lucrat în anii 90 la Pro TV, corespondent, iar mai apoi producător la ştiri.

„În interviul pe care l-am descoperit în lada cu vechituri, realizat in 1998 de Bogdan Ghiu, Adrian Sârbu povesteşte cum a înfiinţat Pro TV. În iunie 1993, a lansat canal 31, o televiziune care emitea doar în Bucureşti şi a căutat un investitor străin care să-l ajute să pornească o televiziune naţională”, scrie Sorin Bogdan, pe blogul său, unde a şi postat interviul, în mai multe părţi, cu Adrian Sârbu.

Adrian Sârbu, în interviul nedifuzat, un material de arhivă inedit:

„Pentru că românul nu este descărcat complet în dorinţa lui de a fi distrat în acest carnaval în care se simte şi trăieşte, probabil că de aceea televiziunile de tip comercial au mai mult succes.”

„Noi am ieşit din tranziţie. În ziua în care noi am spus „Asta e televiziunea”, Pro TV a ieşit din tranziţie, a terminat tranziţia pentru români. Acum trăim această defazare, Pro TV este o lume a viitorului, asta e foarte periculos pentru că începem să pierdem telespectatori fiind percepuţi că suntem prea departe de realitate uneori. Este o televiziune a viitorului, a generaţiei Pro,a generaţiei post 89, iar restul societăţii e rătăcită, politicieni, lideri de opinie, lideri economici, lideri sociali.”

„Mîine, liderii vor veni dintre telespectatorii Pro TV. Adevăraţii lideri există şi sunt ai acestei generaţii, iar ei vor conduce România în anul 2000”

„Suntem mai respectaţi de politicieni. Sunt mai puţine intervenţii - îndeobşte se fac la mine, să spunem pentru a corecta mesaje. De cele mai multe ori aceste intervenţii sunt justificate pentru că din dificultăţi de comunicare poate că noi am greşit. Dar tonul acestor intervenţii este unul de respect.”

„Anul 92 a fost probabil cel mai dificil, când, ca să supravieţuim financiar, am făcut tot felul de alte lucruri, am dezvoltat tot felul de afaceri în mass-media pentru că nu aveam licenţe”

Prima parte a montajului realizat de Sorin Bogdan cu fragmente din interviul cu Adrian Sârbu:

Adrian Sârbu, partea a doua

Adrian Sârbu, partea a treia

Adrian Sârbu, partea a patra

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus